Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Gardenarium 13:14, 25 sie 2015

Kuba napisał(a)

z miłorzębem widzę jeszcze jeden problem , chociaż może niesłusznie, mianowicie robi się jesienią żółty więc wśród żółtych wrzośców nie zrobi się mdło żółto?

Zrobi się więc posadź kulistego ambrowca 'Gumball" - będzie karminowy.

Ja mam miłorzęba Pendula a pod nim żółte trawki Nie wszędzie ten kontrast musi być.

Instagram Ogrodowiska
Kuba 13:58, 25 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

Ja lubię bardzo ten żółty kolor przebarwiających się miłorzębów, ale może faktycznie warto się jeszcze zastanowić nad innym gatunkiem drzewa, a jakiś buk pendula, który z czasem wytworzy fajny parasol?
Jesteś szczęściara jeśli jeszcze żadne wrzosy Ci nie wypadły, ja trochę straciłam przez chorobę grzybową.

O buku nic nie wiem, muszę doczytać pierwsze wrażenie jest takie że to duże drzewo ale nie wiem na pewno
Wrzosy też mi wypadły ale trzy sztuki na ponad setkę to nie dramat, grzyba się boję ale jeszcze nie miałam z nim do czynienia
Kuba 14:00, 25 sie 2015

Gardenarium napisał(a)

Zrobi się więc posadź kulistego ambrowca 'Gumball" - będzie karminowy.

Ja mam miłorzęba Pendula a pod nim żółte trawki Nie wszędzie ten kontrast musi być.

Gumball mi się podoba bardzo rozejrzeć się po szkółkach, dziękuję raz jeszcze
Malgosik 16:41, 25 sie 2015

to ja swego czasu spotykałam wysoko szczepione Miłorzęby Pendula, mogę dać namiar
spotkałam też ostatnio Gumballa w cenie niższej niż dała Kamalja, ale bardzo wysoko szczepiony
Kuba 19:19, 25 sie 2015

Na namiary jestem bardzo chętna Małgosiu
Anda 21:33, 25 sie 2015

Też sobie sprawdziłam tego ambrowca, śliczny jest.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inag 22:21, 25 sie 2015

Więc nie jestem jedyna też go "wygooglałam"
Kuba 09:16, 26 sie 2015

Anda napisał(a)
Też sobie sprawdziłam tego ambrowca, śliczny jest.

Prawda? Niestety cena też powala, może wiosną...
Kuba 09:21, 26 sie 2015

inag napisał(a)
Więc nie jestem jedyna też go "wygooglałam"

I co o nim myślisz?
Już jednego ambrowca mam zwykłego bezodmianowego ale z drugiej strony domu jego liście mają piękny kolor ale jesienią są zjawiskowa.
Tylko znowu blisko łezki rośnie grujecznik, nie pogryzą się kolorami? Ech widzę same problemy...
Edit 11:54, 26 sie 2015

Kuba napisał(a)

I co o nim myślisz?
Już jednego ambrowca mam zwykłego bezodmianowego ale z drugiej strony domu jego liście mają piękny kolor ale jesienią są zjawiskowa.
Tylko znowu blisko łezki rośnie grujecznik, nie pogryzą się kolorami? Ech widzę same problemy...

Moim skromnym zdaniem nie będą się gryzły, wręcz przeciwnie, będą się wzajemnie podkreślały
Śliczny ten ambrowiec, zazdroszczę fajnej miejscówki na niego, bo ja już u siebie takiego miejsca nie mam, czego bardzo żałuję też bym go chętnie posadziła u siebie, właśnie w takim miejscu 'reprezentacyjnym', ale cóż, mus obejść się smakiem....