Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

ania_wesola 13:08, 25 sie 2015

Danusiu jak będziesz miała chwilke to proszę zajrzyj do mnie
Gardenarium 13:12, 25 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Danusiu jeden z moich klonów palmowych zaczął się dziwnie przebarwiać na brązowo. Mam dwa, różne odmiany posadzone w tym roku, nie znam nazw
Ten,który się przebarwia pielęgnowany przetrwał najgorsze upały i nic mu nie było, a teraz nie wiem co z nim? Nie usycha, gałązki się nie łamią, nie gubi liści tylko się przebarwia. A może to już na jesień? To są moje pierwsze klony palmowe.

Ekstremalne warunki pewnie to spowodowały i szykuje się do jesieni. Pokaż zdjęcia w wątku o klonach.

Instagram Ogrodowiska
MirellaB 13:38, 25 sie 2015

Danusiu wstawiłam zdjęcia
Gardenarium 13:41, 25 sie 2015

Podaj mi link, gdzie są te zdjęcia? aha w klonach..idę szukać

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:03, 25 sie 2015

Z cyklu - co dzisiaj do roboty?

Rankiem wzięłam się za odkurzanie kamyczków, sporo igieł spadło z cisa i świerka..Dobrze, bo teraz pada, od 17-tej. Lałam też do południa wodę, normalnie z węża, bez spryskiwacza. Mam nawadnianie, ale nie zaszkodzi dolać porządnie ważne rośliny, np. stożki na froncie.

Miałam jeszcze w planie wypielić zielony dach na śmietniku, ale nie wyszło. Panowie robią elewację, nie chciałam wisieć nad nimi, skoro siedzą obok na rusztowaniu

Dodatkowo podlałam za leżakami byliny pod ścianą. Kwitną białe cyklameny sadzone w zeszłym roku, zapomniałam o nich.
Zmyłam chodniki z kurzu, świeżo się zrobiło i czysto.

Instagram Ogrodowiska
Donia72 20:32, 25 sie 2015

Ja też Danusiu dziś trochę ogarniałam w ogrodzie. U nas padało od rana, a pod wieczór zrobiło się pogodnie
Sebek 20:41, 25 sie 2015

Uwielbiam czytać Twoje posty z cyklu "co dziś robiłłam"
monteverde 21:40, 25 sie 2015

Gardenarium napisał(a)

Napisałam, skończyłam, dodałam 50 zdjęć I wysłałam do admina celem publikacji jutro Liczę na liczne komentarze, bo zadałam pytanie

Aniu, nie zostały, wszystko co zostało pozostawiłam na własne potrzeby

Marto -W zasadzie na "poza ogród" mam zawsze czyste dłonie.. ale na 98% nie zawsze dodłubane paznokcie, nie da się choć pracuję w rękawiczkach, sporadycznie bez rękawiczek.. no właśnie dlatego żeby się całkiem nie zapuścić Rozumiem Marto i popieram, jak się "bywa" to wypada mieć wypielęgnowane

Szkoda ale dziękuję za odpowiedź, a u mnie dzisiaj poodkurzał wszystko deszcz, jestem bardzo zadowolona z tego, że roślinki dostało sporo wody
Gardenarium 07:47, 26 sie 2015

Co dziś robiłam? (jest 7.50)

Wyszłam zobaczyć jak po deszczu ---chłodno, świeżo,. rześko.

Pozbierałam białe płatki róży 'White Cloud', następnie pozbierałam listki tulipanowca z trawnika i to, co przyniósł wiatr zza ogrodzenia. A przywiał sporo śmieci z ulicy. Będę zamiatać podjazd do garażu, tam dopiero nawiało..

Serwisant będzie wymieniał lampkę w ścianie wodnej, bo nie świeci..

Witek naprawił zasilanie stawu,. bo się rozszczelniło i woda wyciekała powoli, teraz trzyma się. Korzenie różaneczników wrosły w staw i piją wodę... a niech sobie piją, co będę im zabraniać. Przez to trzeba troszkę co jakiś czas uzupełniać poziom.

Generalnie moje różaneczniki, pomimo tego że są systematycznie cięte i ograniczane - wrosły w połowę stawu... przemknęła mi myśl, co by je wykopać...Myślę co posadzić w ich miejsce.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:53, 26 sie 2015

Świerk za stawem mogłam posadzić bliżej sąsiada, miałabym więcej miejsca. Muszę go podkrzesać i pod nim dopiero będzie miejsca. Nie wiem czy ten pomysł zrealizuję, na razie myślę intensywnie. Grunt to mieć w zanadrzu jakieś perspektywy.

Niedługo dojdzie do wody

Albo przytnę jak żywopłot na wiosnę, albo wykopię

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies