Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:23, 13 lip 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Dorotko miło Cie widzieć na tak wspaniałym spotkaniu, fajnie tak czasami oderwac sie od codziennosci, ogród masz cudowny, kolorowy, dorodny i widać Twoją miłósc do kwiatów a one Ci ją odwzajemniają tak cudownym kwitnieniem. Masz tyle lilii i tych Ci zazdroszcze bo u mnie wygineły co bardzo mnie smuci a teraz i u mnie sobacz sobie jaka susza U Ciebie chyba popadało bo i trawniczek zielony. Zdjęcia zrobione oczami innych piękne bo i inne ujęcia inne spojrzenia. Masz tyle fajnych kompozycji i tych detalii przez Ciebie zrobionych. Pięknie Pozdrawiam
Towarzystwo było I klasa czułam się tak jakbyśmy się znały od lat.
Lilie chyba są bardzo żarłoczne, bo zauważyłam u siebie, że te rosnące bliżej tuj są słabsze. W tym roku dostają regularnie zasilanie gnojówkami. Uzupełniam też małe słoiczki z trutką na gryzonie, tylko kretów nie mogę się pozbyć. U mnie 2 tygodnie temu był deszcz i to ładnie podlał. Nawet ziemia na około 15 cm nasiąkła. Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:37, 13 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Cudne te Twoje lilie i liliowce, mocno się rozrosły od ubiegłego roku, więc i kwiatów więcej
Twój warzywnik bardzo obfity, masz co jeść na bieżąco i na przetwory
Mam pytanie, czy mojemu liliowcowi mam dać teraz jakiś nawóz?
Chcę, żeby kwitł tak jak Twoje.

I ja uważam, ze lilie i liliowce są cudne .
Jeszcze nie wszystkie się rozrosły. Sporo mam jeszcze młodych małych. Ale w tym roku nawet te , co w tamtym jeszcze nie kwitły to już pokazały kwiatuszek.
Warzywnik jest super. Są warzywa i na bieżąco i na przetwory.
Tak możesz jeszcze liliowca podkarmić,. Zbuduje lepszy krzaczek. A na drugi rok będzie lepiej kwitł.
Liliowce z roku na rok maja więcej kwiatów.
Ja na niektóre kupione małe, czekałam 2 lata, żeby zobaczyć jakie mają kwiatuchy .

Podobne ale nie takie same...
Moja działka na Dębowym Lesie 22:18, 13 lip 2019

Do góry
Cudne te Twoje lilie i liliowce, mocno się rozrosły od ubiegłego roku, więc i kwiatów więcej
Twój warzywnik bardzo obfity, masz co jeść na bieżąco i na przetwory
Mam pytanie, czy mojemu liliowcowi mam dać teraz jakiś nawóz?
Chcę, żeby kwitł tak jak Twoje.
Przedogródek pod dębem 21:58, 13 lip 2019

Do góry
Twoje zakupy z Otmuchowa faktycznie skromne, zwłaszcza przy takiej ilości kwiatów do kupienia, jakie tam były
Białe lilie piękne, nic dziwnego, że kwitną
Planuję kupić cebule lilii różowych, bo nie mam i dwukolorowych, bo są piękne
U mnie dalej sucho, musiałoby padać przez tydzień non stop, żeby uzupełnić braki wody.
Sąsiadka rolniczka niedawno skosiła zboże, które kosi się na początku września!!!!
Już się sypało, a ziarenka malutkie
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:57, 13 lip 2019

Do góry
mira napisał(a)
Dorotko super spotkanie miałyście, fajnie pooglądać ogród kipiący kolorami. Wiem że masz piękne róże ale że tyle lilii nie wiedziałam - piękne.
Jak Ty to ogarniasz nie wiem.

pozdrawiam
Miro ja dosłownie sadzę piętrowo i bardzo gęsto, przez to czasem ukatrupię jakieś rośliny bo nie są w stanie przebić się przez gąszcz. Lubię wszystkie kwitnące rośliny, a lilie darzę szczególną miłością za kolor i oszałamiający zapach. Czy ogarniam ? chyba nie za bardzo, ale są rzeczy ważne i ważniejsze. Muszę się pilnować, bo sił i zdrowia mało, ale ogród to taka moja ogrodoterapia. Zauważyłam, że w sezonie letnim jestem dużo sprawniejsza niż w zimie. Spotkanie miałyśmy bardzo fajne i zostało mi po nim dużo zdjęć i wspomnień.
Pozdrawiam

Przedziwny Ogród 21:55, 13 lip 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

U mnie lilie rosna OBOK gipsówki. Poprawię ten błąd i posadzę w gipsówce. Kompozycja z pomarańczowymi bardzo mi się podoba

Dzięki Moje gipsówki są na tyłach rabatki. Obok niej jest róża. Natomiast lilie wsadziłam przed gipsówką, która pokłada się na lilie.

Liliowo i kolorowo:) 21:34, 13 lip 2019

Do góry
Danusiu ja też walczę o przetrwanie rabat, trawnika nie podlewam. Mój jest w troszkę lepszym stanie, ale też już szeleści. Rabaty podlewam co 3 godziny, tak żeby woda zdążyła do studni nalecieć ze źródła. O roślinki widać, że bardo dbasz, bo pięknie kwitną i wyglądają zdrowo. Ogród też pewnie pięknie pachnie bo floksy i lilie to ogrodowe perfumy. Po niedzieli będę miała kolejną dostawę cebul liliowych i kolejne rośliny do podlewania, ale jak kwitną i pachną to odwdzięczają się za wszystkie trudy.
Przedziwny Ogród 21:28, 13 lip 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Cudne duety, dosadzę lilie do gipsówki, świetnie to wygląda..

U mnie lilie rosna OBOK gipsówki. Poprawię ten błąd i posadzę w gipsówce. Kompozycja z pomarańczowymi bardzo mi się podoba
Przedogródek pod dębem 20:42, 13 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No sama piękności te nowe roślinki

Dziękuję Aniu.
Posadzone lilie kwitnąąąąąąąąąąąąąąą
Te inne też
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:38, 13 lip 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
nicol planuję sporo roz posadzic to wiem napewno a co wyjdzie to zobaczymy niechcem nic obiecywac czego ile bedzie ale najpierw przed sadzeniem jesiennym roz to czeka nas przesadzanie i karczowanie starych drzew ogolnie na nowej rabacie chcem roze trawy lilie jezowki tulipany

czyli działasz na dużą skalę - to lubię i czekam na jesien - choć mam nadzieje, że nie nadejdzie zbyt szybko!
Przedziwny Ogród 20:35, 13 lip 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Dziękuję bardzo

Ogród Cioci cz. 3 20:32, 13 lip 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Toś ty lipcowa Małgośka ? Ja październikowa jestem

Spełnienia marzeń i zdrowia przede wszystkim życzę oraz nieustająco nadal tyle uśmiechu i sympatii które rozsiewacz wokół siebie Gosiu
Dołączam buziaki i lilie afrykańskie czyli Agaoanty maderyjskie
po

DIęki Gosiu , kwiaty piękne
Przedziwny Ogród 20:13, 13 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Agatko, do Ciebie mogę wpadać z wizytą i zawsze nacieszę oczy cudnymi widokami.
Lilie w gipsówce boskie
Przydałoby mi się takie oczko z wodą do podlewania, bo moje 1000 l już się kończy, a podlewam tylko doniczki i nowe nasadzenia.

Grażynko zapraszam Ciebie o każdej porze dnia i nocy
Oczko mam spore, kilka tysięcy litrów wody tam się zmieści. Podlewam obficie co drugi- trzeci dzień. Dla róż to idealny sposób. Nie chorują mi.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:33, 13 lip 2019

Do góry
nicol planuję sporo roz posadzic to wiem napewno a co wyjdzie to zobaczymy niechcem nic obiecywac czego ile bedzie ale najpierw przed sadzeniem jesiennym roz to czeka nas przesadzanie i karczowanie starych drzew ogolnie na nowej rabacie chcem roze trawy lilie jezowki tulipany
Przedziwny Ogród 19:24, 13 lip 2019

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 17:39, 13 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Danusiu ja już z trawnikiem dałem sobie spokój, podlewam rosliny ale dziś od dwóch godzin u mnie też pada, hurra.

Masz piękne lilie zresztą nie ma co się dziwić pzrecież tu jest "liliowo i kolorowo"

Tez nie bede podlewać jeszcze i trawnika bo szkoda wody a u nas nawet Ci co nawadniaja mocno to też mają z nim problem bo popaloy, tylko wiesz ogród taki jakiś nijaki. W niedalekich Rudach było oberwanie chmury a tu nic...
Grześ dmuchaj w moją stronę bo to blisko może w koncu i u mnie popada, 5 minut był deszcz i nic....
Liliowo to było kiedyś a dziś pogrom w liliach chyba przez gryzonie Jakieś resztki pozostały.

Liliowo i kolorowo:) 17:16, 13 lip 2019

Do góry
Danusiu ja już z trawnikiem dałem sobie spokój, podlewam rosliny ale dziś od dwóch godzin u mnie też pada, hurra.

Masz piękne lilie zresztą nie ma co się dziwić pzrecież tu jest "liliowo i kolorowo"
Dwa ogrody 14:22, 13 lip 2019

Do góry
Pięknie Mariolu.
Zachwycające te różowe lilie.
Ogród Cioci cz. 3 12:58, 13 lip 2019

Do góry
Toś ty lipcowa Małgośka ? Ja październikowa jestem

Spełnienia marzeń i zdrowia przede wszystkim życzę oraz nieustająco nadal tyle uśmiechu i sympatii które rozsiewacz wokół siebie Gosiu
Dołączam buziaki i lilie afrykańskie czyli Agaoanty maderyjskie
po
Moja działka na Dębowym Lesie 11:27, 13 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Bogate zbiory kicia zdolniach, dba o porządek
A ogród, kolorowy, letni, pachnący, wszystko masz tam Aniu
Co do anabelki, może inna odmiana, te strong są większe , ciemne liście, albo ma za dużo słońca i za mało wody.

Ogórki zbieram i przerabiam codziennie. Taki czas.
No tak Fiona upoluje gdzieś na łąkach myszki i wlecze w pysku do domu. Jakby nie mogła się pobawić czy skonsumowac je na rewie dalej.
Ok mam różności w ogrodzie.
Tylko traw nie za dużo.
Ale od ubiegłego roku i tego dopiero więcej ja zaczęłam je zapraszać do swojego ogrodu.
Dzięki za wyjaśnienie co do Annabellki.
No właśnie może mam inną odmianę. Nie taką ładna i drobną.
I widzisz i moja rośnie na pełnym słońcu. A może i wody też ma mało.
Lilie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies