Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Akwarela w ogrodzie:) 14:10, 15 maj 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Śliczna ta kalina! mój tata też taką ma i widziałam że gałązka się ukorzeniła to sobie wykopię od niego na jesieni...
Zdrówka Ci życzę i wszystkiego co najlepsze!

Wykopuj koniecznie! Nie można takiej okazji przegapić! Za życzenia bardzo dziękuję
Anna i Ogród 11:27, 15 maj 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)

Pięknie kwitnie ta kalina. Kwiaty przypominają hortensje. Co to Aniu za odmiana?

To zwykła kalina Roseum. Nie pachnie ale spory krzak więc dużo pomponów. Kiedyś polowałam na kalinę koreańską bo pachnie ale nie ma tak ładnych pomponów więc zrezygnowałam z zapachu na rzecz tych kulek.
Ogród KasiWB - część II 19:41, 14 maj 2018

Do góry
kalina angielska jak zwykle piękną woń roztaczała...
Ogród Mirelli 14:47, 14 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Mirell
kalina z irysami wygląda ekstra
i te zakupy

Tak właśnie patrzę na moją kalinę i po przekwitnięciu będę musiała ja ostro podciąć, bo krzaczor duży się robi za duży na moją rabatę bylinową
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:39, 14 maj 2018

Do góry
najważniejsze że są i kwitną

w temacie kwitnienia
Freda w tym roku lepsza od Rubensa

NN .............................................................................Umpqua Queen (kwiaty pełne)

kalina Kilimanjaro potrzebuje jeszcze rok może dwa na pokazanie swoich zlet
Ogród Mirelli 13:24, 14 maj 2018

Do góry
hej Mirell
kalina z irysami wygląda ekstra
i te zakupy
Akwarela w ogrodzie:) 13:19, 14 maj 2018

Do góry
Śliczna ta kalina! mój tata też taką ma i widziałam że gałązka się ukorzeniła to sobie wykopię od niego na jesieni...
Zdrówka Ci życzę i wszystkiego co najlepsze!
Akwarela w ogrodzie:) 12:14, 14 maj 2018

Do góry
Cały ubiegły tydzień w bandażach i maściach, to i chwalić się postępem prac ogrodowych nie można się pochwalić. Na domiar złego moja młodsza córka nie zmieściła się w drzwiach i przywaliła w futrynę. Efekt? Złamany mały palec u nogi Kilka godzin spędzonych na pogotowiu dobiło mnie ostatecznie. Teraz jednak upały zelżały, słońce nie praży już tak niesamowicie, a ja trochę odpoczęłam, zaryzykuję więc i w tym tygodniu dosieję parę metrów kwadratowych trawnika. Raczej wątpię, że nasiona nie pójdą na zmarnowania, ale kto nie ryzykuje ten szampana nie pije! Będę lać wodę ile wlezie i się zobaczy.
No i nie wiem co uczynić z prezentem od Małża, który skusił się na róże z gołym korzeniem i je dla mnie zakupił. Sadzić do donic, czy sadzić do gruntu. Sama nie wiem Póki co moczą nóżki w wodzie.
Przynajmniej koronkowa kalina w tym roku nie zawodzi

Migawki z ogródka 20:47, 13 maj 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Łucja, zakupy fajowe, zazdroszczę Ci miejsca . Ja muszę dokupić 1 jeżówkę Meditation White bo mi zdechła po zimie i mam brak w kompozycji.

To przerzucanie ziemi z jednego miejsca w drugie to jakieś przekleństwo jest. Ja też ciągle biegam z taczką bo nie poprawiłam ziemi po całości przed sadzeniem roślin i jak teraz coś przesadzam to korzystam z okazji i poprawiam po kawałku.

Byłam wczoraj w Wojcieszynie u Sysiaka i mają takie kaliny na pniu (szczepione na ok. 120-140cm):
- Kalina Koreańska Aurora 69zł
- Kalina Lant. Aureovariegata 49zł
- Kalina angielska 49zł
- Kalina Roseum ale nie spisałam ceny bo i tak chyba jej nie chcesz .

Daj znać kiedy mam odebrać koktajowe .

Kupuj angielska, cudnie pachnie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:35, 13 maj 2018

Do góry
Sylwia - kalina Eskimo rzeczywiście śliczna i mocno pachnącą, wieczorem szczególnie napełniała cały ogród zapachem ale już przekwita. Teraz spośród kalin kwitnie moja Wntanabe, też ładna

Na huśtawce miło płynie czas... 10:32, 13 maj 2018

Do góry
Kadry zapodałas urocze, jest fajnie, gęsto, wszystko mi pasuje jeszcze masz tulipany w trawach! U mnie już od tygodnia niemal wszystkie tulipki ogłowione są... Masz gdzieś ujęcie-plan całości ogrodu? Bo ja się w ogóle odnaleźć nie mogę w układzie kalina niemal jak taka wiosenna anabelka z mniejszymi kulami

Gratki na 200

Ps.tez ostrzegam przed odętką-u mnie wędrowala pod ziemią i włazila w kępy innych roślin..
Migawki z ogródka 09:19, 13 maj 2018

Do góry
Łucja, zakupy fajowe, zazdroszczę Ci miejsca . Ja muszę dokupić 1 jeżówkę Meditation White bo mi zdechła po zimie i mam brak w kompozycji.

To przerzucanie ziemi z jednego miejsca w drugie to jakieś przekleństwo jest. Ja też ciągle biegam z taczką bo nie poprawiłam ziemi po całości przed sadzeniem roślin i jak teraz coś przesadzam to korzystam z okazji i poprawiam po kawałku.

Byłam wczoraj w Wojcieszynie u Sysiaka i mają takie kaliny na pniu (szczepione na ok. 120-140cm):
- Kalina Koreańska Aurora 69zł
- Kalina Lant. Aureovariegata 49zł
- Kalina angielska 49zł
- Kalina Roseum ale nie spisałam ceny bo i tak chyba jej nie chcesz .

Daj znać kiedy mam odebrać koktajowe .
Ptasi gaj 00:11, 13 maj 2018

Do góry
Swierki najpiekniejsze o tej porze.

Kalina jest wysoka i taka fota

Na huśtawce miło płynie czas... 22:31, 12 maj 2018

Do góry
Ale piękne zdjęcia porobiłaś, no cudnie masz w ogrodzie, kalina prześliczna, rododendrony, tulipany, czosnki. Cisy takie gęste zdrowiutkie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:56, 12 maj 2018

Do góry
Kasik napisał(a)

Aga- cudnie u Ciebie. Zawsze kiedy tu zaglądam jestem pod wrażeniem. TAki dojrzały ogród i pięknie naturalnie tworzony.

Czy to kalina na tym zdjęciu? bardzo ładne- podoba mi się.

Tak to kalina japońska...pachnie bosko
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:46, 12 maj 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Aga- cudnie u Ciebie. Zawsze kiedy tu zaglądam jestem pod wrażeniem. TAki dojrzały ogród i pięknie naturalnie tworzony.

Czy to kalina na tym zdjęciu? bardzo ładne- podoba mi się.
Blaski i cienie nowego życia 18:26, 12 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kalina ogromna Działania ogrodowe obserwuję

A na piwoniowej kwitnąco

Na huśtawce miło płynie czas... 12:58, 12 maj 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ja na tego lilaka łysego bym puściła bluszcza.
Kalina piękna. Ile masz krzewów jej posadzonych? Trochę zdominowała aurea nana.
Orliki masz piękne. Oglądałam dzisiaj je na DP, ale jednak nie kupiłam. Trochę jak dla mnie mają za drobne kwiatki, mało widoczne by były na rabatach.

A czemu bluszcz akurat? Nie będzie za bardzo inwazyjny? Rozważam. O powojniku myślałam dlatego, że jak lilaki skończą kwitnąć to do końca sezonu tam już jest zielono.
W tym miejscu mam trzy krzewy kaliny. Co roku jednak je podcinam, a one i tak mocno bujają w górę. Za to przy brzozach też mam po jednym krzewie z każdej strony huśtawki i tam już rosną wolniej. Wiadomo, brzoza zabiera wodę.
Orliki polecam bardzo. Dzisiaj zwróciłam na nie uwagę w ogrodniczym, że rzeczywiście pojedyncza doniczka szału nie robi. Ale jak poczekasz dwa/trzy lata, to robi się masa kwiatów, widoczna z daleka. No i plus jest taki, że dobrze się wysiewają.
Na huśtawce miło płynie czas... 12:50, 12 maj 2018

Do góry
patrycja napisał(a)
Kalina mnie zachwyciła, piękna

Dziękuję
Pati, odwiedziłam dzisiaj argoplant i miskanta. Z pustymi rękoma nie wyjdziesz...
Anna i Ogród 10:16, 12 maj 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)

Kalinka kwitnie

Pięknie kwitnie ta kalina. Kwiaty przypominają hortensje. Co to Aniu za odmiana?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies