Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

bociek 10:45, 18 sty 2014

NOOOOOOOOOOO,

Witamy Feliksa Aleksandra na swiecie. Zycze Ci Muminku (no bo jak Mala Mi to i Muminek musi byc), zebys mial wspaniale zycie Start masz niezly bo po pierwsze primo pol Polski na Ciebie czekalo z zapartym tchem, a to znaczy, ze juz jestes celebryta i krol Po drugie primo masz zajefajna babcie - kazdy taka chcialby miec, ona wszystko umie i do tego ma swietne poczucie humoru i ostry jezyczek, a musisz wiedziec, ze ostry jezyczek jest oznaka inteligencji Po trzecie primo juz zaczyna sie dostosowywac do Twoich potrzeb - basen juz masz, kaluze tez masz, boisko w sumie tez masz i tylko piaskownica bedzie zaprojektowana. No Muminek, masz Ty szczescie chlopie
Tylko ja nie mogie Twojej fotki znalezc

Anek, a Ciebie sciskam Babuska Musze chlopakow pochwalic - spisaly sie bocki na medal

Ciesze sie razem z Wami
malgorzata_s... 11:15, 18 sty 2014

Jaka zima ??? Kiedy?? Albo teraz albo wcale! Niech spada gdzie indziej Właściwie to pamiętam taką śnieżycę w marcu. Było śniegu równo z płotem. Samochody nie jeździły bo wiało tak że jak odkopali drogę to zaraz zawiało Pamiętam że to było początkiem marca bo mój M samochód odbierał w salonie. Wracając z pracy w zaspach zgubiłam sałatkę którą kupiłam do obiadu Śnieg jednak szybko topniał w marcowym słonku no i sałatka się znalazła jakiś tydzień później, pod płotem trzy domy dalej Buziaki zostawiam
Milka 13:10, 18 sty 2014

Aniu, zimę odwołujemy, koniec kropka, kuruj się i nie szalej czasami z koszeniem
U mnie tez bratki w pąkach, te nowe i róże w liściach i nie wiem, co dalej, bo do ogrodu nie dotarłam, może jutro
U mnie na plusie, mocne słońce, a wczoraj tak ładnie podlało rośliny
bociek 13:51, 18 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jaka zima ??? Kiedy?? Albo teraz albo wcale! Niech spada gdzie indziej Właściwie to pamiętam taką śnieżycę w marcu. Było śniegu równo z płotem. Samochody nie jeździły bo wiało tak że jak odkopali drogę to zaraz zawiało Pamiętam że to było początkiem marca bo mój M samochód odbierał w salonie. Wracając z pracy w zaspach zgubiłam sałatkę którą kupiłam do obiadu Śnieg jednak szybko topniał w marcowym słonku no i sałatka się znalazła jakiś tydzień później, pod płotem trzy domy dalej Buziaki zostawiam

To chyba dobra jeszcze byla ta salatka W sumie w lodowce byla Dajcie zimie spokoj, niech se chwile posiedzi po co ma w kwietniu z wizyta przychodzic, niech se teraz szaleja

Buziaki
Bogdzia 16:22, 18 sty 2014

U mnie dziś straszna mgła , a w ogrodzie prawie kwitną ranniki ale je przykryłam liscmi niech jeszcze poczekają bo podobno w Białymstoku zima na całego i kto wie czy do nas nie dotrze.Pozdrówka.
Madzenka 16:39, 18 sty 2014

Melduje, że krokusy przykryłam korą. Tylko krokusy i małe czosnki wyłążą, reszta ogrodu jeszcze śpi.
andzia 16:51, 18 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

Przekopałam się i znalazłam zbliżenia host..
Grand Master lub Christmas Tree, pisze, ze wytrzymuje słońce.. i wytrzymuje, bo to ściana południowa i dopiero latem liście sie przypalają... dlatego już je jesienią przesadziłam..

A tpo hosta z tyłu i raczej nie pasuje nic z tych dwóch powyżej.... ma ciemniejszą obwódkę..

A tak kwitną.. i nie patrz na popalone liście.. dziw, że wogle tu rosły..

Aniu bo ja podałam dwa typy nazw do tej jednej hosty, tą z lewej strony nie odgadywałam bo bardzo mało jej na fotce widać i nie byłam pewna. Teraz podesłałaś dodatkowo więcej fotek i spróbuję odgadnąć .
Czy ta hosta póżniej zmienia barwę ?(na ostatniej fotce widzę liście już bez przebarwień) To istotne pytanie, bo jeżeli żółte zabarwienie pojawiające się w środku liści wiosną póżniej zanika i liście zielenieją, to tak zachowuje się hosta fortunei Albopicta .
andzia 16:57, 18 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Andzia... kolejne zagadki...

I takie coś... i czym dalej w las tym więcej drzew Ale w sezonie zrobię dobre fotki.. bo to jest takie wydłubywanie.

Ta to dopiero zagaduj zgadula i tutaj strzelam , bo szczerze to nie wiem , ale sprawdż Blue Wedgwood.
Mala_Mi 17:17, 18 sty 2014

Dla Bociusia...
Azalia Ledikanense, jeszcze młoda.... drugi sezon.. kwiaty wielkości dużego rh

I azalia keremsina (ładniejsze są u Bogdzi )

Mala_Mi 17:19, 18 sty 2014

andzia napisał(a)

Aniu bo ja podałam dwa typy nazw do tej jednej hosty, tą z lewej strony nie odgadywałam bo bardzo mało jej na fotce widać i nie byłam pewna. Teraz podesłałaś dodatkowo więcej fotek i spróbuję odgadnąć .
Czy ta hosta póżniej zmienia barwę ?(na ostatniej fotce widzę liście już bez przebarwień) To istotne pytanie, bo jeżeli żółte zabarwienie pojawiające się w środku liści wiosną póżniej zanika i liście zielenieją, to tak zachowuje się hosta fortunei Albopicta .

Zabarwienie znika i liście są jednobarwne
Ależ Ty masz , że brzydko powiem "łeb"... królowa hostowa..