Co roku jest lepiej, jeśli chodzi o aranżacje przede wszystkim. Byłam chyba z 3 razy w JURY oceniającym stoiska, i to że nudą wieje, z taką oceną nie zgadzam się.
Nie jest to Chlesea Flower Show, ale nie oszukujmy sie, u nas producenci sami sponsorują swoje stoisska, Nie maja sponsorów. Stoisko Szmitów zawsze jest na światowym poziomie i nie tylko ich. Coraz więcej wspaniałych aranażacji. Trzeba popatrzeć na relacje na Ogrodowisku, są tęż zapraszani światowi projktanci, mozna sie obkupić w rośliny, kiermasze cą oblegane i dobrze zaopatrzone.
Polska jeszcze nie jest aż tak światowa jak tee wystawy, na które jeżdże od 12 lat, ale to co było kiedyś a co jest od kilku lat - to ogromna różnica na plus. Tak więc uważam że jeśli nie macie możliwości jeździć na światowe wystawy jak ja, to koniecznie odewiedźcie Zieleń to Życie.
W tym roku jestem członkiem miedzynarodowego JURY (m.in. z Mają Popielarską) wybierającgo Rośliny Roku. Potem mam wykład z pokazem zdjęć na temat podany wyżej.
Po wykładzie z przyjemnośęcią podpiszę książkę a potem udaję się na stoisko Multico również w tym celu

Zapraszam serdecznie na wykład i do stoiska Multico.
Mamy imprezę w Polsce i z pewnoścą ta jest najważniejsza dla polskich ogrodników.