Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

UrsaMaior 11:46, 30 lip 2018

Fotki super Ty wiesz, że ten nasz bodziszek jest pnący? Wspina mi się po hortensji
mrokasia 12:53, 30 lip 2018

UrsaMaior napisał(a)
Fotki super Ty wiesz, że ten nasz bodziszek jest pnący? Wspina mi się po hortensji

Co Ty powiesz?
U mnie się nie pnie, ale pełza, co akurat w tym miejscu jest zaletą bo kwiatuszki przeplatają się z bergenia i hakonkami .
Catalinasdiary 14:56, 30 lip 2018

A bardzo chętnie
Moje LadyU na razie bez kłosów, ale bardzo ładne są, jestem zadowolona.
mrokasia napisał(a)

Cieszę się, że Ci się podoba, może kiedyś wpadniesz przy okazji? .
Sarna od dwóch dni pasie się tuż przy ogrodzeniu tylko ja gapa ją płoszę...
Lady U nie mają u mnie jeszcze kłosów, a Twoje?
Annak 17:52, 30 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Nasz stary aparat już ledwo ciągnął i mimo, że nie jesteśmy fotograficznymi zapaleńcami to jednak miło byłoby gdyby aparat robił ładne zdjęcia . Kupił impulsywnie, ja bym jednak coś innego wybrała, ale i tak ten nowy będzie o niebo lepszy od naszego 10-letniego staruszka . Więc nie będę marudziła .
A dziś miałam za siatką takiego gościa:

To bardzo przyjemny obrazek. Do mnie zawitał lis, wszedł przez furtkę i nawet nie przestraszył się męża siedzącego na tarasie. Spokojnie zawrócił widząc mnie przy studni i poszedł w las. W środku dnia!
mrokasia 19:21, 30 lip 2018

Annak napisał(a)

To bardzo przyjemny obrazek. Do mnie zawitał lis, wszedł przez furtkę i nawet nie przestraszył się męża siedzącego na tarasie. Spokojnie zawrócił widząc mnie przy studni i poszedł w las. W środku dnia!

Lis ostatnio naszemu sąsiadowi zadusił i wyniósł 10 kur...
Sarny jednak mniej szkodliwe są .
mrokasia 19:23, 30 lip 2018

Pomidorowo z donic tarasowych .

malgol 21:39, 30 lip 2018

Dziewczyny, ja już nie pamiętam, która miała bodziszka Rosanne? Ty Kasiu? Chodzę po tych ogrodach a jak o coś potrzebuje spytać to zapominam u kogo widzialam
Bo kupiłam dzisiaj na próbę koloru czy będzie pasował do tego co rośnie, ale on taki jakiś pelzajacy...on tak ma?
mrokasia 21:42, 30 lip 2018

malgol napisał(a)
Dziewczyny, ja już nie pamiętam, która miała bodziszka Rosanne? Ty Kasiu? Chodzę po tych ogrodach a jak o coś potrzebuje spytać to zapominam u kogo widzialam
Bo kupiłam dzisiaj na próbę koloru czy będzie pasował do tego co rośnie, ale on taki jakiś pelzajacy...on tak ma?

Ten mój to chyba nie jest Rosanne. Zobacz u Kasi CS i chyba Asia z Ogrodu w remoncie ma z tego co kojarzę .
Gruszka_na_w... 22:31, 30 lip 2018

Widoki frontu z rozplenicami bardzo miłe dla oka. Pomidorki wyglądają zdrowo i okazale.
Co do gościa w ogrodzie, to wybrałabym jednak liska. Kur nie mam.
A taka sarenka nieźle potrafi w ogrodzie nabroić.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 22:38, 30 lip 2018

Nowy aparacik, nowa jakość. Przeurocze ujęcia. Wszystkie te pomidorki masz w donicach? Kurcze chyba w przyszłym roku obstawię taras pomidorowymi donicami, tylko z podlewaniem problem, hmmm...