Mam do pomocy aż 10 sztuk krasnoludków. Jedne leniwe, inne bardziej pracowite, i jakoś wspólnie dajemy radę w ogrodzie.
I co ciekawe, trzymają się razem przeważnie w piątkę!
A może przed trzcinnikami KF a w nogach czekoladowy kosmos? Wywale wtedy tawulki bo jakoś nigdzie mi nie pasują. Tylko nie wiem czy ten kosmos może być obwodka I czy jest szansa że przetrwa zimę? Bo czy go gdzieś znowu kupie to jak wróżenie z fusow
Przed nawozem wyglądała tak: było widać, że potrzebuje wsparcia, przy rabacie (posypywana kompostem) z racji większej ilości składników pokarmowych, bujniej rośnie. Im dalej od rabaty - gorzej, ale przynajmniej jest równa i bez placków łysych.
Dzisiaj zrobiliśmy sobie wycieczkę do Forst na Swięto Róż. Wprawdzie pogoda mało sprzyjająca ale trudno.
Kwiaty na rabatach trochę zmasakrowane od deszczu ale i tak piękne. No i ta ilość... ech...
4
Te ciemne plamy to cień mebli, nie trawnik w plamy Trawnik aż lśni i się błyszczy Ale żarcie mu potrzebne i koszenie i podlewanie. Nie dałeś żarcia - to tak wygląda. Zobaczysz co będzie jak nawieziesz. Tylko równo rozsyp, bo będzie masakra. Na saletrze najbardziej widać jak się źle posypie.
Najpierw nawóz, równo rozsyp bo plamy będą. Potem dobrze podlej. Na tak zagłodzonym trawniku sprawdzi się na teraz saletra amonowa bądź wapniowa. Da czadu i kolor ciemnozielony.
Ja mam siany w maju, dałam saletrę, bo ziemia słaba, zobacz jakiego kopa dostała, że koszę co dwa dni.