Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Żywopłotki cisowe. 16:46, 11 sie 2017

Do góry
Na środkowa powiększona poszły jeżówki w kolorze różu i artemisie. tylko żurawki trzeba przesadzić.

Jeżówek nie widać, bo zdjęcie zrobione rano.

Po drugiej stronie posadzone Delicious Candy.
Trawiasta też do wybrania, wytyczona linia szpadelkiem kancikowym. dziś robota stoi UF jak gorąco.
Tu przekopię juki kalif. 3 szt molini 'Edith Dudszun'
bokami rozchodnik i na obrzeża przesadzę z trawiastej niedżwiedzią trawkę. coś trzeba posadzić o mniejszej wilgotności , by nie przeciągać węży kroplujących.

Po wczorajszej ulewie ucierpiały białe floksy, obok różowe stare odmiany trzymają się dobrze.

Lilie b. wysokie po ulewie stoją sztywno.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:22, 11 sie 2017

Do góry
Ja też i jeszcze floksy.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:23, 10 sie 2017

Do góry
Eukomisy.*.*.*

Sadziec

Floksy

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:21, 10 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Czasami to najważniejsze, że człowiek jest z człowiekiem.
A kwiatki wszystkie piękne. Floksy i jezowki szczególnie

to prawda Aniu...

tak sobie myślę jak to jest,że czasami jak dowiadujemy się o czyjejś chorobie to godzimy sie taką sytuacją i tylko wspólczujemy
a innym razem może być podobna sytuacja ale inny czlowiek i nie zawsze bliska osoba ....ale coś się w nas buntuje ,uwążamy to za wielką niesprawiedliwość i tak trudno się wyedy pogodzić z losem...

a u mojego chorego już ciut ciut lepiej
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:22, 10 sie 2017

Do góry
Czasami to najważniejsze, że człowiek jest z człowiekiem.
A kwiatki wszystkie piękne. Floksy i jezowki szczególnie
Ukojenie 13:20, 10 sie 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Floksy są urocze. Ja mam trzy kolory i teraz zamówiłam kolejne. Moze do jutra będzie dostawa

ja też mam trzy i na razie wystarczy
oby jutro to akurat na weekend
Ukojenie 12:08, 10 sie 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Ładne te floksy

Nigdy ich nie miałam i tak się przypatruję i.........
muszę sobie kupić

Floksy są urocze. Ja mam trzy kolory i teraz zamówiłam kolejne. Moze do jutra będzie dostawa
Ukojenie 21:26, 09 sie 2017

Do góry
Zbiory zapowiadają się ładnie.
Ja już zbieram codziennie prawie i pomidorki, ogórki, cukinie, dynie też już są
W twoim wydaniu floksy i odetka wygląda ślicznie
Ukojenie 20:11, 09 sie 2017

Do góry
Ładne te floksy

Nigdy ich nie miałam i tak się przypatruję i.........
muszę sobie kupić
Ukojenie 18:30, 09 sie 2017

Do góry
Taki upal, ze rosliny na balkonie pomdlaly...
U mnie rozpoczeta akcja podlewania - na razie to co w cieniu a potem sukcesywnie reszta

Floksy i odetka
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:22, 09 sie 2017

Do góry
Możesz jeszcze ciachnąć wierzbę, ale teraz, na dniach. Wierzba to pijok straszny, miałam ją lata, w tym roku eMuś sam zaproponował jej wykopanie, bo w nowym cycku się znalazła i dostęp do cięcia utrudniony byłby bardzo.
Miałam pod nią Imperatę Red Baron i dawała radę, na pewno nie możesz posadzić roślin, które potrzebują sporo wody. Imperata startuje wcześnie wiosną i pięknie się wybarwia na czerwono. Pamiętam, że na początku miałam pod Hakuro floksy szydlaste. Ale mi się za bardzo rozlazły i musiałam je ciągle ograniczać.
P.S. Faktycznie, bardzo Ci się rosochata ta wierzba zrobiła, możesz drastycznie przyciąć, odrośnie
Ogród bacowej 08:08, 09 sie 2017

Do góry
Po tych deszczach wszystko porosło ponad miarę . Po nawałnicy jaka przeszła nad ogrodem jak mnie nie było, to ze strat mogę odnotować kompletnie wyłamaną rutewkę Delavaya, a taka śliczna była.

Mam mieszane uczucia co do tej trawy, (śmiałek darniowy). Góra taka ..

Ale dół,.... to kompletne siano

Floksy kwitną na całego i ślicznie pachną.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:39, 08 sie 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
W donicy jalowce fajnie zaczynają się przewieszac. Nie ma co się martwic na zapas z paprotka. Już choć co mialo Ci nie zimowac, a żyje i ma się dobrze .

Dobze godo dać Jij wódki
Ale Kasiu tojeszcze nie jałowce , a floksy szydlaste na razie, ale będzie ładnie za rok, pod warunkiem , że moje żółte tulipany nie będą tak długo kwitły jak w tym sezonie.....bo będzie żółto- różowo
Moja działka na Dębowym Lesie 21:03, 08 sie 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Ania A ty wiesz ze bocian dzieci przynosi?

A ty wierzysz jeszcze w takie rzeczy ??
.Gniazdo bocianie, jest za sąsiada działką.Rokrocznie przez te 12 lat jak mam działkę to je obserwuję. Jak przylatują, ile mają młodych,.
ak poprawiają gniazdo.Jak karmią młode na zmianę.Jak uczą się latać i jak odlatują.
To przez te lata ile dzieci mi przyniosły ???Żadnego.I niech juz tak zostanie.Mam swoją trókę i mi wystarczy
Floksy
Z Pszenicznej ... 18:03, 08 sie 2017

Do góry
mikina34 napisał(a)
Agato,
jak Ci rośnie rabarbar? U mnie trzy sadzonki cały czas zapinkalają jak goopie, ogromne liście (tyle, że ogonki zielone :/) i nie wiem czy to ścinać czy niech se rośnie... aaa jedyne co mnie letko mierzi to to, że na liściach mam dom schadzek dla wtyka straszaka, normalnie chyba zacznę opłaty pobierać za użytkowanie

ps. białe floksy wymiatają , jakby tak kroplnąć różem byłoby cudnie

Monika, u mnie jakoś słabo w tym roku, miał chyba za dużo towarzystwa bo pomidory powędrowały wszędzie. Ale pomyślę o nim w przyszłym roku. Liście są, łodyżki czerwone - był kompot teraz planuję ciasto

a tego wtyka to musiałam sobie z necie obejrzeć - całe szczęście u mnie stołówki nie robią, ale kalarepkę z liści mam obżartą nie wiem przez kogo..
Z Pszenicznej ... 17:29, 08 sie 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Agata, Twoja bylinówka niezmiennie mnie zachwyca Boska jest
Floksy białe muszę zdobyć od mamy, tylko pewnie wiosną dopiero, bo teraz upał i kwitną, to się nie przyjmą.
Zdrówka dla synka i niech się łapka szybko zrasta

Aniu dzięki, sierpień niestety uziemiony... a były plany na góry jeszcze... trudno siła wyższa... kupiłam 2 książki i będę na wypasionym tarasie sobie czytać
Pszczelarnia 17:26, 08 sie 2017

Do góry
Ewo Twój ogród wysmakowany, powoli się nim raczę
Białe floksy i ja mam w plamie, ale zostawiam je... nie jestem już taka skłonna do rewolucji na rabatach.... udanych podróży życzę
Liliowo i kolorowo:) 14:54, 08 sie 2017

Do góry
Hortensje dają czadu, kwiaty już wanilki i pinky vinky się przebarwiają, brakuje wody bo u nas susza w dalszym ciągu i nic nie padało chodz się ochłodziło. Dziś piękny dzien jest ale ciut pójde może poplewić bo wczoraj za dużo na nogach byłam i dziś opuchnięta od rana. Dalej kuśtykam. Floksy dalej pięknie kwitną, wrzosy już też zaczęły, pięknie kwitną hibiskusy ale te w słoncu bo te w cieniu już mniej. No i milin daje czadu bo to jego pogoda Marne mam w tym roku cynie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies