Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Margo2 22:13, 18 paź 2024

Dzięki za zaproszenie, na pewno skorzystam. Tylko za zazwyczaj nie podróżuje sama. Nie wiem, czy będziesz chciała kogoś nie z forum spotkać.
Ale jesli to bardzo chętnie razem poszkółkujemy
Magara 22:51, 18 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

W tym roku miałam ostre papryczki w przestrzeniach między pomidorami w tunelu po jednej stronie. Ich liście trochę osłaniały ziemię przed parowaniem wody. Dobrze rosły. U mnie wystarczy po jednym krzaku koktajlowym z danej odmiany, bo ciężko takie ilości przejeść, ale te daje poza tunelem, bo straszne krzaczory z nich rozrośnięte.

No właśnie papryczki będę testować w wolnych przestrzeniach
Koktajlowe też będę próbować ograniczać bo już zasadniczo mam wybrane ulubione
Ale jeszcze trochę testów przede mną - mam nadzieję, że 2-3 lata i będę miała zestaw TOP 10
Patrycja_KG_Lu 12:45, 19 paź 2024

Marcin89 napisał(a)
A mogę wiedzieć jaka była porada Pana w tej kwestii? Pytam na wszelki wypadek, jakby kiedyś mi się trafiło.

Sadzenie było podzielone na pół. Druga połowa była sadzona niemal w błoto po ulewnym, nocnym deszczu. Potem padało, kropił deszcz, było pochmurno. Mimo to podwiędnięte listki to była oznaka niedoboru wody, a szkółkarz polecił mimo wszystko podlewanie codzienne przez 2 tygodnie.
Patrycja_KG_Lu 12:45, 19 paź 2024

Wafel napisał(a)
Pati dzięki za odpowiedź odnośnie przetworów z dyni, przypomniało mi się, że kiedyś robiłam taki sos cukiniowy zamiast pomidorowego do pizzy

Patrzę na te twoje trawy brązowe i się zastanawiam czy mam tą samą odmianę, bo kupiłam jako "turzycę brązową" . Moja ma trochę odcieni czerwieni teraz jesienią a te twoje?

Te moje nowe nadal w brązie.
Patrycja_KG_Lu 12:47, 19 paź 2024

Muszelko, dziękuję a nasionka Poupilii planuję wysiać. Widziałam na foto, że dość gęsto owocują na jednym krzaczku.
Patrycja_KG_Lu 12:49, 19 paź 2024

Margo2 napisał(a)
Dzięki za zaproszenie, na pewno skorzystam. Tylko za zazwyczaj nie podróżuje sama. Nie wiem, czy będziesz chciała kogoś nie z forum spotkać.
Ale jesli to bardzo chętnie razem poszkółkujemy

Pewnie, im więcej tym weselej. Zapraszam Ja nalot na Nałęczów planuje za jakieś 2 tygodnie.
Patrycja_KG_Lu 12:50, 19 paź 2024

Sąsiadka dalsza od której kupuję jajka podarowała mi dzisiaj wykopane sadzonki takiego kwiatka. Czy to jakiś odmianowy zawilec? Dobrze rozpoznałam?

Patrycja_KG_Lu 12:54, 19 paź 2024

Kupiłam latem promocyjne sadzonki hortensji Polar Bear. Czy to ta odmiana czy coś pomylone? Na liściach widać jakieś niedobory składników. Czy mogę je teraz czymś zasilić czy dopiero na wiosnę?
Marcin89 15:18, 19 paź 2024

Sadzenie było podzielone na pół. Druga połowa była sadzona niemal w błoto po ulewnym, nocnym deszczu. Potem padało, kropił deszcz, było pochmurno. Mimo to podwiędnięte listki to była oznaka niedoboru wody, a szkółkarz polecił mimo wszystko podlewanie codzienne przez 2 tygodnie.
Dziękuję bardzo za info Czyli roślina z gołym korzeniem (która ma jeszcze liście) szybciej oddaje wodę niż potrafi przyjąć przez ten świeżo włożony w glebę system korzeniowy. A do tego słońce i wiatr wysuszają liście, które jeszcze szybciej wodę odparowują. Ale potem roślina wróci do równowagi. Czyli wszystko jest ok, tylko podlewać
Marcin89 15:23, 19 paź 2024

Kupiłam latem promocyjne sadzonki hortensji Polar Bear. Czy to ta odmiana czy coś pomylone? Na liściach widać jakieś niedobory składników. Czy mogę je teraz czymś zasilić czy dopiero na wiosnę?
Ja bym do wiosny poczekał. Ale niektórzy stosują obornik, który stopniowo się rozpuszcza do wiosny (Justyna nawet ostatnio pisała)