Ale nie wiem, czy teraz znajdę ładną? i tak mus poprawić posadzenie cisa, nie wyszło dobrze...
poduchy coraz bardziej niebieskie
i......cały czas myślę, gdzie ten mój żywopłot z głogowników przenieść, ogród niby duży i nie ma gdzie!
ja też jak Sebek nie radziłabym klona sadzić.. jest piękny, ale zbyt wrazliwy na nasze warunki... nie zawsze zdarza się taka zima jak ta... a może klonik 'Crimson Sentry' albo 'crimson king'? ładne, bordowe, wytrzymałe...
Wg mnie ok będzie z trzmieliną i żurawkami, jak będzie za gęsto to rozsadzisz, ale to raczej i tak nie w tym roku.... Klon byłby świetny, jednak ja nie popieram sadzenia takich wrażliwców.... To spory wydatek, ale również to nie moje pieniądze, więc decyzję zostawiam Tobie.... Pasowala by tam śliwa Nigra czy bordowy buk, zwłaszcza, że miejsca jest dość
Sebek, mam jeszcze pytanie - widzę, że też jesteś z Małopolski, jak ja. Czy teraz jest dobry moment na cięcie bukszpanów, czy poczekać z tym do maja? Czy przymrozki tym świeżo przyciętym gałązkom nie zaszkodzą?
Jeśli ktoś jeszcze ma w tym doświadczenie to też proszę o radę.
Irenko - jak zwykle wiosna u Ciebie szybciej - u mnie szafirki dopiero w pąkach Cisowi z nóżki może turzycę Frosted Curls? Będzie ładnie przewieszać się z donicy i nada lekkości cisowi
Witam w poniedziałek - chyba najmniej przyjemny dzień tygodnia Pracowity tydzień przede mną i pewnie przed Wami też - dlatego życzę Wam powodzenia Zostawiam dla Was tulipany