Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

sylszu 00:15, 27 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

O kurcze do jutra trza czekać....foch

Do jutra, albo i pojutrza Ale na pewno WARTO.
SlonecznyOgrod 11:45, 27 lip 2018

Huśtawka przygotowana jak do sesji zdjęciowej
Biały żwirek przypomina mi klimat śródziemnomorski, jeszcze tam lawendy...
nicol21 18:45, 29 lip 2018

o fiu, fiu! fajnie będzie!!! Zatem niecierpliwie czekam na większą porcję dokumentajci zdjęciowej
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kasiek 18:13, 30 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu moim zdaniem one zasychaja. Tez mialam takie nigdy ich nie podlewalam i w ty roku tez. 7 lpca upalnie nie ludzko patrze a moje trawy takie jak twoje konce zasychaly odkopalam troche ziemi a tam skala. Zaraz po weza i zaczelam powoli podlewac z przerwami. Wczoraj sie przygladalam odzyly.
U nas ulewa goni ulewe ale jakie sciana wody. Podobno teraz nadchodza z nad Bialorusi.
Ale rzeczki jeszcze maja duzo miejscawiec niech jeszcze troche podleje.

Jezeli chodzi o pnacze popatrz na winorosl japonska, szybko rosnie ladnie sie uklada a jesienia od wrzesnia cud miod.
Winobluszcz trojklapowy u ciebie cieplo to nie bedzie znim problemu.

Elu, z malym poslizgiem ale... Moje trawy zasychaja mimo podlewania. To nie byl dobry moment na wykopywanie, transport i sadzenie, za goraco. Nie wiem czy je uratuje, czy na wiosne sie podniosa Proponowane przez Ciebie pnacza z checia obejrze, dziekuje
Kasiek 18:16, 30 lip 2018

gosika67 napisał(a)
Hej Kasiu rewolucja na całego.Kompletnie inne klimaty, wszystko inaczej.A w te wielkie donice co planujesz? U mnie trawy rosną, ładnie się trzymają.U nas mokro, pada od kilku dni. Roboty ful,J... jeszcze 2 tygodnie, odezwę się na pw w weekend.Pozdrawiam.
Jeszcze zapomniałam Rosannę masz jeszcze? Ona powtarza kwitnienie? U mnie już nie ma kwiatów,a tak była obsypana. Teraz mokro i róże wyglądają jak zmokłe kury, nie ma na czym oka zawiesić. U Was jak?

Goniu, probuje calkowicie zmienic styl ogrodu, ale jakos...hmmm... W donicach w jednej bedzie woda, w kolejnych jakies rosliny, jeszcze nie wiem jakie, pomysle o tym za rok Rosanna w tym roku zastrajkowala, stoi w kacie i ...nic, stoi
U nas upaly, dzisiaj bylo 36, 37 stopni, jutro ma byc 38.
Kasiek 18:19, 30 lip 2018

nicol21 napisał(a)

za rok?! no chyba żartujesz!
ja tu sobie ślepia wypatrzę próbując dojrzeć coś więcej za tą wyczesaną hustawką.
a te słupki jakoś są wzbogacone żeby nie bujało razem z huśtawką? ?

Niki wcale nie zartuje Slupki stoja w takich zelaznych podstawkach,sa wbite w ziemie na conajmniej 0,5 metra. Odchylenie gorne hustawki jest na okolo 5,o cm, to jest ok, drzewo pracuje razem z przemieszczaniem sie ciezaru Chcesz fotke?
Kasiek 18:20, 30 lip 2018

Gardenarium napisał(a)

U mnie identyczna łąka zakwita hmmm

Dana Te laki to...szybsze bicie serca...
Kasiek 18:22, 30 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)
Kasiu, może wiadomość już nieaktualna, ale kokornak u mnie w starym na totalnej patelni rośnie i daje sobie radę znakomicie już jakieś mniej więcej dwadzieścia lat Podczas takich susz jak w tym roku liście lekko zmieniają kolor ale nie usychają.

O prosze jaka fajna wiadomosc Bardzo podobaja mi sie te liscie...Bede probowac, najwyzej mi padnie
Pani Przyrodo, mozna prosic o fotki?
Kasiek 18:27, 30 lip 2018

Figaro napisał(a)
Zginelas jak sliwka w kompot. A co do lodow to Twoj pies zjadl a nie ja. Podszedl do mnie i sobie wzial z mojego talerza. I tylko tak dziwnie na mnie zezowal. Oddalam bez walki bo za glupiego loda umierac nie mam zamiaru. I w dodatku czekoladowego.
Moi rodzice teraz przyjada i zostana troche a wiec moze sie spotkamy i wiec tam do tego ogrodniczego pojechali albo?

Figa Nie zginelam Raczej topie sie w tych upalach...
Boszszszszs...Moj piefff Cie sterroryzooowal ...A ja sie dziwialam, ze tak Ci ten lod smakowal...tak szybko zjadlas i nawet talerzyk wylizalas...Ot, jaki porzadny gosc...
Figa!!! Zdzwonimy sie, ok?
Kasiek 18:27, 30 lip 2018

gosika67 napisał(a)
Kasiu co u Ciebie, jak prace się posuwają?

Juz wszystko wiesz, reszte za moment pokaze