Ogrodowy spektakl trwa ...
14:38, 19 lip 2018
Radość ogrodniczkowania powróciła wraz z deszczem i przyjemnym ochłodzeniem tyle że teraz bardziej czas odpoczywania - co ja gadam kto to odpoczywa w ogrodzie.....ale poplątałam przecież to nieustanne zapitalanie w ogrodzie to odpoczynek
Tak to rodochiton ha!!! dzięki ze wypatrzyłaś wszak to moja duma.
Kiedyś zobaczyłam w książkach może w gazetach i już go miałam z tyłu głowy.
Potem zobaczyłam w Anglii gdzieś może w szkółce koszmarnie drogie no i nie zimujące.
A potem zobaczyłam u Joke /ten ogród opisałam w ogrodach świata/ w Holandii taaaaaki okaz
to było 13 sierpnia więc czekam jak u mnie za miesiąc podrośnie
no i ta Joke sprzedawała nasiona więc kupiłam i wysiałam ale tylko 4 sadzonki udało mi się wychodować może mało.
Z tymi nasionami to nie jest takie halo. Kupiłam ze 2 lata temu u nas te nasiona - było ich 6 sztuk i mi niestety się nie udało.
Mało tego w tym roku ! widziałam prowadzone jako wiszące! cudoooo
na razie eksperymentuję czyli ogrodniczkuję czyli robię to co najbardziej lubię robić w ogrodzie - doswiadczać
pozdrawiam z nadzieją na spotkanie w tym sezonie
Witam! Obserwuję Was, Wasze posty, zdjęcia, sprzeczki, porady i wszystko co tu na forum dzieję się od połowy ubiegłego roku. W tym czasie wykreowałem wizję ogrodu jaki chciałbym mieć. Aktualnie w miejscu, gdzie ma wyrosnąć jest plac budowy z wielką dziurą po środku ale wychodzę z założenia, że jeżeli wiem gdzie będą mury oraz ogrodzenie mogę zacząć planować i rysować