Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajkowy ogród Weroniki 08:19, 18 maj 2018

Do góry
Czas rododendronów Album Novum.

Ogród z rzeźbą 08:17, 18 maj 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Makusia efektu jeszcze nie ma. A sama jestem ciekawa jaki będzie za parę lat.

Gosiu fragmencik Jordana, bo na pierwszym planie rh Kabarett, który zaszczycił mnie w tym roku aż! dwoma kwiatostanami:

Ładnie gra z tym rózem rodkaMój Jordan tez rosnie wśród rodków i pięknie komponuje się z ich( nawet) jaskrawymi barwami Fajne mamy te kloniki, nie?
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 08:07, 18 maj 2018

Do góry
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 08:06, 18 maj 2018

Do góry
Witam serdecznie, bardzo proszę o pomoc o zidentyfikowanie krzewu przedstawionego na zdjęciach. Jak nazywa się ta roślina?
Wszystkiego po trochu 08:04, 18 maj 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

Przyszłam z samego rana jeszcze raz pospacerować po Twoim ogrodzie
Najbardziej zauroczył mnie ten kwiat - to azalia, czy rododendron?
Sezon 2017 u Hanusi 08:00, 18 maj 2018

Do góry
Basiu, niestety. Doczekałam się tylko wyraźnego ochłodzenia. W noc weekendowa jedną i drugą ma być tylko +6, +7 C.
Dobrze, że ogórki jeszcze pod ziemią.

Trudno, ponoć jeszcze tydzień czekania na deszcz. Będę lać tam gdzie potrzeba.
Miłego weekendowania.

Sezon 2017 u Hanusi 08:00, 18 maj 2018

Do góry
Basiu, niestety. Doczekałam się tylko wyraźnego ochłodzenia. W noc weekendowa jedną i drugą ma być tylko +6, +7 C.
Dobrze, że ogórki jeszcze pod ziemią.

Trudno, ponoć jeszcze tydzień czekania na deszcz. Będę lać tam gdzie potrzeba.
Miłego weekendowania.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:47, 18 maj 2018

Do góry

A moje iryski zmieniają kolor ----są ciemniejsze
Zakręcony ogród 07:45, 18 maj 2018

Do góry
Dziewczyny zbiorowo odpowiadam : dziękuję za jednogłośne odpowiedzi
Tak zdecydowanie będzie lepiej. Tuffety obok sieie za nimi szałwia i orlikli a potem vanilka. I jeden kawałek mam załatwiony Nietsety ten najwęższy i najłatwiejszy .

Następny z tyłu wygląda tak samo tj min nigrami 2 vanilki ale potem jest więcej miejsca do obsadzenia i to nierugalarnw kształty. A to dla mnie chtba wyższa szkoła jazdy

z brzegiu rabaty rosną świerki globe i żurawki. Bobo za nimi w ilości 3 do wykorzystania gdzieś, jeszcze nie wiem gdzie bo tam nie pasują. Na pewno jakieś trawki. Macie pomysł na ten kawałek ? To cały czas ta sama rabatka

będę wam bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:45, 18 maj 2018

Do góry

Dąbróweczka compakt .Sliczna jest niska
Kiedyś będzie tu ogród 07:16, 18 maj 2018

Do góry

Zakrecona napisał(a)
Witaj! Trafiłam do Ciebie za podpowiedzią Toszki, jako do specjalisty budowlańca Mamy oto takie skarpy na swojej działce
Kiedyś myślałam o tym żeby obsadzić te skarpy, ale coraz mniej jestem przekonana. Poza tym nie wiem czy przed wejściem do domu taka skarpa by pasowała. Teraz zastanawiam się nad murkami. Tylko nie wiem z czego (żeby pasowały do całości i nie były bardzo drogie)? Chciałabym też trochę w przyszłości osłonić taras od sąsiadów. A jeśli już murek, to ile go odsunąć od tarasu i jak głęboki, wysoki, żeby sensownie potem coś posadzić? Czy mrozy zimą by go nie rozsadziły jeśli w środku będzie ziemia?
Hm ja i budowlaniec? No ale dobra fakultet z budownictwa mam wbity w indeksie Schody zaleję, mur postawię, zbrojenie zrobię... tynkować nie umiem...

A teraz tak całkiem serio - Magdo jak najbardziej poszłabym u ciebie w murki a nie skarpy. Z czego- hm... to już musicie się zastanowić z czego będą ewentualne dodatki. Czy będzie gdzieś się pojawiać klinkier, cegła czy kamień... Ja bym zrobiła z tego materiału co boki schodów- tak by stanowiło to wizualnie całość. Ile odsunąć od tarasu- Tu już wasza decyzja. Wiesz jak ja robię u siebie coś- jestem wzrokowcem, tak więc w miesce planowanych ścieżek, murków itp wbijam paliki, naciągam sznurak i przez kilka dni z kawką w ręku na spokojnie obserwuję czy to jest to o co mi chodzi.
Zimę nic nie będzie rozsadzać jak dobrze zrobiony, to nie donica- dna nie zalewasz.
Zobacz jaki murek robiła Iwonka https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=912 I tego typu murków jest sporo na forum.

jolanka napisał(a)

A dlaczego mój nie kwitnie/
Jolu mój zawsze kwitł tak niepozornie. W tym roku szaleje.

Kiedyś będzie tu ogród 07:14, 18 maj 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Anka, to może Kajtek jest ten Bociek? Czy pomyliłam bohaterów książek?
Martuś no nie przedstawił mi się ten jegomość. Ale jak będzie to zapytam jak mu na imię...

MartaKozak napisał(a)
Ania, z tego co pamietam to masz kasztana jadalnego u siebie. Moglabys go pokazac z bliska? Moj kasztan to chyba orzech...
Rzuc okiem u mnie jak masz chwile
Byłam, nie wiem czy pomogłam.

Zielony AZYL 07:12, 18 maj 2018

Do góry
dominka napisał(a)

Koliberku dziękuję mam nadzieję, że na następnym spotkaniu pogadamy, bo w tym roku byliście oblegani i mamy co nadrobić....
A wędzarnia sprawdza się, wszyscy uwielbiamy własne wyroby.

Mam nadzieję

Ale smakołyki zaserwowałaś Mniamuśne
Rozpoznawanie chorób i szkodników 07:12, 18 maj 2018

Do góry
Koziolek napisał(a)
Witam, niedawno zasadzilem pare roslin na nowej rabacie ok 3 tyg temu i teraz patrze a tu takie cos? Stanowisko półcieniste, co moze byc tego przyczyna i jak temu zaradzić. Jeżeli chodzi o ziemie to jest dosyć ciezka pod spodem (glina) a zwierzchu troche lzejsza bo musialem nawiezc, za porada Pani z ogrodniczego zmieszalem ziemie z torfem lekko kwasnym( moze tu coś przekombinowałem) wczesnej uschly mi w tym miejscu berberysy. Po drugiej stronie rozna karlowate tuje i maja sie świetnie. Jestem poczatkujacy wiec prosze o wyrozumialosc
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 07:03, 18 maj 2018

Do góry
Proszę o pomoc. Dzisiaj rano wiatr i deszcz złamał wierzchołek grujecznik. Co teraz: obciąć, posmarować? Jak myślicie odbuduje kształt. Wierzchołek był śliczny w formie dwóch rozgałezień. Masakra, tak mi żal.
Ukojenie 07:01, 18 maj 2018

Do góry
I powojnik z orlikami w stopach
Ukojenie 07:00, 18 maj 2018

Do góry
Dzisiejsze poranne zdjecia

Bedzie nowy widok ze schodkow
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:58, 18 maj 2018

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:57, 18 maj 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
To jednak niesamowite, jak bardzo różne od siebie ogrody wychodzą spod Twojej ręki tak doskonale. I tu nie chodzi o umizgi względem Twojej osoby Myślę, że po prostu stanęłaś w najlepszej dla siebie kolejce, gdy Pan Bóg przydzielał nam talenty... Pozdrawiam ciepło

Dziękuję za miłe słowa

Dziękuję cały czas Panu Bogu I za męża Witka, który mi się trafił Pracujemy razem i się uzupełniamy.
Teraz mam dwa, całkowicie różne światy.

Jeden jest monochromatyczny, zimozielony, cienisty i chłodny, przyjemny w odbiorze bardzo.
Drugi - energetyzujący kolorami i słoneczny na wskroś

Jeden świat

Drugi świat

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies