Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Trudny teren - dużo pracy! 09:43, 25 sie 2015

Do góry

Jak schodzisz ze schodów nie możesz lecieć na łeb. Jak nic mus podsypać żeby w okolicy tarasu ziemia była prawie poziomo, z lekkim spadkiem od domu w stronę niższej części działki.
Trudny teren - dużo pracy! 09:38, 25 sie 2015

Do góry
Jeszcze dużo brakuje ziemi, bo spadek jest zbyt mocny, stromy.

Tu gdzie mają być rabaty przy schodach trzeba z kostki wymurować donice, wtedy zgubisz te różnice poziomów.
Choroby i szkodniki iglaków 08:47, 25 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jałowca wywalić, i cieszyć się, że masz miejsce na coś lepszego, ładny to on już nie będzie. To samo z sosną. Dlatego mam je w niepolecanych gatunkach.

Wywalić sosnę zawsze zdążę, ale najpierw chciałabym jej dać szansę na przeżycie. Poza tym co z tą pierwszą sosną piramidalną?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:07, 25 sie 2015

Do góry
Flower1 napisał(a)
Czekamy na metamorfoze

Napisałam, skończyłam, dodałam 50 zdjęć I wysłałam do admina celem publikacji jutro Liczę na liczne komentarze, bo zadałam pytanie

Aniu, nie zostały, wszystko co zostało pozostawiłam na własne potrzeby

Marto -W zasadzie na "poza ogród" mam zawsze czyste dłonie.. ale na 98% nie zawsze dodłubane paznokcie, nie da się choć pracuję w rękawiczkach, sporadycznie bez rękawiczek.. no właśnie dlatego żeby się całkiem nie zapuścić Rozumiem Marto i popieram, jak się "bywa" to wypada mieć wypielęgnowane
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:42, 24 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj są wskazwóki o rozmnażaniu traw

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/285-latwe-ogrodnictwo-jak-rozmnozyc-trawy

Danusia nic tylko Cię wycałować za to podanie na tacy
Buziak wielki
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 22:11, 24 sie 2015

Do góry
Mam taki pomysł żeby pogrupować kolorystycznie:

I grupa:

jeżówka purpurowa (zakłdam że jest różowa)
liatra kłosowa
monarda
floksy (różowe lub białe)

II grupa

nachyłki
rudbekie
gailardie

Dodać do obu grup trawy, miskanty 'Variegatus' do I grupy
Carex buchananii do II grupy.

Kolor hortensji ma zasadnicze znaczenie, bez koloru nie przypiszę do żadnej grupy, tak samo astry.
Standardowo - prośba o pomoc rabata przed wejściem 22:08, 24 sie 2015

Do góry
To niedobry pomysł, wszystko jest takie niskie i zielone.. Dodanie znowu niskiego i znowu zielonego grozi jeszcze większą monotonią. Dodaj raczej trzmieliny żółte na pniu, żeby jakaś wysokość była
Ogrody inspirowane naturą 21:59, 24 sie 2015

Do góry
Czy byłaby Pani tak miła, aby napisać jak się nazywają te małe czerwone kwiatki, waniliowe pałeczki i fioletowe kwiatki? Kompozycja piękna!
Gardenarium napisał(a)
Dodam zdjęcie, które już prezentowałam wcześniej, to po prostu wzór ogrodu inspirowanego naturą, nawet ławka została wykonana ze słomy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:35, 24 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Paznokcie mam takie same.. z brudem - niejednokrotnie i chętnie je pokazuję klientom.. Chyba o Monty wystarczy

Nie kręci mnie pokazywanie wypielęgnowanych stópek z pomalowanymi paznokietkami jak wokół chaszcze w ogrodzie Wolę wypielęgnowany ogród niż paznokietki

Ale jeśli ktoś lubi odwrotnie to ma prawo.

Danusiu popieram w 100% a Monty boćwinę robi jak ja i pytanko czy w sklepiku zostaly może damskie"amerykany"? pozdrawim serdecznie
Stojąca woda na działce 21:04, 24 sie 2015

Do góry
Wykop staw, woda zejdzie do najniższego miejsca czyli stawu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:26, 24 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Znam, znam sok...albo kwasek cytrynowy. Wydłubuję, ale zawsze coś zostaje. Dzisiaj porobiłam sobie na zapleczu, pozbierałam listki i mam wreszcie metamorfozę balkonu. Cieszy...(po Anglii niestety Grześ zaniedbał)

Całą akcję przedstawię w artykule, jak dam radę to jutro

Metamorfoza balkonu - to coś dla mnie czekam z niecierpliwością
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:13, 24 sie 2015

Do góry
Znam, znam sok...albo kwasek cytrynowy. Wydłubuję, ale zawsze coś zostaje. Dzisiaj porobiłam sobie na zapleczu, pozbierałam listki i mam wreszcie metamorfozę balkonu. Cieszy...(po Anglii niestety Grześ zaniedbał)

Całą akcję przedstawię w artykule, jak dam radę to jutro
Zimozielony ogród przy białym domu 20:10, 24 sie 2015

Do góry
AnnaB napisał(a)
No proszę,i to jest szkółka!! A nie to nasze koszalińskie badziewie z wyschniętymi roślinami i małą ilością gatunków. Danusiu czy znasz w okolicy Koszalina jakąś dobrę szkółkę? A jeżeli nie, to czy w Zachodniopomorskim wogóle znasz jakąś wartą polecenia?

Szukaj na stronie ZSP - jest spis szkółek, aż tak daleko mój wzrok nie sięga Co więcej, nie byłam nigdy w tych rejonach Ale na pewno są osoby i mają swoje ulubione szkółki.
Zimozielony ogród przy białym domu 20:10, 24 sie 2015

Do góry
Nie ma, są realizowane aktualnie na Ogrodowisku moje projekty w "Ogród pod górkę" Kasi i MAD - "To tu".
Rozpoznawanie traw 20:05, 24 sie 2015

Do góry
Sarahcon napisał(a)

kolejna:

Holcus mollis a czarne to Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens' ale raczej nie będą szczęsliwe w tej wystającej szmacie brezencie. Nie mogą nawet się rozrosnąć, bo jak ukorzeni się konwalnik skoro zafundowałaś mu brezencik?
Choroby i szkodniki iglaków 20:03, 24 sie 2015

Do góry
Jałowca wywalić, i cieszyć się, że masz miejsce na coś lepszego, ładny to on już nie będzie. To samo z sosną. Dlatego mam je w niepolecanych gatunkach.
Ochrona i olejowanie tarasu 20:01, 24 sie 2015

Do góry
Nie wiem, bo nie wyobrażam sobie tej sytuacji o którą pytasz.
Taras - brak pomysłu 19:55, 24 sie 2015

Do góry
Posadzenie w skrzyniach tui to najgorszy z pomysłów, osiedla pełne są tui, bo nikt nie wysili się żeby coś innego zrobić.

Posadź drzewka np. brzozy 'Pendula' na pniu, pod nimi byliny lub wrzosy i trawy, zwisający bluszcz. Przełam to kulistymi iglakami albo wrzecionowatymi albo kolumnowymi cisami o żółtym zabarwieniu igieł.
Skoro tu trafiłaś to na pewno nie dam ci posadzić żywotników Smaragd.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:48, 24 sie 2015

Do góry
Paznokcie mam takie same.. z brudem - niejednokrotnie i chętnie je pokazuję klientom.. Chyba o Monty wystarczy

Nie kręci mnie pokazywanie wypielęgnowanych stópek z pomalowanymi paznokietkami jak wokół chaszcze w ogrodzie Wole wypielęgnowany ogród niż paznokietki

Ale jeśli ktoś lubi odwrotnie to ma prawo.
Ogród z lustrem 19:32, 24 sie 2015

Do góry
Żagle są za małe, były w standardzie, ale teraz szyją na zamówienie większe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies