Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Kwiaty we włosach 23:44, 07 maj 2018

Do góry
Kasiu zachwycają Twoje montany , niedawno byłam u Ciebie ( cichaczem), wstąpię na dłużej w weekend.

Jeszcze coś z moich włości.

niezastąpione bratki

zawilce wychylają swoje główki do słońca

krzewuszki też ukwiecone

kalina pojawiła się mszyca, jutro zaczynam walkę z nimi.

Pszczelarnia 23:18, 07 maj 2018

Do góry
Zakwita kalina 'Pink Beauty - Justyna', której obiecałam lepszą miejscówkę (rośnie na skraju korzeni brzóz)

Liliowo i kolorowo:) 23:00, 07 maj 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pięknie i kolorowo. Kalina przepiękna. Marzy mi się taka.

Jeszcze mam w planie posadzić inne kaliny tylko ciągle czasu brak by pojechać po nie. Lubie kaliny bo jesienią też są piękne Pięknie się odbarwiają

Blaski i cienie nowego życia 22:27, 07 maj 2018

Do góry
Dzięki za wsparcie dla Was moja kalina

Ogrodowe kreacje 20:43, 07 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Oj tam..ojtam... a ja tam lubię obrzeża z kamieni. I wszystkie rabaty już mam tak wykończone.
Kalina imponująca. Czym ty ją karmisz że takie duuuze ma kwiaty

Lubię ją bardzo Nawożę ją tym samym co cały ogród, oprócz kwasolubów - czyli Yara Mila Complex
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:23, 07 maj 2018

Do góry
Przy łące słychać szmer strumienia.

Na brzegu strumienia zagościła kalina

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:52, 07 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mialam juz isc do moich robot, ale zajrzalam i dech zapiera azalie, orliki i wszystkie inne piekne. U mnie na razie duzo pakow. Za 2-3 dni powinny juz kwitnac pelna para.

Ale mamy pogode. Wasilewski zapowiada taki cały maj. To sie zdarza raz na kilkadziesiat lat.
A moze to juz przepowiednia Klimuszki. Owoce poludniowe beda rosnac w naszych sadach.....

Pozdrawiam Milus.

Eluś, chyba u nas będzie Hiszpania
Dziękuję serdecznie, umiesz na duchu podnieść. Szał jest, nawet my zachwyceni

ciężko na focie pokazać, ale tamaryszki, paulownia, kalina i powojnik robią wrażenie, no i te zapachy
to wszystko ogromne, w realu przepiękne
co rok się dziwię, skąd u mnie tyle roślin, zapomina się, co się ma

ja też mam dużo do sadzenia
zapomniałam o daliach, upchałam w domku ogrodnika, a one wyszły
wczoraj byliśmy blisko Ciebie, ale czasu mało, to nawet nie myślałam o wpraszaniu się
Ogrodowe kreacje 10:50, 07 maj 2018

Do góry
Oj tam..ojtam... a ja tam lubię obrzeża z kamieni. I wszystkie rabaty już mam tak wykończone.
Kalina imponująca. Czym ty ją karmisz że takie duuuze ma kwiaty
Z Pszenicznej ... 09:12, 07 maj 2018

Do góry
Ogólnie warzywnik, wygląda już jako - tako jak mawia moja Mama
gnojówka z pokrzyw i wrotyczu nadaje się do podlewania, beczki z wodą ustawione pod czereśnią i przy pomidorach, by ciepłą podlewać

Kwitnie kalina a obok bez

między skrzynie położyłam części od krzeseł, wygodnie się pieli

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 06:45, 07 maj 2018

Do góry
Fruzia napisał(a)
Witam serdecznie.
Ja swoją przygodę z projektowaniem ogrodu właśnie zaczynam☺. I bardzo proszę o podpowiedź. Wzdłuż płotu będę sadzić tuje gerderland. Mam zamiar sadzić je od płotu betonowego 50cm a przerwa między tujami 70cm. Ma Nas zasłonić od drogi i od wiatru z zachodu, Bo potrafi powiać. Czy to wystarczające odległości? Ta część działki jest w pełnym słońcu. Chciałabym też zrobić rabatę ( Już nawet zaczęłam zrywać trawę). Mam już posadzonych: 5 rododendronów, 1 azalie, 2 magnolie, 3 hortensje, 2 piwonie czekają w doniczkach, 2 jabłonki, bez, 2 laurowiśnie , kalina. Wszystko jest do przesadzenia. Ale nie bardzo mam pomysł na to wszystko. Przeznaczyłam na to 160cm od plotu Proszę o pomoc.

www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 06:43, 07 maj 2018

Do góry
Fruzia napisał(a)
Witam serdecznie.
Ja swoją przygodę z projektowaniem ogrodu właśnie zaczynam☺. I bardzo proszę o podpowiedź. Wzdłuż płotu będę sadzić tuje gerderland. Mam zamiar sadzić je od płotu betonowego 50cm a przerwa między tujami 70cm. Ma Nas zasłonić od drogi i od wiatru z zachodu, Bo potrafi powiać. Czy to wystarczające odległości? Ta część działki jest w pełnym słońcu. Chciałabym też zrobić rabatę ( Już nawet zaczęłam zrywać trawę). Mam już posadzonych: 5 rododendronów, 1 azalie, 2 magnolie, 3 hortensje, 2 piwonie czekają w doniczkach, 2 jabłonki, bez, 2 laurowiśnie , kalina. Wszystko jest do przesadzenia. Ale nie bardzo mam pomysł na to wszystko. Przeznaczyłam na to 160cm od plotu Proszę o pomoc.

cięzko mi doradzic ale maacie piekny kawał działki do zagospodarowania będzie pieknie inspiracji poszukaj w ogrodzie "Lawendowy zawrót głowy" jest przepiękny
Bylinowa łąka 23:37, 06 maj 2018

Do góry
Co do obcowania z przyrodą, to pomijając ptaki, wykopałam 3 padalce w różnych miejscach (zdjęć brak), wieczorem widziałam latającego nietoperza (chyba), a o poranku pasące się na sąsiednich łąkach sarny. Tu widać jedną mniej więcej pośrodku (w dużym zbliżeniu).

Muszę przyznać, że w tym roku większe szkody poczyniły nornice lub inne gryzonie. Straciłam krzewuszkę i chyba kalinę angielską oraz kilka bylin. Kalina stała taka jakby zatrzymana w rozwoju, ale jak pociągnęłam to wyszła z ziemi praktycznie bez korzeni.
Posadziłam z powrotem i podlałam - może się uratuje choć wielkiej nadziei na to nie mam. Pobojowisko jeszcze z zimy, ale cały czas zajmowałam się czymś pilniejszym.

To odkopał mój piesek, w którym na działce budzą się instynkty myśliwskie. A to jego znalezisko. Czyje to lokum?

I jeszcze odwiedziła nas para sójek, która szukała materiału do gniazda.
Zdjęcia robiłam telefonem, więc bardzo kiepskie wyszły. A szkoda.
Stary ogród zamkn. 23:22, 06 maj 2018

Do góry

Kalina olcholistna

Klon strzępiastokory

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:23, 06 maj 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Klękajcie narody!!!
Kopiuję do wykorzystania
Rozglądaj się po ogrodach znajomych, może mają tawuły, bzy, kaliny zrobisz wtedy bezkosztową rabatę. Ja swoją kalinę ukorzeniłam sama. 3 lata temu urwałam 3 gałązki zielone ( jednoroczne) w maju i włożyłam do wody. Ukorzeniły się wszystkie i ładnie rosną, jedną wydałam a dwie mam w ogródku. Czasem nawet takich dużych bukietów się nie dostrzega, a co dopiero mały bukiecik.

Ukorzeniona przezemnie kalina, ja mam bardzo dużo roślin które sama ukorzeniłam.

Ogrodowe kreacje 22:08, 06 maj 2018

Do góry
Kalina teraz zachwyca

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:36, 06 maj 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Na jegomościa już chyba trochę za późno, ale w ogrodzie przecież rządzi ogrodnik
Alu, zachwycam się Twoimi kalinami, muszę pomyśleć, by posadzić jakąś
Szkoda heliotropów, wyglądają, że zmogła je jakaś choroba grzybowa

Aniu, jesli kalina to : Viburnum plicatum Tomenthosum, cudo, widziałam na żywo w Pęchcinie, choruję na nią, ale jeszcze nie mam.
Albo kalina burkwooda, zapach cudny, kształt kwiatu urzekający.
Co z tymi heliotropami, ratować czy wywalić, szkoda
Liliowo i kolorowo:) 19:41, 06 maj 2018

Do góry
Pięknie i kolorowo. Kalina przepiękna. Marzy mi się taka.
Ukojenie 08:43, 06 maj 2018

Do góry
Kalina

Rh

Zawilce gajowe
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:18, 05 maj 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Kalinę

Kalina piękna jak kwitnie, ale chodzi mi bardziej o drzewo w kształcie podobnym do catalpy, wielka kula na pniu. Poszperałam w necie i widzę, że klony szczepione na wysokim pniu np. Royal Red. O takie cos mi chodzi.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:04, 04 maj 2018

Do góry
Witam serdecznie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies