Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:14, 12 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Mogłabyś uwieczniać ten "rozbebeszony" ogród ku pamięci i do wątku o metamorfozach Fajnie potem zobaczyć jak wiało grozą Trawnik szybko się zregeneruje.
Doczytałam, że pogoda na wyjeździe niezbyt udana, ale za to widoczki bukszpanowo-cisowe w sam raz
No i jak fajnie, że mały szybko zakumał do czego służy nocnik - u mnie nie było tak lekko
A na przędziorki skuteczniejszy jest Ortus (koniecznie z dodatkiem adiuwantu, np. Superam), więc jeśli nie kupiłaś jeszcze Magusa, to polecam
A inspiracja tak mnie wciągnęła, że ogród musiał poczekać

Tylko gdzie ten superam kupić.... Nigdzie nie ma.....

Grozę obfoć konicznie!!!!! Z trawnikiem potwierdzma u mnie ubiegłą wiosną przy budowie ściany wodnej była zadeptana, zakurzona cementem i przeżyła. Agrecol szybki efekt dywanowy i woda czynią cuda
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 08:32, 12 maj 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Niezbyt wypoczywam, bo odpieluchowuję Mikołajka!
W ogrodzie nie działam, bo Pan robi kamienne obwódki i mam rozbebeszony cały ogród.
Trawnik dwukrotnie zwertykulowany jest cały zadeptany i brudny od zaprawy

A my jedziemy na 4 dni do pałacu Wojanów (Twoje strony Marzenko).
Wypocznę i jak wrócę planuje zakup hurtowy trawek i bukszpanów.
No i zabiorę się w końcu za ROBOTĘ!
Jestem po 2 punkcjach zatok i czuję się już super

PS
Pomimo pryskania Vertimeckiem tydzień temu mam MASĘ przędziorów
Jak wrócę to się z nimi rozprawię tym razem Magusem.

Mogłabyś uwieczniać ten "rozbebeszony" ogród ku pamięci i do wątku o metamorfozach Fajnie potem zobaczyć jak wiało grozą Trawnik szybko się zregeneruje.
Doczytałam, że pogoda na wyjeździe niezbyt udana, ale za to widoczki bukszpanowo-cisowe w sam raz
No i jak fajnie, że mały szybko zakumał do czego służy nocnik - u mnie nie było tak lekko
A na przędziorki skuteczniejszy jest Ortus (koniecznie z dodatkiem adiuwantu, np. Superam), więc jeśli nie kupiłaś jeszcze Magusa, to polecam
A inspiracja tak mnie wciągnęła, że ogród musiał poczekać
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 11:17, 11 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Fajnie Twoje auto wyglądało A mi nawet nie przyszło do głowy fotki zrobić... A nie jechałaś z jakimiś zwierzątkami na plecach? Na mnie jakieś pajączki przelazły z krzaczków
Ale później pokażesz już posadzone?

A jakoś nie poczułam zwierzyny

Pokażę posadzone, ale po weekendzie. Teraz jestem w Poznaniu, a wieczorem do rodziców jadę.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:45, 11 maj 2013

Do góry
beta napisał(a)
Boćku, ale czadu dałaś...rabatka przy wejściu wygląda miodzio...nie mogę sie doczekać jak lawenda zacznie wyglądać zza bukszpanowego żywopłota...niesamowicie mi sie podoba ten pomysł

pozdrawiam

Dzieki Beata Lawenda zgapiona od Madzenki

gierczusia napisał(a)

Bociuś .. To my umrzemy z o przepracowania
Zawijasek buksikowy.,, aaa.. Malina

Eeeee tam, ja sie nie wybieram jeszcze na tamten swiat. Se sztresa wybilam lopata i dobrze mi z tym, lalalala
Z drugiej strony moja Tesciowa jak sie mocno urobi, zazwyczaj mowi: robota lubi glupiego

Dziekuje za maline

Zeta napisał(a)
Wow niezłe zmiany .....ciekawe co dalej ...pewnie poszalejesz w tym roku

Zetka, no mam chytry plan, nie powiem, ze nie

Wieloszka napisał(a)
Fiu, fiu, jakie tu zielone szaleństwa odchodzą! Same zmiany Żywopłocik bukszpanowy pierwsza klasa a cała nowa rabatka miodzio O korzyści dla układu nerwowego nie wspomnę

Dzieki Aga

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

a ja słyszalam, że na kaca najlepsze jest powietrze z pompki od materaca
Pozdrawiam zestresowane mamy maturzystów - mama maturzystki!

Grabulki, odpozdrawiam i .... Mamuski Maturzystow wszystkich wojewodztw - TRZYMAJMY SIE

gierczusia napisał(a)
Bociuś .. A jak po maturze ?? Odstresowana już ??

JulkAd napisał(a)

też pytam

Tak, dzieki, jest dobrze Jakos ustnymi sie nie stresuje

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:40, 11 maj 2013

Do góry
Karolina Popcarol początek weekendu czyli piatkowe popołudnie już mój kręgosłup czuje A teraz będzie tylko gorzej - 30 bukszpanów-krzaczorów do posadzenia

Gosiak raz jeden grabiłam ręcznie - poprawiałam po wypożyczonym beznadziejnym wertykulatorze... Już wolę przez tydzień bez przerwy wyrywać chwasty, niż grabić Od chwastów nie ma przynajmniej pęcherzy na rękach

GabiK straaaasznie dawno się "nie wiedziałyśmy" To sąsiedzi są szczęściarzami - mój pierwszy w życiu rh przezimował średnio, ale nie zrażona niepowodzeniem posadziłam niedawno nowe 8szt.

Irenko zaszalałam, ale kto to teraz posadzi, i kiedy (!)

Marzenko bez obaw Carexy były po 3zł, a konwalniki jak pisze Justynka po 13zł - ilości zostaną więc zredukowane

Justynko strasznie daleko mam do tego Jugowca. Byłam tam raz w życiu - pół Wrocka musiałam objechać, w korkach postać... Hmmm... może dla konwalników się poświęcę...

Renatko fotki będą jak zwykle z opóźnieniem Lecę obejrzeć Twoje fotki.
Wersja mini mini 08:26, 11 maj 2013

Do góry
Kompozycje w donicach cudne, ale nie szastasz zdjęciami na prawo i lewo Choć kawałek horti widać Docelowo będzie niebieska czy różowa? Czy żeby była niebieska trzeba podlewać tym specjalnym nawozem? Bo w necie są różne informacje na temat You&Me...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:30, 10 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Pooglądałam cudnie kwitnącą czereśnię i tulipki i kaczeńce - pięknie u Ciebie i dookoła Na pocieszenie powiem, ze nie tylko Ty jesteś w tym roku spóźniona z pracami ogrodowymi... Nadrabiam i nadrabiam, ale i tak się nie wyrabiam i końca nie widać
Buziaki Aguś
edit: Czy ja dobrze widziałam, że u Ciebie kocimiętka zbiera się już do kwitnienia???

Dokoła pięknie, ale też fragmentami. Całościowo pozostaje wiele do życzenia. Tulipki wyjątkowo w tym roku zapunktowały, bo kwitną w dalszym ciągu, to bardzo długo jak na tulipany. Ale doczytałam, że te z grupy Virdiflora (mam nadzieję, że nie pomieszałam nazwy z czymś innym) kwitną najdłużej z tulipanów.
Opóźnienie w tym roku fatalne. Nie da się wyrobić choćby nie wiem co. Dopiero dziś kupiłam surfinie na balkon, a co roku przed majowym weekendem już są w skrzynkach. To świadczy o dużym opóźnieniu
Kocimiętka już niczego sobie, rzeczywiście zaczęła kwitnienie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:38, 10 maj 2013

Do góry
Cześć Polinka Dziękuję za komplementa, ale Ty się lepiej inspiruj na takich znamienitych ogrodach na tip-top (nie tylko bukszpanowy, Madżenki, czy Domi) ja też się nimi inspiruję i zachwycam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:30, 10 maj 2013

Do góry
I widzę kolejną miłośniczkę geometrycznych kształtów Ładne masz obrzeża rabat, bardzo estetycznie będzie to wyglądało, jak trawka urośnie. Mam nadzieję, że nie zapomnisz o fotkach nowych obwódek bukszpanowych
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:16, 10 maj 2013

Do góry
Dzisiaj wszyscy "męczą" tymi fotami, no do znudzenia normalnie
Piękne kfiatki
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:13, 10 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

ledwo zapakowaliśmy się do aut i.....lunęło. W domu na przemian lał deszcz i świeciło słońce. W międzyczasie posadziłam połowę, czyli 8 bukszpanów. Zdjęć nie ma, bo przy ostatnim ciemność przeplatały błyskawice. Nawet Młody pytał, czy to burza czy mama zdjęcia robi

Aguś dzięki za wyprawę

Fajnie Twoje auto wyglądało A mi nawet nie przyszło do głowy fotki zrobić... A nie jechałaś z jakimiś zwierzątkami na plecach? Na mnie jakieś pajączki przelazły z krzaczków
Ale później pokażesz już posadzone?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:04, 10 maj 2013

Do góry
Jakie pięęękne męczarnie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:02, 10 maj 2013

Do góry
Ładne, ale troszku drogie... Przyjdę na fotki, to może się skuszę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:47, 10 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Na giełdzie zero hortensji A po ile te w Obi, jakie kolory i jakie duże? Bo jakiś czas temu widziałam malutkie za 39zł.

Po (chyba) 50 lub 59 zł - seria You & me. Ładne sadzonki. Zerknij do mnie wieczorkiem, wkleję zdjęcia

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:38, 10 maj 2013

Do góry
Nie wiem, czy dam radę posadzić wszystkie w sobotę, bo ma lać cały dzień, ale na pewno będę wiedzieć ile wejdzie, a ile zostanie. Dobrze by było, gdybyś dała radę przyjechać w poniedziałek
Dzięki za dobre chęci w kwestii powojnika, ale najpierw musiałabym policzyć ile sztuk potrzebuję... Minimum 4...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:25, 10 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Nie wiem, czy jak tyle dni będą czekały, to potem się przyjmą? Oj będę je ostro podlewać.

jak szybko złoże w poniedziałek wniosek, to może wieczorem bym podjechała. W sobotę dasz radę wszystkie posadzić, żebyś wiedziała ile zostanie?
A ten powojnik, o który pisałyśmy u mnie na wątku to chcesz mieć kiedyś, czy sprawdzić na szkółce?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:21, 10 maj 2013

Do góry
Nie wiem, czy jak tyle dni będą czekały, to potem się przyjmą? Oj będę je ostro podlewać.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:19, 10 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aguś, one już mają nowe przyrosty, więc teraz teoretycznie nie powinno się przycinać - dopiero pod koniec czerwca. Ale nie wiem, czy wytrzymam widok takich poczochrańców przez najbliższe 1,5 miesiąca
Jak posadzę - zobaczę ile zostaje i dam cynk (potrzebowałam 34szt - na pewno zostanie). Będę im podlewać bryły, żeby nie wyschły zanim odbierzesz i posadzisz

super, może jakoś w tygodniu podskoczę, choć prawdopodobnie dopiero 18-go będę mogła podjechać, jak pod Iglicę się wybierzemy
Roztoczańskie klimaty 11:14, 10 maj 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Dzieki za odwiedziny ....Ty też nie masz małego ogrodu cooooo???

Noooo, niestety
Kulki i kuleczki - mniam W ogóle fajne widoki dookoła, a żywopłot grabowy - za chwilę będzie jak marzenie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:10, 10 maj 2013

Do góry
Aguś, one już mają nowe przyrosty, więc teraz teoretycznie nie powinno się przycinać - dopiero pod koniec czerwca. Ale nie wiem, czy wytrzymam widok takich poczochrańców przez najbliższe 1,5 miesiąca
Jak posadzę - zobaczę ile zostaje i dam cynk (potrzebowałam 34szt - na pewno zostanie). Będę im podlewać bryły, żeby nie wyschły zanim odbierzesz i posadzisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies