Madżenka - znajdziemy miejsce hurtowe złożymy zamówienie i sprowadzą.
Ja szukam miejsca, do posadzenia, jest potrzebna mocna konstrukcja, mam kilka stelaży/ krata po pojemnikach 1000 l
można zestawić i w środku obsadzić, ale kiedy to obrośnie?
Kasiu u mnie w rogu działki mimo drenaźu stoi cały czas woda, bo spływa z okolicznych pól w dołek. Ale gdybym wykopała przed płotem rów to by spływała w inne miejsce
Zaryzykuję chyba zatem. Obawiam się jednak, że dzieki Twojej rekomendacji beda problemy z zakupem rubensa w tym roku
Rh to dobry pomysł, bo powinno byc w nogach coś zmiozielonego, do tego mozesz dodać kiscienie alby był kolor, żurawaki na brzegu lub wrzosy/kostrzewy/carexy, w plecki kilka miskantów. Nie wzbraniałbym się od miskantow aby wypelnic puste przestrzenie między powojnikami
Kwaśną glebe lubią hortki...... Moze poszukaj endless summer, będziesz miala niebieski kolor i raczej niezawodne kwitnienie, albo pinki winky Zawsze możesz wsadzic jakies imponujące lilie w środek...
Byliny dodające kwiecia zawsze możesz dosadzić i zwykle im nie przeszkadza kwasna gleba.
Myśle co lubi kwaśną glebe i jest kolorowe aby pasowało do rh i azali... WRZOSY.....wiem zawicle japońskie.... Pluskiwaca (mam u siebie). Muszę podumać i wpadne z konceptem