Widzę że masz poziomki. Na jakim stanowisku rosną? U mnie na słonku i nie wiem czy dobrze posadziłam. Zaczynają owocować, ale i zasychają niektóre malutkie owocki.
A wiesz jak to fajnie jeszcze połączy się z tym zakątkiem z hamakiem, bo on jakby był w lesie powieszony.
Komin kominka też tą samą farba pomaluj co kostkę, a na min jakiś fajny akcent.
Tak myślałam, że pod belka są płytki, na kolor belki zamalować, nie będą się tak w oczy rzucać. Są takie farby do płytek. Moja siostra w kuchni sobie pomalowała.
Pomyśl jeszcze o parzydle leśnym, są takie miniaturkowe parzydełka co u mnie widziałaś, można by też coś podsadzić, tam gdzie masz gołą ziemię. I jeszcze paprocie też jako okrywowe roślinki.
Danusiu to zdjęcie mnie urzekło. To cała Ty . Nie dość , że nie pachnie ( a może właśnie pachnie tylko inaczej ), trzeba to rozrzucić na tak dużej powierzchni i jeszcze pewnie z ziemią wymieszać ale to wszystko nie straszne. Najważniejsze jest to że to faktycznie jedna wielka góra złota i prawdziwy ogrodnik to wie i dlatego taki banan na twarzy.
Danusiu bardzo dziękujemy za możliwość obejrzenia Twoich dwóch swiatów. Jeden piękniejszy od drugiego. Są tak inne ale wspólną ich częścią jesteś Ty i Twoja pasja i radość z ich tworzenia.
Nowy ogród mnie powalił na kolana i czekam na dalsze jego etapy z niecierpliwością.
Danusiu a jak Ty to wszystko wytrzymałaś żeby nie powiedzieć na O. o tym nowym ogrodzie ? Mam wrażenie że dopiero teraz czujesz się zadowolona że mogłaś się z nami w końcu podzielić tą radością tworzenia. Czujesz się spełniona i teraz należy dalej go tworzyć i udostępniać tak aby wielu ogrodowozakręconych i nie tylko mogło go zobaczyć i podziwiać.
Pozdrawiamy gorąco
Reszta bylinowej jakoś się trzyma, ale na tym słońcu sadziec mdleje, od razu musi dostać wodę, całe szczęście że założyłam tam podlewanie. Nie wyobrażam sobie lania z węża po tym gąszczu.
new dawn, w końcu wylądowała z ziemi, po 3 latach w wiadrze
uwielbiam jej porcelanowy kolor
posadziłam jej za towarzystwo powojnki licząc że to też polish spiryt ale mam pomyłkę. Teraz zastanawiam się czy może i nie lepszą, będą dwa bladawce ze sobą, bo powojnik mi się podoba. Może ktoś określi co to za odmiana