Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:18, 25 cze 2018

Do góry
Pacholę utrafiło w jednym z marketów na promocyjną cenę odkurzaczy ogrodowych. Z funkcją dmuchawy i odkurzacza z rozdrabnianiem. Nabyło i obdarowało. Wielką radość mi sprawiając. Nigdy nie wspominałam, że marzę o takowym.
To już chyba ostatni z tzw.niezbędników ogrodowych. Kosiarka z napędem, wertykulator, rozdrabniacz, nożyce akumulatorowe do żywopłotu, pompa do studni- trochę tego się zebrało, ale zdecydowanie warto je mieć.
Żywopłot przycięty od zewnątrz, wąsy trawy przy płocie na zewnątrz ścięte, trawnik skoszony, deszczyk popadał 15 minut- ogrodniczo to był udany dzień.

Zakwitła wreszcie róża Blue moon. Bardzo podmarzła zimą i trzeba ją było ścinać do ziemi. Kwitnie też róża portlandzka Comte de Chambord. Przesadzana w zeszłym roku. Malutka wciąż jest. Obie róże przepięknie pachną.

Na rondzie zrobiło się romantycznie.

Trawy podrosły i zaczynają być widoczne.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:13, 25 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jak eden u Ciebie szaleje a u mnie przewitła to znaczy że inne warunki masz. A ile lat masz eden?
Edenka u mnie nadal kwitnie, ale jej dni są już policzone musi nabrać sił przed następnym kwitnieniem. Rośnie przy ścianie domy od wschodniej strony. Mam ją trzeci, albo czwarty rok. W ubiegłym roku nie kwitła wcale, wypuściła długie pędy i na tym koniec.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:07, 25 cze 2018

Do góry
Mamy judaszowca Royal White.
Coś zaczęło mu dolegać - i nie wiem co. Martwie się, bo kwiaty z tego drzewa są nie tylko piękne... są pyszne.
Możemy go uratować?

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:04, 25 cze 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Dorotko, o różach post u mnie...
Dziękuję już przeczytałam. Bardzo długotrwały proces ukorzeniania, zastanawiam się, czy ta woda nie śmierdzi.

Malutki pod lasem 20:01, 25 cze 2018

Do góry
Zbiorowe gratki, ze szczególnym uwzględnieniem Toszki
Wyszłam na chwilę się zrelaksować, obciachałam kulki wzdłuż chodnika i jedną dużą i ... lunęło, przyszła burza. Teraz modlić się, żeby grzyba nie było. Jak nie urok, to... Najpierw piekło niesamowicie, teraz leje i kiedy to ciąć???
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:59, 25 cze 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Różane królestwo Jak ich tyle mieścisz na rabatach, mam na myśli pielęgnację? A przecież masz mnóstwo innych roślin. Pozdrawiam.
Róż mam już całkiem sporo, bo ponad 80, ale wiele z nich to młode okazy. Jakoś sobie radzą Dostają nawóz, podlewam je i w razie potrzeby pryskam na robaki. Nie potrafię z niczego zrezygnować, żeby tylko częściej padał deszcz byłoby o wiele lżej.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:55, 25 cze 2018

Do góry
Na jednej z hortensji bukietowej zaczęły się pojawiać żółknące liście.
Jest coraz podlewana.Także z suszy to nie jest.
Jakiś niedobór ??
Może ktoś nie ??
Mam się niepokoić , czy nie ???

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:54, 25 cze 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
O to pamiętam jak mi robiłaś zdjęcie jednego, a tu już dwa. W tym sezonie Bogdzia pisała, że jej wypadł, ale chyba ostatecznie coś wypuścił. Ja nabyłam w ubiegłym sezonie okaz i bez kłopotu przezimował

Od razu kupiłam dwa. Ten większy już jest taki (zdjęcie po lewej). Urósł też klonik ussuryjski. Polecany tam, gdzie klony palmowe i japońskie nie mają szans na zimowanie i dobre warunki wzrostu (np.wilgoć)

Ciężko go sfotografować w całości. Klon pensylwański był przesadzany. Nieco przystopował w przyrostach.

Pisałam już, że drzewka bardzo w tym roku podrosły.
Jabłoń ozdobna Ola i choina kanadyjska.

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:54, 25 cze 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Ślicznie się prezentujesz z tym naręczem kwieciaZapełniła Ci się ta działeczka ,że ho...ho...!Pozdrawiam

Aniu a to spacer z przyjaciółmi zaowocował takim naręczem dzikich traw i innych kwiatów a niektóre ukradzione ha ha

Powojnik - Clematis 19:53, 25 cze 2018

Do góry
Aniu-asta Masz przecudne te powojniki.
Ja przy siatce dopiero w tym roku sadzę .

Clematis mandzurski szaleje- ale ten jest chyba ze 3 lata juz tutaj na siatce
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:53, 25 cze 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Witam się pierwszy raz u Ciebie

ależ masz bujny kolorowy ogród -prześlicznie
zaległości nie nadrobię ,ale postaram się do tego kolorowego raju wpadać
Miło, że wpadłaś ja czasem podglądam Twoje poczynania. Na powitanie bukiecik dla Ciebie. Łatwiej prześledzić wizytówkę tam jest wszystko w większym skrócie.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:53, 25 cze 2018

Do góry
Dziewczyny, doczekałam się pomidorków .
...uDany ogród 19:48, 25 cze 2018

Do góry
Lato

Powojnik - Clematis 19:48, 25 cze 2018

Do góry
Tajga

Ville de Lyon

E.V
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:47, 25 cze 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Róże rzeczywiście masz piękne, ale te jeżówki to będzie bajka, jak zakwitną
Jeżówki nie zachowały cech matecznych, nasionka były z czerwonej jeżówki a teraz wszystkie kwitną na różowo. Trafiła się jedna biała i jedna czerwona. Podobno to wpływ pogody i kwasowości ziemi.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:45, 25 cze 2018

Do góry
Na jednej z hortensji bukietowej zaczęły się pojawiać żółknące liście.
Jest coraz podlewana.Także z suszy to nie jest.
Jakiś niedobór ??
Może ktoś nie ??
Mam się niepokoić , czy nie ???
...uDany ogród 19:44, 25 cze 2018

Do góry
No i po weselu, pobawiliśmy się za wszystkie czasy. Tu Młodzi

a teraz trzeba na chwilę wrócić do rzeczywistości... i wakacje!!!

Dzisiaj zrobiłam obchód ogrodu, trzyma się całkiem dobrze, to ochłodzenie było bardzo potrzebne

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:42, 25 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Czytałam przegląd róż. Ciekawe że różnie jest z tymi różami. U mnie Eden zakończyła spektakl.

W ogrodzie kwiatowym dziś mnie też zauroczyły róże.
Moja edenka nadal kwitnie Mam też jedną taką co zawiązała już następne pączki w większej ilości niż przy pierwszym kwitnieniu, a ja ją chciałam wywalić. Nawet podsadziłam ją już następną różą.Ta róża to Reine des Violettes, już ją lubię i to bardzo. W tym roku pokazała całe swoje piękno.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:40, 25 cze 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Bardzo lubię kwiaty ostrożek. Nie mam u sibie, ale nie zmienia to faktu że kwiaty są śliczne.
Widzę, że dobry wybór z tą budleją zrobiłam do rodziców - sliczny kolor ma.No ale na ten choć jeden kwiat to trzeba będzie jeszcze poczekać bo dopiero co sadziłam.

Ja też bardzo lubię kwiaty ostróżek.Ale moja albo w ubiegłym roku kupowane albo w tym roku.To jeszcze młode, małe.I kwiaty nie takie ładne.
O Budleję Dawida Black Knight kupiłaś ??
to piękna budjeja.Intensywny ciemny kolor.Moja ma 3 latka.
Mam drugą wyższą .Wrzosowy kolor.I ta później kwitnie.

powojnik Innocent Blush

powojnik Ernest Markham-młody tegoroczny

Jan Paweł II rozkręca się

Daleki od ideału..... 19:34, 25 cze 2018

Do góry
agapant napisał(a)
Chwila relaksu....

Słodziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies