Oglądam zdjęcia dokładniej i co ja paczę? Masz dodatkowy tarasik w połowie działki przy trawach? Nie widziałam go wcześniej . Świetna miejscówka i ta trawiasta rabata przy nim swietnie zrobiona .
Przeszłaś długą drogę od - nomen omen! - długiej kiszki ogrodowej do cudnie zaaranżowanej przestrzeni, do tego wspaniale wypielęgnowanej i takiej estetycznej . Bardzo miło patrzeć na to, co dzieje się w Twoim ogrodzie .
No dziś to był spontan, miałam zacząć od czegoś innego, ale były już takie roztrzepane. Ładne jeszcze, ale niedługo już byłyby takie. Związalam jeszcze 6 miskantow, wycięłam kocimiętkę, powyrywalam odętki. I dziewczyny, uważajcie. Mają gorsze rozlogi niż niejedne chwasty. Żałuję, że nie wsadziłam do doniczek i w ziemię. Teraz będę je wyrywać, bo opanowały cała rabatę!
Nie, o igłach nawet nie pomyślałam. Zresztą, u mnie nie jest jakoś specjalnie czysto na rabatach. Nie usuwam wszystkich liści, jest taki trochę balagan, leżące igly nie rzucają się w oczy.
Modrzew posadzony. Zdjęcie z przymiarki, bo już było ciemno, jak wkopalam.
Jutro porobię zdjecia. Teraz dokumentuję na forum. Zwalniam pamięć w telefonie
Judith, czytałaś mi w myślach chyba dokładnie to samo sobie myślałam, nie byłam pewna tylko, dlatego szybko poprosiłam o poradę. Tak, to to w donicy. Też widzę, że zaburzyłoby to efekt, który dają te dwie wiśnie. Zrobiłby się balagan.
Wsadziłam go w końcu między buki kumnowe przy siatce. Obfoce jutro.
Tutaj, na środku, coś muszę zmienić, bo właśnie jest za nisko. Nie chce hortensji, tawulek też nie. Mam tam malutkie cisy. Mogłabym wyhodowac na stoski albo kostki, ale tyle czekać na efekt...
To proso Northwind. Zmierzę jutro, ale ma gdzies 1,5 m, nie są równej wysokości.
A kiedy obcięłaś? Musisz poczekać z miesiąc, moja po takim czasie wyładniała.