Grembosiu, żagwin kwitnie w zasadzie cały czas, tylko najpierw z bardzo dużym natężeniem, a potem - po przycięciu - pojedyncze kwiatuszki (w tym roku kwitł nawet zimą). Bratki wszystkie miniaturki, uwielbiam je
Aniu - Mi, dzięki, że masz czas na zaglądanie do mnie...
Dajano, sama nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Dawniej było gorzej, wszystko późno ruszało, a teraz, jak drzewa podrosły, dają nieco wyciszenia przed wiatrami - może to dlatego...
ANIU, u Ciebie też wkrótce będzie bardziej wiosennie
Marysiu, na pewno się rozrosną.
Irenko, one same tak rosną...
Magdalenko, dzięki
Sebek - (a mówi się, że skalniaki są już nie modne...)
co do tuj już mi niezastąpiona Danusia napisała, żebym dbała a za dwa lata będzie już żywopłocik będę więc dbała i to bardzo
co do przedogródka wkleiłam też zdjęcia w pojedynczych pytaniach dot projektowania i mam odp -wrzosy, wrzośce, więcej kosodrzewin i może miskanty. Miejsce nasłonecznione, ale słońce jest dopiero od 14 i nie ma tam patelni w lecie
Sebek mi dobrze podpowiada, żeby pozbyć się tam trawy, ale pasek od rynny, szerok 30 cm jest sąsiada. A jeśli jest trawa z jednej strony to z drugiej też musi być, żeby to estetycznie wyglądało. Uroki mieszkania w szeregowcu
Justyna nie chcę się chwalić ale ta kosodrzewina taka ładna bo bardzo zadbana. Podsypałam ją korą, co jakiś czas nawoże. Pierwsza roślinka, która mi się udała. A już myślałam że padnie bo miała strasznie dużo brązowych igieł i gołych gałęzi. Sąsiadka naprzeciw nic nie robi ze swoją i bidulka o połowę mniejsza.
ha ha..pranie...
Kurcze u nas pogoda kiepska..niby slonecznie ale zimno od wczoraj...buuu aż się pracować nie chce
Łukasz u mnie też nie było próby..beton był gotowy i taki z kamieniem...na donice się nie nadawal...
Poczekam na lepszy czas...jak będzie mniej brudnej i ciężkiej roboty.
dziękuję Sebek za pomoc
likwidacja trawnika jest raczej niemożliwa -mieszkam w szeregowcu i pas trawy widoczny od rynny, szer ok 30 cm należy do sąsiada. I tak mysi pozostać. A jeśli jest pas trawy z jednej strony, to i z drugiej musi już być żeby to jakoś wyglądało.
Wrzosy będą na pewno, dodadzą trochę koloru ale ciągle brakuje mi czegoś wyźszego? Miskanty? A co myślisz o jakiejś kulce na pniu?
Wg mnie albo zlikwiduj całkiem trawnik, a jak nie to wytycz prostą linię rabaty przed domem - dosadź więcej kosodrzewin, a przed nimi pas wrzosów lub wrzośców - albo wymieszaj je. Możesz również dosadzić ze 4 kosodrzewiny, a pomiędzy nie dać miskanty - a w nogach żurawki w mocnym kolorze - też w linii prostej
Moje okna przed myciem....kusiło mnie dzisiaj, ale siadłem na ogrodowisko i wiadomo....już się mi nie chce
W Twoim ogrodzie pięknie zaczyna się robić - jednak kulki bukszpanowe koniecznie spryskaj i podlej florovitem lub biohumusem - obfiiiicie
Widzę, że również jemy te same jogurty - ja jeszcze wsypuję musli
Auto to przed maturą - na osiemnastkę Po maturze wyślijcie go na Bahamy
A tak wracając do tematów ogrodniczych - świetnie konweniuje ta barierka z elewacją!
Tym aeratorem w płynie jestem zaintrygowany niczym Judyta ową łechtaczką (ukradzione od Izy....mam nadzieję, że tego nie opatentowała, bo nie wykupiłem licencji ). Będziemy czekać na efekty I masz rację - w takich donicach nawet uschnięte badylki wyglądają super