Śliczna bardzo ciemno śliwkowo/fioletowa Letta w towarzystwie aminaka.
od Legutki wszystkie dalie się sprawdzają, bez pomyłek.
To z obi rexona ale brzydka nie lubię ciapkowatych.
to od Królika pewnie pomyłka, może pierwszy kwiat tak sie wydaje, ale miał być pomarańczowy.
wygladają na podobne ale jednak inne.
o kurczę, zmykam spać, rano cięzkie wstawanie a zdjęć zrobiłam jeszcze kilka i ponownie nie wstawię.
A ja chciałabym zapytać czy taka przepiękna kępa wyrasta z jednej sadzonki ze szkółki? Po jakim czasie osiąga się taki efekt? Czy może należy obok siebie posadzić ich kilka?
Podłużne to Kmicic
a okrągłe to mogą być Krakusy lub Adonis malinowy, miałam jeszcze Ożarowski malinowy ale to wielkie wysokie krzaki i duży owoc Faworyt też malinowy.
Ja nie wiem jakie Tobie sie trafiły, bo pomylone przez przekładanie zostały.
Kasiu, zrobiłam zdjęcie moich ulubionych nawozów w opakowaniach 2 kg, albo i 2,5 mało pamiętam.
to jest to samo co magiczna siła tylko wychodzi połowę tańsze. skład NPK 20 -20 20 + żelazo.
i drugie skład widoczny,
zielony na początek wzrostu, dobre ukorzenienie i do pomidorów na kwitnienie,
potem, trzeci zwiększona ilość potasu na wytwarzanie grubych paków czy duzych owoców.
mogą być do rododendronów, hortensji
zresztą do wszystkiego, są bezchlorkowe. łatwo rozpuszczalne.
a to różyczka długie ma kwitnienie Josephine Bruce, kolor b. ciemny czerwony
Na pierwszym zdjęciu są okrywowe The Fairy z tego zakątka
A na drugim kawałek róży parkowej Elmshorn. Wiesz, że mam skłonność do plam kolorystycznych- rabatówek u mnie nie ma W tym sezonie ma bardziej urozmaicony kolor kwiecia.
Proszę bardzo:
od lewej; Agnieszka ( Abiko), Kasia (Katkak Moja bajka), moja M., nasza przeurocza gospodyni: Sylwia, Wacław, Dorota ( w moim małym ogródeczku)