Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja bajka 23:02, 18 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

przy okazji ciachnęłam też gałąź leszczynie i z tej strony odsłoniła światło różom i pokazała nogi

ta ucięta gałąź ma dalszą historię. Była tak pięknie powyginana, że zrobiłam z niej... lampkę?

Kasia, ta leszczyna ma bardzo ładne nogi. A Ty masz boskie pomysły - świetna lampka
I cukinie jakie masz fajne - bardzo lubię cukinie.
Stipę masz piękną - ja też ją uwielbiam (ale ogólnie to chyba większość lubi stipę ) - ona Ci zimuje czy się wysiewa?
Lilie w oczku też zachwycają.
Pozdrawiam
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:55, 18 lip 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Ależ piękny busz. Zwiewny. Ruszyły rośliny z kopyta normalnie.
Odmiany zapisałam. Ciekawy ten Walberton's Ruby. Dziękuję. Pewnie nie widziałaś jak twoje lilie u mnie czadu w tym roku dały zobacz pięknoty. Jedna z dwóch gromadek dla ciebie. Buziaki za nie raz jeszcze. Idealne są

Iwonko bardzo mnie to cieszy, że lilie ci spasowały i są takie jakie chciałaś, dobrze, że tak pięknie się rozrastają, wstydu mi nie robią... buziaczki
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:53, 18 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Takich ciemnych, różowych lilii nie mam, to azjatyckie? Jak kiedyś będziesz miała nadwyżkę chętnie przyjmę Muszę jeszcze gdzieś dorwać lilię Św.Józefa, nie opłaci mi się wysyłkowo dwie sztuki zamawiać, może znajdę stacjonarnie, albo na tyskiej giełdzie w sierpniu.

Pięknie Ci Perowskia rośnie, stoi jak drut i pięknie wygląda! Duże ilości takiej ma Małgosia z Lublina, zachwycałyśmy się nią z Ciocią Gosią. Ale ona sporo miejsca potrzebuje, czego u mnie brak

Korę przekompostowaną kupowałam niedawno w OBI.

Kasieńko ty mój aniele korę dzięki Tobie kupiłam i 50 worków poszło na rabaty i ciągle mało...
a lilie ci przygotuję, chyba to jest azjatka, ale wiesz mogę się mylić, dostałam wszystkie lilie od taty, bo się mu mnożą, więc mnie obdarowuje...buziaczki
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:49, 18 lip 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Moniś wypatrzyłam białe lilie u Ciebie jakbyś miała nadwyżkę jestem chętna

A poza tym szczególne podziękowania dla Twojego Ema dzięki niemu nie padliśmy wszyscy z głodu ,jak pozostali wsiąkli na dłuższą chwilę
Dziękuję ,ze byliście i dziękuję za periowskie
Buziaki i do następnego razu

Madziulka to ci przygotuję te lilie białe, będziesz miała Emuś cię pozdrawia i ściska... buziaczki Kochana moja
Przedogródek pod dębem 21:48, 18 lip 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Przepiękne te białe lilie zakupiłeś .......ja teraz podczytuję o powojnikach wszelakich - na nową rabatę ,którą zaczęłam powoli przekopywać i doprowadzać do ładu
Jeszcze raz dziękuję,że byliście i do następnego razu

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:27, 18 lip 2019

Do góry
Moniś wypatrzyłam białe lilie u Ciebie jakbyś miała nadwyżkę jestem chętna

A poza tym szczególne podziękowania dla Twojego Ema dzięki niemu nie padliśmy wszyscy z głodu ,jak pozostali wsiąkli na dłuższą chwilę
Dziękuję ,ze byliście i dziękuję za periowskie
Buziaki i do następnego razu
Przedogródek pod dębem 21:25, 18 lip 2019

Do góry
Przepiękne te białe lilie zakupiłeś .......ja teraz podczytuję o powojnikach wszelakich - na nową rabatę ,którą zaczęłam powoli przekopywać i doprowadzać do ładu
Jeszcze raz dziękuję,że byliście i do następnego razu
Na zakręcie. 21:15, 18 lip 2019

Do góry
Lilie kwitną.
Zszywkowy ogród marzeń :) 21:11, 18 lip 2019

Do góry
Dziś walczyłam z chwastami, myśle że przegrały tę wojnę dosypałam kory, obcięłam tawułki i moje lilie pięknie mi towarzyszyły zapachem

Na zakręcie. 21:08, 18 lip 2019

Do góry
Nie wygląda to dobrze, jeszcze te zasieki przeciw psom ogrodnikom. Mam tu piwonie hortensje, trawy, lilie, sasanki, pustelnika, mikołajka, wrzosy,rozchodnik, werbenę patagońską, nawet karczochy itd. Tak, że czeka mnie planowanie i przesadzanie.
Paradise czyli mój kawałek raju 22:51, 17 lip 2019

Do góry
Kasia dzięki. Mi wszystko co ciemne się podoba Hortensje są takie wdzięczne jeśli chodzi o rozmnażanie, myślałem że będzie kosmos

Milka dzięki, pocieszyłaś mnie. Poczytam o Lagunie

KasiaBawaria dzięki, staram się to robić szkoda że nie dokumentowałem tego nieurodzaju od początku.

Aniu dziękuję ślicznie Właśnie ogród to taka moja terapia. Tyle radości, a ile smutków jak pies coś wykopie albo zniszczy

AnnaMS oprócz dębu była jeszcze jarzębina w miejscu gdzie są lilie. Coś się z nią działo i trzeba było ją usunąć. Szkoda, super miejsce było na hamak

Anabuko Aniu, dziękuję. Na jeżówki zachorowałem w tym sezonie

Elu szkoda, może przenieś go do doniczki i spróbuj uratować? Mój po spotkaniu z psem daję oznaki życia

Kindzia dzięki, u mnie to były 3 sadzonki z supermarketu. Znajoma polecała tą szkółkę/firmę. Ciąglę się zastanawiam nad posadzeniem tam Rubensa. Dzięki bardzo za wszystkie informacje, myślę nad posadzeniem róż jesienią. To chyba dobry pomysł?

Ja jestem w słonecznej Puli. Odwiedzę was wszystkich po powrocie. Podsyłam zdjęcia, większość to przepiękne, ogromne oleandry Zakochałem się w pergolach z winoroślami, wszędzie posadzone szorstkowce. Po prostu raj dla ogrodnika

Przedogródek pod dębem 22:15, 17 lip 2019

Do góry
następne lilie pachną
Ogród wśród pól i wiatrów 22:15, 17 lip 2019

Do góry
Agi2006 napisał(a)
JOLKA JAK ZWYKLE OBLĘDNIE! Roże z trawkami wymiataja. Liliom tez ostatnio przyglądam się po sąsiedzku i zaczynam mieć na nie ochotę. A Ty w jakim kolorze będziesz je miała ?

Dziękuję bardzo Miłych słówek nigdy dość Ale tak naprawdę do doskonałości droga daleka. Trochę się na pszczołach skupiłam przez ostatni czas, przez to ogród poszedł delikatnie w odstawkę. Jak patrzę na wydelikacone ogrodowiskowe ogrody, zadbane w każdym najdrobniejszym detalu, to bardzo mocno widzę własne zaniedbania. No ale OK, koniec rachunku sumienia i żalu za grzechy

Lilie powinny być w bielach i różowościach, a jak będzie zobaczymy

A póki co macham jeżówkowo Jednak białe lubię najbardziej
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:05, 17 lip 2019

Do góry
Alu, ależ masz cudne lilie, pięknie się prezentują na rabatach. Pomponiki daliowe jak malowane
U mnie nadal nie pada
Zostawiam serdeczności
Moja bajka 20:58, 17 lip 2019

Do góry
uwielbiam stpię. Ta ma już ze 4 lata. Nic dziwnego, że nazywa się Pony tails

lilie w oczku jak zaczęły kwitnąć, tak kwitnął nieprzerwanie co niezmiernie nas cieszy

jednak filtr robi robotę. tak czystej wody jeszcze nie mieliśmy.
Liliowo i kolorowo:) 18:55, 17 lip 2019

Do góry
Ciągle nam w prognozach ten deszcz się przesuwa Teraz na niedzielę burze widzę, w poniedziałek ma deszcz być, ale czy będzie...

Ja też muszę część lilii ruszać w sierpniu, dużą część. Koło łezki, bo gęsto, pod sąsiadami, bo miskanty im światło zabierają. Twoje lilie ładne grubaski, nie widać po nich braków wody.
Już Ci u siebie napisałam. Olbrzymia się okociła, w sierpniu możemy ukopać. Przyjedź, Anię zabierz.
Też jestem ciekawa kwiatów hortek bukietowych. Nie dostały nawozu w czerwcu, bo jak sypnąć, jak z nieba nie leci...
Ogród Małej Mi 2017 18:55, 17 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ale jednak coś wyrosło. Mogą duże porosnac bo mają dużo światła dokola.
Jesienne już możesz wysiac.

Ja swojego nie pokazuje, bo chwastami zarosło.
Czasami się zastanawiam po kija ja to sieje. Jak oprócz pietruszki wszystko tanie i dorodne. U nas to zaglebie warzywne.

Ania nie zapeszam, ale dobrze, że ryby wychodzą z choroby.
Mnie grad wytłukł liście na oczku w sobotę. To ty napisałaś że mi zazdrościsz i widzisz mam sito.

Widzę, że podlało też u ciebie.

Pozdrawiam

Padało jeden dzień.. i to tak nie cały ale bardzo intensywnie, wiec kałuże powstały.
A lilie się położyły..
Ogród z łezką II 18:30, 17 lip 2019

Do góry
ojej ale super
tak ogladam i mysle "ale Ty masz sueper jezowki" za chwile "ale Ty masz super lilie" ...maki, roze... no wszystko
Ogród z łezką II 17:39, 17 lip 2019

Do góry
Margarete napisał(a)

Kupiłam w tym rok wiosna - troche w Obi a troche w Leroy M, było ich razemze 12-14 sztuk, posadziłam wiosna, pilnowałam, podlewałam........i wyszły mi 3 sztuki, dosłąownie 3 i do tego jakies takie rachityczne, niewysokie. Oczywiscie jeszze nie kwitną - chyba lilie u mnie to nie jest dobry pomysł - a szkoda

U mnie niby też ziemia nie dla lilii. Znakomitą większość sadziłam w dołku z piaskiem na dnie, dla drenażu. Bo glina przecież. Jak przesadzaliśmy na cycka i cycusia już się tak nie bawiłam...i nie widzę różnicy. Wodę u mnie dostają jak reszta. Nawóz tylko raz w roku, w marcu. Lubią słońce, może u Ciebie mają go za mało?
Ogród z łezką II 17:36, 17 lip 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Cudne masz lilie a Twoje cięcie buksików MISTRZOSTWO Perfekcja Kasiu do entej A lilii Ci zazdroszcze i tej olbrzymiej pachnącej Pięknie Pozdrawiam

Tak, lilie przyzwoicie mi rosą Olbrzym ma dzieci, sierpień blisko

Dziękuję za uznanie

I ja pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies