Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 11:59, 17 cze 2018

Do góry
lutroja napisał(a)
Boże, jak pięknie u ciebie ,róże powalają na kolana !

Bardzo dziękuję za przemiłe słówka
Rzeczywiście, przez chwilę róże bardzo przyciągały wzrok. Obecnie bonica w fazie przekwitania, munstead wood już bez kwiatków, przygotowuje się do drugiego kwitnienia, atremis i meidiland wciąż w formie, a larisa dopiero się zbiera. Za moment ustąpią miejsca hortensjom i jeżówkom

Ogród wśród pól i wiatrów 11:55, 17 cze 2018

Do góry
Atena napisał(a)
No nie, chwilę mnie nie było a u Joli taki buszzzz się zrobił że nie do wiary. Cudownie, cudnie, wspaniale !!! Twoje róże powalają a ja myślałam że to moje są jakieś wielkie Ja nie wiem jak Ty to robisz że wszystko tak rośnie jak szalone. Widzę na zdjęciach u Ciebie dużo takich niskich trawek na podsadzenie pierwszej linii czy mogłabyś mi coś polecić sprawdzonego ? Będę wdzięczna Pozdrawiam ze wzgórza

Hehe, no w niektórych miejscach owszem owszem, buszowato się zrobiło Dziękuję za miłe słówka

Co do niskich trawek, obecnie najbardziej bym poleciła seslerię jesienną. Mam ją od ub roku, to ta przed hortensjami. W tym roku jeszcze jej dosadziłam. No i hacone. Delikatna, zwiewna. Całkiem inna niż seleria. A i jeszcze rozlpenicę polecam bardzo. Wygląda ślicznie od końcówki kwietnia do zimy.
A i w zimie zdobi ogród..Ale nie jest taka znowu niska

Macham kolorowo

Moja działka na Dębowym Lesie 11:49, 17 cze 2018

Do góry
I czarna porzeczka w 3/ 4 oberwana.

Wózek pomalowany.chyba teraz lepiej ?

Powojnik Piilu wypiękniał

Ogród wśród pól i wiatrów 11:48, 17 cze 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Joluś bonica szaleje!!! piękna jest w ty szpalerze
chyba teraz u ciebie najbarwniej ją lubie

Kami, bonica ma teraz swoje "pięć minut" Ale jeszcze chwila i po niej. Wyląduje na kompoście wraz z kocimiętką, i będę na nie obie czekać do września.. by mieć wiosenną jesień w ogrodzie

Buziaki zostawiam
Ogród wśród pól i wiatrów 11:46, 17 cze 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Szpaler z bonici porywa za serducho!!! Pięknie jest. Białe piwonie też dodają szyku ogrodowi. Ale widzę że wszysto pięknie bujneło w górę, i dobrze!

Ewelina, piwonie to ja kocham w każdym kolorze Ale ogólnie uważam, że białe kwiaty dodają szyku ogrodowi. Od Danusi się tego nauczyłam i coraz ostrożniej wprowadzam nowe kolory do ogrodu, bo widzę, że mnie później denerwują

Bonica w dużej ilości, w szpalerze fajnie wygląda. Ale teraz jej kwitnienie zgrało się z największymi upałami i szybko przekwitła. Jeszcze z tydzień i będę musiała ją całkowicie wyciąć.

To prawda, że wszystko mocno bujnęło. Najbardziej widzę to pod brzozami, a dopiero co pamiętam, jak je sadziłam. Chude patyczki, które ciężko było dopatrzeć na foto ... ech, czas...ten czas..

Hortensjada 11:45, 17 cze 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Bozgo droga poradź...czy nowowsadzone Little Lime mogę podlać Magią do Hortensji??Czy do nawożenia pasowałoby coś odczekać.

Hortensje z doniczek z ładną bryłą korzeniową, traktuję nawozem jak wszystkie pozostałe w ogrodzie, ale najczęściej są one dobrze nawiezione przez producenta i tylko z tego powodu nie ma co się spieszyć. Natomiast jeśli przesadzam roślinę z gruntu na nowe miejsce to czekam aż się wyraźnie zadomowi i dopiero nawożę.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:42, 17 cze 2018

Do góry
Tarasowo...

Ogród wśród pól i wiatrów 11:38, 17 cze 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Jolu a ile średnicy trzeba liczyć na Meidiland? Bo moje przyszły w piątek i nie wiem w jakiej odległości je posadzić...
Na fotce to jeden krzaczek czy kilka?

Gosia, pod brzozami mam 6 krzaczków. Ciężko powiedzieć ile jest na fotce, bo one włażą na siebie Strzelają batami na metr i więcej. Nie wiem jak Ty to masz zamiar sadzić, jeśli szpaler to na pewno z metr odległości powinien być.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:37, 17 cze 2018

Do góry
I takie tam...

Jeżówki już za momencik....
Ogród wśród pól i wiatrów 11:35, 17 cze 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ajjj Ajjj Ajjj Ajjj Boszeeeee jaką Ty masz artemis! u mnie mała nie jest, ale u Ciebie to już dała czadu po całości! I jeszcze te zestawienie z białą szałwią! No cudnie! nie no nie wchodzę już do Twojego ogrodu, bo w kompleksy przez Ciebie wpadam

Paulinka, atremis rzeczywiście dała czadu W ub roku mnie irytował jej nieregularny pokrój. W tym roku też jest taka, ale pomiędzy białą szałwią i liśćmi piwonii gubią się te nieregularności. I z białą szałwią ładnie się komponuje. Dziękuję za miłe słówka, a do kompleksów nie masz powodu, bo u Ciebie jest przepięknie

Buziaki

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:34, 17 cze 2018

Do góry
Pomponelka

Leonardo

Pink Fairy

Queen of Sweden
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:32, 17 cze 2018

Do góry
Wrzucę coś aktualnego z ogrodu. Przez ten zżółknięte od suszy trawnik nie można robić fotek w szerszym planie bo wyglądają paskudnie. To kilka portrecików...

Artemis

Malutki pod lasem 11:24, 17 cze 2018

Do góry
A z miłych rzeczy, to Anabelle jak zawsze ogromne
Zaczynają kwitnąć Julie, które bardzo lubię
Malutki pod lasem 11:22, 17 cze 2018

Do góry
Tak to wyglądało, przy dobrym świetle w sobotę rano

Chmury były na niebie, to postanowiłam wstępnie je przyciąć. Poczochrańce straszne były, część ciągle jest, bo nożyce mam u taty, przycięłam tylko wstępnie sekatorem, niektóre straciły bardzo dużo z wysokości, ale nie da się inaczej. Pewnie i tak za mało, ale trudno. Ze ścinków wsadziłam sobie żywopłocik

Dwa były strasznie poczochrane, ale miały jeden ładny pieniek, nie pozostało z nich nic innego, jak wydepilować im nóżki
Ogród, mydło i powidło. 11:22, 17 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Kasiu, a jakie to drzewka odchudzałas ?

Magnolię Iolanthe i derenia kwiecistego

Malinio powojniki masz piękne ja też je uwielbiam , napisz jak się nazywają i koniecznie wstaw ich zdjęcia do wątku Clematis - tam więcej osób zagląda:
Clematis

Betka napisał(a)
Kasiu ale dużo masz kwiatów! A powiedz co to za ciekawa roślina?

Beatko to kwitnie ciemiężyca od Agi - pierwszy raz u mnie . Ostróżki od Ciebie też szaleją i są gigantyczne

Marzenaka napisał(a)
Róże i powojniki robią wrażenie. Lilia niesamowita! Ale ma kwiatów! Kolor bardzo mi się podoba.

Lilia jest piękna i wieeeelka
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:19, 17 cze 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:19, 17 cze 2018

Do góry
Moja bajka 11:18, 17 cze 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

jest nawet oczko wodne

I ten łobuz, co porobił dziury we funkii )

4a ale nie razem z domem?
U mnie nie osiągnę takich uroczych zanienionych zakątków, bo mojemu M zależy na trawniku (o który ja muszę dbać - ale nie jest to mój priorytet, dlatego rozpanoszyła się w nim chwastnica ). A ponadto, co roku borykam się z chorobami odglebowymi i jakieś drzewka wypadają. A myślałam, że po 6 latach, to już będę cieszyć oko i tylko usuwać chwasty Naiwna
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:18, 17 cze 2018

Do góry
Nie miałam czasu na tygodniu na fotki
dziś miałam pobiegać - ale coś szaro i ponuro

dosłownie kilka obrazków z pomarańczowej złapałam

Malutki pod lasem 11:18, 17 cze 2018

Do góry
Padam, sobota zapowiadała się bardzo pracowicie, miałam jechać po buksy do starego ogrodu dziadka mojego M. Niespodziewanie w piątek okazało się, że w sobotę nie możemy, więc musimy to zrobić w piątek wieczorem, po pracy. Plan był, że wykopiemy buksy z dużą bryłą, przetrzymamy w pojemnikach do soboty i w sobotę od rana je wsadzimy, ale... Plan planem, a życie życiem. Susza straszna, ziemia się obsypywała, więc zapadła decyzja, że od razu sadzimy, od frontu, to nawet przy latarni mogliśmy kończyć. Mała relacja zdjęciowa.
Na pierwszym zdjęciu buksy w naturalnym środowisku, nie wiem, czy w ogóle je widzicie? Na drugim i trzecim już u nas po posadzeniu. Lałam dużo wody, żeby zamulić korzenie, sadziliśmy w błoto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies