Daniel, to co Tobie wydaje się oczywiste, dla nas wcale nie jest. Nie chodzi mi o zdjęcia trawy, tylko tego co masz za ogrodzeniem

. A skąd ja mam wiedzieć, czy tam nie stoi jakiś słup, który trzeba zasłonić? Albo blok na 4 piętra? Robienie komuś projektu na podstawie suchego planu, to jak dobieranie sukienki kobiecie na podstawie informacji "rozmiar 38, wzrost 170, włosy brązowe". No proszę Cię...
Tym niemniej, właśnie coś takiego zrobiłam
Z tego wszystkiego, co wypisałeś, został klon globosum (których ja osobiście nie lubię ale co tam

), buk purple fountain, grab i perukowiec young lady (Margerytka właśnie pokazała swojego i wszyscy się zachwycają

). Zamieniłam klona na perukowca, bo perukowiec w przeciwieństwie do klona lubi zasadową ziemię. Tak samo jak i buk. Każde z tych drzew ma inny pokrój, ale razem stworzą - mam nadzieję - udaną kompozycję. Ewentualnie pomiędzy klonem globosum a bukiem (trochę bliżej ogrodzenia) dodałabym jeszcze jakiś niewysoki krzew (któraś z tawuł?)
Na niskie piętro wybrałabym ze dwie rośliny okrywowe (np.: trzmielina coloratus i carex albo wietlica metalicum i runianka), posadziła je w dwóch dużych plamach i pomiędzy nimi porozrzucała po kilka sztuk tego cyprysika, którego wybrałeś i/lub hosty/paprocie.
Powinien być ten efekt, który chciałeś osiągnąć