Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Oświetlenie ogrodu 09:39, 10 cze 2018

Do góry
Dzień dobry,

czy ktoś z Państwa może mi pomóc i podpowiedzieć jak w rzeczywistości powinna wyglądać ta lampa ogrodowa? Jaka żarówka, jaki klosz?

Nabyłam ogródek działkowy iniestety poprzedni właściciel tylko powiedział, ze klosz się zbił.... szukałam w sklepach typu castorama, ale niestety... może ktoś ma u siebie podobną lampę

Pozdrawiam
Róże w naszych ogrodach 09:34, 10 cze 2018

Do góry

Róże w naszych ogrodach 09:34, 10 cze 2018

Do góry
Witam drugi rok mam dzialeczkę a o to moje królowe

Ogród wśród pól i wiatrów 09:25, 10 cze 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Mam identyczne piwonie- i biala i rozowa. Tylko mnie po kilku latach wkurzaja. Maja tyle kwiatow, ze doslownie sie lamia. Poza tym tak szybko przekwitaja. W te upaly kwitly tylko kilka dni a potem wszedzie lezaly ich platki.

Kasia, ja piwonie kocham wciąż Białe rzeczywiście miały w tym roku mnóstwo kwiatów, dlatego już wcześniej podparłam krzak delikatną podporą i dosyć się nie pokładała. Przekwitłe kwiaty obcinam na bieżąco sekatorem, żeby nie śmieciły po ogrodzie. A dzięki temu kolejne pąki miały więcej miejsca i kwitną do dziś.

Zostawiam różyczki Pod brzozami szaleje malutka Meidiland.
Malutka różyczka - wielka miłość

Ogród wśród pól i wiatrów 09:17, 10 cze 2018

Do góry
frezja napisał(a)
MW prześliczna i ta trawka, jako tło...duet doskonały.

Ewusia, jako tło ma Morning Lighta. Okazało się jednak, że ML posadziłam za blisko róży no i bałam się, że będzie za mocno zacieniał MW. Myślałam o przesadzeniu, ale wybrałam drogę na skróty. Wzięłam sekator i przycięłam ... miskanta Hehe, Polak potrafi!!

Zostawiam kolejną różyczkę, z życzeniami miłego dnia

Ogród bacowej 09:17, 10 cze 2018

Do góry
Ewo z czego jest żywopłocik przed hostami?Bukszpan czy tawuła?

Przepraszam, że tak dopytuję, ale ze względu na problemy z netem nie mam jak się cofnąć wstecz wątku.

A co za paprocie dosadziłaś? Cuuudowny klimat.
Sezon 2017 u Hanusi 09:09, 10 cze 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
I takie tam

Haniu takie tam najładniejsze Sliczna róża

U nas też gorąco od samego rana...U Ciebie moze i dzis popada,bo u mnie nadaja na jutro
Ogród wśród pól i wiatrów 09:07, 10 cze 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Zakochałam się w takich obrazkach cudne
Muszę poszukać im miejsca u siebie

Madzia, poszukaj jej miejsca, bo jest śliczna. I wspaniale pachnie
Ale w tej chwili MW już na drugim planie. Obecnie królową jest BONICA!!

Pozdrawiam niedzielnie
Ogród wśród pól i wiatrów 09:00, 10 cze 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Super te MW wyglądają. Ale chyba z różowymi to pasowac nie będą? wiesz - w nóżki np pnących? Pytam bo ojciec z tych "jak róża to tylko czerwona" a chce u nich pobawić się w rabatki.

Tak, MW w tym roku na bogato Już powoli kończą pierwsze mocne tłoczenie, muszę je prysnąć na plamistość i podkarmić, bo liczę na to, że mi będą umilać dni do jesieni Myślę, że nie będą pasowały z innymi różowymi. MW sama jest gwiazdą, potrzebuje tylko oprawy, która jeszcze podkreśli jej piękno. Na pewno ze zwiewnymi trawami albo jakąś delikatną bylinką będzie wyglądać pięknie.

Dzisiejsza poranna ,,,, for YOU
Ogród Małej Mi 2017 08:59, 10 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Podziwiam martagony tym razem
Instrukcje do tęczy poproszę

Tak fajnie sie zmieniała wraz z położeniem podlewania..bo polewaczka dziala wahadłowo.
Ogród wśród pól i wiatrów 08:52, 10 cze 2018

Do góry
Pozostanę jeszcze na chwilę z tym kąciku różanym, by docenić Artemis, na którą marudziłam rok temu, za nieregularny pokrój krzaka.
To jej trzeci sezon (drugi pełny) u mnie. Bardzo żywotna, obsypana pąkami, z subtelnymi kwiatami Zaliczam do kategorii "love it"

Ogród wśród pól i wiatrów 08:45, 10 cze 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Nie wiedziałam, które zdjęcie zacytować, wszystkie są tak cudne,że aż brakuje słów u mnie już po piwoniach ostatnia burza skutecznie usunęła im kwiaty teraz czas na róże, a Twoja MW szaleje strasznie ja wciąż czekam chociaż na jeden kwiat, ale już tuż, tuż biała szałwia cudna, u mnie też szaleje strasznie, oczywiście jest zestawiona z różami i pewnie znów się miną z kwitnieniem

Paulinka, dziękuję za miłe słówka Co do piwonii, to wiesz, że u mnie białe są to teraz??
Sama się dziwię, że tak długo się trzymają. A ja tylko obcinam przekwitłe kwiatki, żeby nie śmieciły.

Ale już tak nie zwracam na nią uwagi, bo tak jak mówisz.. teraz czas na róże
Biała szałwia z różą u mnie się idealnie zgrały. Bardzo lubię to połączenie

Moja bajka 08:40, 10 cze 2018

Do góry
Nowa zabawka emusia - żeliwny kociołek. Wczoraj był debiut. JEdzenie wyszło pyszne, a warzywa tak dobre, że mięso w ogóle nie było do szczęścia potrzebne

przy okazji upiekliśmy kiełbaski

a teraz zmykam bo o 10:00 mam bieg 10 km u siebie, w D-cy. Ale pogoda jest tak okropna do biegania, że nie nastawiam się na czasy, tylko na przeżycie
Moja bajka 08:36, 10 cze 2018

Do góry

emuś dotrzymał słowa i ogolił klona. Przy okazji przyciął bez i Pissardi
Moja bajka 08:32, 10 cze 2018

Do góry
cukinie już lada dzień

miałam nie kupować żadnych jednorocznych, ale jak zobaczyłam te urocze maleństwa to się nie oparłam. Nazwy nie pamiętam .
wytargałam z piwnicy stare wiadro i poszły do niego koło huśtawki
Moja bajka 08:28, 10 cze 2018

Do góry
kupiłam też pięknotkę, ale z tą trochę połażę
Zastanawiam się czy też jakoś jej nie poprzycinać
dosadziłam 3 pomidorki koktajlowe i 10 sałat i kolejne poziomki dla Igi.
Przerwa na kawę... 08:23, 10 cze 2018

Do góry
Candlelight

Eze Palace

Ebb Tide
Moja bajka 08:18, 10 cze 2018

Do góry
Za radą Kondzia i Andrzeja posadziłam przy altance jaśminowca, żeby coś pachniało choć przez chwilę. Jaśminowce jakoś tak bardzo do mnie nie przemawiają, ale ten pełny wpadł mi w oko. Tylko taki wybidzony.

ucięłam mu jednego patyka i będzie jaśminowcem na pniu, bo z miejscem nie bogato
Przerwa na kawę... 08:09, 10 cze 2018

Do góry
BURGUNDY ICEBERG

ASCOT

Siberius

I mini busz razem
Przerwa na kawę... 08:03, 10 cze 2018

Do góry
Bardziej już do siebie podobna Queen of Sweeden

W teorii pnąca klasztorna. W praktyce u mnie 2 roku niska około metrowa. Może się wyciągnie jeszcze w górę

Ubiegłoroczna ulubienica zaczyna pokaz -Jalitah
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies