Zrobiłam dziś przegląd patyków hortensjowych. Część ma już korzonki. Te po prawej mogę już wsadzić bo korzenie spore a te po lewej jeszcze chwilkę poczekam bo korzonki mniejsze.
Reszta patyków jeszcze bez korzeni
A jaką ziemię użyć? Uniwersalną, do pikowania czy może wymieszać uniwersalną z piaskiem?
Kilka soczystych kadrów i jeden pokazujący, że dęby nic sobie nie robią z przyspieszonej wiosny
Na pierwszym zdjęciu krajobraz zapożyczony w postaci kwitnących sąsiadowych czereśni, a na trzecim - moja kwitnąca gruszka. Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek wcześniej kwitła, cudny widok
Ja bardzo lubię czosnek główkowaty . Poniżej parę koncepcji rabaty przy ścieżce. W wersjęi D za dużo wcisnęłam roślin dlatego narysowałam też inne koncepcje do oceny.
Co sądzicie?
Cześć Beato Przeglądam Twój wątek od początku i natknęłam się na kropelkowe nawodnienie borówek. Na jak długo starczało nawodnienie z 5 litrowej butelki? Czy ten sposób się sprawdził?
Cześć, ostatnio zauważyłem że usycha mi trawa na obrzeżach trawnika - gleba wilgotna i nawiedzona.
Po odsłonięciu kawałka trawnika zauważyłem takie larwy - nie jest to chrząszcz majowy bo zbyt ciemne i nie ma widocznych odurzy. Macie wiedze co to jest i jak to zwalczać najskuteczniej?
Marta myślisz o Oli? Kwitnie bidula jednym kwiatkiem Nie wiem co jej się stało. W zeszłym roku była obsypana kwieciem, ale później coś ją dopadło i szybko zgubiła liście. Może odchorowuje Przesadzone jabłonki mają się świetnie. Też kwitną.