Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

UrsaMaior 14:05, 20 sie 2018

makadamia napisał(a)

Czy Tobie chłopaki nie przebiegają po tej rabacie? Bo moi by biegali. I w takiej sytuacji najlepiej sprawdzają się berberysy, przegorzany, mikołajki, pokrzywy....

Hhahaha Aśka, no oparskałam komputer przez Ciebie
Toszka 14:07, 20 sie 2018

makadamia napisał(a)

(...)
Czy Tobie chłopaki nie przebiegają po tej rabacie? Bo moi by biegali. I w takiej sytuacji najlepiej sprawdzają się berberysy, przegorzany, mikołajki, pokrzywy....

Boszzzzz, wyrodna, podstępna matka...

Na rabatce bym dała hakone, zawilce i jesli by dało się upchnąć to kule albo kostki cisowe.... i miejsca brak...

Edit
Aśko, zawilce pod lipami nie miały prawa rosnąć, bo im za sucho było.
Brzozowadzie... 14:15, 20 sie 2018

Dziewczyny, Jesteście bezcenne. Moment i rabata gotowa To zebrawszy do kupy: idę w hakone 3 sztuki, jedna cisowa kulka, w to zawilce i coś na wiosnę - serduszka małe. Ale ładnie będzie, już widzę. Może różyczce dama dodam jakiegoś powojnika - Iza Ty masz MW i takiego różowego powojnika, Vilon czy jakoś Tak Będą pasować, da radę w jasnym cieniu, czy odpuścić?
Brzozowadzie... 14:17, 20 sie 2018

Paprocie też by ładnie wyglądały. Ale chyba już za dużo. Tylko hosty odpuszczę ze względu na te biegająco - jeżdżące Stwory...
UrsaMaior 14:24, 20 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Może różyczce dama dodam jakiegoś powojnika - Iza Ty masz MW i takiego różowego powojnika, Vilon czy jakoś Tak Będą pasować, da radę w jasnym cieniu, czy odpuścić?

Ja nie wiem czy to dobra myśl. Ville de Lyon się zwie i jest gwiazdorski. MW też. Jeśli już, to kombinowałabym z jakimś drobnym, typu Sweet Summer Love.
Anda 14:29, 20 sie 2018

Na wiosnę może jeszcze przylaszczki i anemony wiosenne?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Brzozowadzie... 14:36, 20 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Ja nie wiem czy to dobra myśl. Ville de Lyon się zwie i jest gwiazdorski. MW też. Jeśli już, to kombinowałabym z jakimś drobnym, typu Sweet Summer Love.

O, masz rację , za dużo piękności na małym kawałku. to wezmę kaiegośdrobnego do wypełnienia.
Brzozowadzie... 14:37, 20 sie 2018

Anda napisał(a)
Na wiosnę może jeszcze przylaszczki i anemony wiosenne?

To chyba właśnie będzie dobre jako najniższe wypełniacze. Właśnie stałam, patrzyłam i myślałam, co by tu. Dzięki!
makadamia 14:42, 20 sie 2018

Toszka napisał(a)

Edit
Aśko, zawilce pod lipami nie miały prawa rosnąć, bo im za sucho było.

Pod tymi lipami to wszystkiemu jest za sucho...
A leję prawie codziennie
Brzozowadzie... 14:59, 20 sie 2018

Czyli: trzy hakone, kulka cisowa, zawilce jesienne gdzieś pomiędzy, bo wysokie, na wiosnę serduszka, przylaszczki i zawilce wiosenne - rosną u mnie naturalnie, przesadzę sobie
Nad powojnikiem jeszcze się zastanowię, bo szukałam drobnego, cieniolubnego i nie znalazłam. Ten Sweet Summer Love lubi słońce, niestety. Tam chyba za mało. Tylko późne popołudniowe, dom sporo zasłania.
A skoro się rozkręciłyście, to tzw. tył, jeszcze nie ruszany. Rosną tam tylko choiny kanadyjskie, małe sadzonki z zeszłego roku, w tym trochę podrosły, coś można zacząć myśleć, co przed nimi. Kilka zastanych leśnych jałowców, których żal mi się było pozbyć i dwie młode leszczyny do autu
Fotki poglądowe, od lewej. Widok z tarasu: