Cześć, mam problem z trawą rośnie nazwijmy to fatalnie, nie chce się rozkrzewić. wąskie listki puste placki między Źdźbłami. Znajomy poradził sypnij sobie nawozem... i sypnąłem. wypaliło trawę i zostały puste placki, , może ktoś to fachowo ocenić czy to coś z tego będzie czy nadaje się tylko do zasadzenia na nowo? ta trawa ma 2,5mc.
A na koniec zdjęcie zrobione specjalnie dla Iwonki - Inki. Moja droga, pytałaś o wielkość Władysława Łokietka - cóż, prawdziwy z niego Łokietek, mieści się pod hostami, które chronią go przed słońcem, obok dla lepszego rozeznania jeszcze trzykrotka. A to wszystko po 4 latach uprawy. Widać, że przyrosty ma ładne, jednak zwarte, więc to naprawdę maluch Chyba rozrasta się nieco bardziej na boki, niż wzwyż.
Halinko witaj!!
Jeszcze jak fajne.
Cieszę się bardzo ,ze na nim byłam.Gdyby nie Ania-anpi, to może-by mnie na nim nie było.
Można dużo porozmawiać, oderwać się od naszej szarości życia i naszych spraw i tego wszystkiego co w tej głowie zalega.
A tak i powrót w doborowy towarzystwie był bardzo wesoły.
Nawet szkółkę zaliczyłyśmy po drodze.Ania-anpi kupiła roślin deko.Ja już nie.
O to już mnie znasz, wirtualnie.
Ty wiesz jaka byłam wczoraj zła..,aż się popłakała,że się nie udało pojechać.Trudno, znowu czekam .
Moja martagonka to zakup jesienny.Mam jeszcze na nie ochotę, może jakąś dokupię na jesieni.Zobaczymy.
Może i twoje zakwitną
Dla ciebie widoczki z mojego ogrodu
Trawnik to masakra
NO dobrze. Dzieci śpią, teraz czas dla mnie.
Zanim jednak dam zdjęcia działki, mam pytanie.
W tym roku posadziłam Turzycę 'Gold Fountains. Zauważyłam, że kilka ma "w sobie" koniczynę (?). Może wiecie, jak się tego pozbyć? Boję się, że jak zacznę wyrywać, to uszkodzę roślinę.
Działania, planowanie, pracowanie, tyranie,,, i oddech z aparatem i coś przyjemnego pięknego.
Piękne szałwie.Tą fioletowatą wyższa am.
A ta niebieskawa, niższa ??
Co to za odmiana ?/
Piękna