Moje właśnie też, ale trudno w tamtym roku też kupiłam nie kwitnącego phantoma, a w tym nadrabia,także musimy uzbroić się w cierpliwość które zostawiasz sobie? Limki,czy moonlight?
I kolejne fotki z wczorajszego popołudnia.
I co ja mam z tym ludkiem bluszczowym zrobić? Mój M. zostawił pieniek wyciętego chorego modrzewia, kazał podsadzić bluszczem i co teraz? Moje chłopaki go uwielbaiją, a ja myślę, ciąć tą czuprynę czy czekać na rozwój wypadków??
Wszystkie trawki na tych zdjęciach to tegoroczny nabytek. Zachwyciły mnie. Mam obserwację, że rozplenica jednak potrzebuje sporo słońca, dwa krzaczki w cieniu nie kwitnąi słabsze są zdecydowanie.
Dziękuję w imieniu Fiony.
Fiona to jak nasz członek rodziny.
Wita mnie pierwsza jak wracam z pracy. słucha, .
Obchody po ogrodzie ze mną robi,przeważnie ze mną śpi.Taka moja, nasza
Dziękuje za tak mile słowa.. rozpływam się w uśmiechu
Lato trawa, kolorowe, pachnące i znowu upalne
hibiskus bylinowy
I drugi - dopiero się szykuje do kwitnienia
No dawno tyle wiedzy w jednym poście nie wyczytalam dzięki Toszko
Zmierze innym pehametrem dla pewności ale azalia wygląda tak:
Na żywo nie aż takiej dużej różnicy. Te zdrowe nie są aż tak ciemno zielone a ta o której mowa jest mniej żółta, ale różnica jest znaczna
Fiona to taka nasza rodzinna ulubienica.I jest tylko łaskawa dla nas domownikow .Obcym nie bardzo daje się pogłaskać..
Ma mam królewski charakterek
Pamiętasz tego kwiatka ?? Kwitnie mi już z miesiąc czasu
Dziękuję
W sumie fajnie mam tylko dwie wątpliwości - czy dasz rade utrzymac taka małą plame runianki w ryzach, dla ten zawijas z RH przy bukszpanie - jakoś jego kształt nie wydaje mi sie możliwy w końcu to nie roślina zywopłotowa
Teraz dla odmiany odrobinę jeżòwek. Cherry Fluff -uwielbiam ją. Tam gdzie jest odrobinę mniej słońca ma tylko kremowy kolor a na słońcu już środek jest różowy.
Róża, której nazwy chyba nie zapamiętam. Hansestadt Rostock. Kupiona w tym roku zabiedzona sadzonka cudnie się odbudowuje.
Jude the Obscure ma znów mnóstwo pąków. U mnie ta róża jest w pudrowym różu a u innym bardziej w kremowo zółtym kolorze. Tu w towarzystwie Amazing Palace i białego rozchodnika Stardust