Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:32, 07 cze 2018

Do góry
Wczorajszy dzień pełen atrakcji Najpierw były Lawendowe pola, a potem "Mój azyl na wichrowym wzgórzu", a cała wyprawa w wyśmienitym Towarzystwie
Dzięki Dziewczyny za cudowny dzień

Bardzo by mi taka chatka pasowała

może kiedyś jak doczekam się wnuków

widok ogólny na lawendę i nowe założenie, które nie powstaje bez pomocy oprysków na chwast

co widać
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 13:29, 07 cze 2018

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:27, 07 cze 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dorotko pięknie masz, róże sliczne. My korzystajac z ochłodzenia skosiliśmy trawnik, oby sie wzmocnił zanim znów bedą upały.
Ja też skorzystałam z tego, że się ochłodziło, wysłałam 6 bukszpanów do fryzjera. Później dwa razy podlałam, podlewanie powtórzyłam jeszcze na drugi dzień. Jest bardzo sucho i gorąco nie ma jak przycinać bukszpanów i trzmielin, a mam do cięcia ponad 100 różnych form. Za pochwałę ślicznie dziękuję i bukiecik dla Ciebie zostawiam.

Ogród Cioci cz. 3 13:26, 07 cze 2018

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 13:26, 07 cze 2018

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 13:25, 07 cze 2018

Do góry
Ogród z uśmiechem 13:24, 07 cze 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Próbuję dalej wgrywać

Eden Rose

Ciekawostka. Mam dwie. Rosną w odleglości od siebie jakieś 4 metry. Jedna przemarzła i odbija - na razie ma same licie, a drugo jakby nie zauwazyła, że zima byla. Jest juz obsypana kwiatami

Tak to czasami z genami bywa...lub miejscem nasadzenia, jednemu służy drugiemu nie....Edenkę uwielbiam chociaż jej jeszcze nie mam

Pozdrawiam Joluś
Ogród Cioci cz. 3 13:24, 07 cze 2018

Do góry

Na jednym krzaczku
Ogród Cioci cz. 3 13:22, 07 cze 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Korytka rewelacja Cały ogród jak cukiereczek

Dzięki Basiu Jestem już zadowolona z ogrodu. Gdyby jeszcze zmienić kostkę to już by było dla mnie super
Dla Ciebie różyczki
Ogród Cioci cz. 3 13:20, 07 cze 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

to super ja bede szukać gotowcow ...generalnie musze cos obmyslieć żeby pojawiły sie u mnie ujednolicone sensowne donice na tarasie ten rok to juz przetrwam z tym co mam ...ale kolejna wiosna mi sie marzy z innymi donicami

Ja na tarasie mam jednolite w kolorze betonu więc i tu pasowały betonowe
Meble na taras też zakupiłam w popielu bo kolorowe krzesełka już mnie irytowały
Ogród Cioci cz. 3 13:17, 07 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zdolny i pomocny em w ogrodzie to prawdziwy skarb. Czy w tych betonowych pojemnikach będzie woda?

Nie Dorotko zioła
Mój mały ogródeczek :) 13:13, 07 cze 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Aga super wycieczka
zbiory zapowiadają się nieźle

Wycieczka była naprawdę udana
Ogóreczki znikają w oka mgnieniu starsza córcia tylko umyje i ze skórką wcina jak jabłko
Podmiejski ogródek 13:11, 07 cze 2018

Do góry
Odpowiem zbiorczo: pół biedy by było, gdyby to była roślina jednoroczna: kwitnie, sieje się, obumiera i następnego roku kwitnie nowa siewka. Ale ten rok przerwy...
Idę w kierunku odejmowania sobie roboty a nie dodawania.

A skoro mowa o roślinach wysiewających się

Dwa lata temu zachwycałam się karmnikiem ościstym aureola.
Rok temu zrozumiałam, czemu wiele osób go krytykuje. W miejscu, którym go posadziłam, wyglądał marnie:

Za to sam z siebie zaanektował mi wszystkie szczeliny w chodniku, w których wcześniej rosły chwasty:

I w takiej roli go znowu uwielbiam
Ogród w budowie - nieustającej 13:11, 07 cze 2018

Do góry
Już ostatnie, bo mi bateria w aparacie padła

Przedogródek pod dębem 13:03, 07 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Posiana łączka już coraz większa

Na razie jest równa georginiom. Co będzie większe?

Ale ci potwor rosnie Zazdraszczam
Tu ma być ogród :) 12:59, 07 cze 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Artemiski dziś w takiej fazie

I pierwsza kwitnąca lilia

O moj Boze! I po co ja tu do Ciebue weszlam... ?!?! Padam.. Ale pieknie!!! No teraz to juz w ogole nie bede umiala spac.
Ps. Dlaczego nie masz wizytowki? Takie piekne widoki!!!
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:48, 07 cze 2018

Do góry
Zgodnie z obietnicą juki z lawendą tylko z tel i bez kadrowania

I juki i lawenda dopiero zaczynają kwitnienie, ładne cały rok a między nimi kosodrzewina, której jak lawenda kwitnie nie widać prawie
...uDany ogród 12:47, 07 cze 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Dokładnie tak, zawsze obcinam i kwitnie do mrozów

Przepiękne ujęcie !!!

Dana, a macie już zamówioną ekipę do murowania? Bo u nas kosmos, facet miał przyjść pod koniec maja (umówiony w październiku) - już dwa dzwoniliśmy i tyle mówi, że przyjdzie i cisza. Już mam dość, tylko geodeta zadziałał. Nie wiem kiedy zacznie....Dziś R. kosi chwasty , co tam wyrosły.

Po cegłę dzwoniłam, mają ale ja zastanawiam się jeszcze
Ciebie podziwiam za konsekwencje w działaniu, za wizje i działanie w tym kierunku, który sobie upatrzyłaś i trzymaniu się tego !!!
Pięknie u Ciebie, aż chciałoby się odpocząć i odsapnąć od kłopotów dnia codziennego
Buziaki dla wszystkich.
Stwórz ze mną mój ogród 12:41, 07 cze 2018

Do góry
Jezowki wsadzone ale czy cos z nich bedzie.. Jedna sie troche uszkodzila (urwala sie czesc korzeni i padla -ta na zdjeciu w cieniu mojej glowy) ale moze sie jeszcze obroni. Wiem.. Wsadzilam je w poludnie ale tak ostatnio myslalam, ze jak ogrodnicy robia ogrod to przeciez nie czekaja na zachod slonca z sadzeniem roslin tak sobie to tlumacze poza tym ta pora jest jedyna kiedy syn mi spi i moge cos zrobic. Wezcie lupe i zapraszam do ogladania ;+)

W sumie 5 sztuk.
A tu eksperyment - moje pomidory z parapetu ktore wykielkowaly w pomidorze! Zobaczymy czy cos z tego wyjdzie bo sa w cieniu i na tak dziwnej mieszance ziemi i torfu (?!) z breja obornika pod spodem ale tak jeszcze mysle ze moge je przestawic z drugiej strony chatki tam beda mialy trochr slonca. Ale to juz nie dzis bo Kacper wstal a te betonowe kregi sa diabelsko ciezkie.

Ps. Co robicie z donicami, ktore wam zostaja po wsadzaniu roslin czy drzew? U mnie w ogrodku jeszcze praktycznie nic nie ma a juz tyle tych doniczek ze dramat. Wyrzucic troche mi szkoda
Ogród Małej Mi 2017 12:33, 07 cze 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Jest strasznie.. niesprawiedliwie dla ogrodników, bo wszystko przekwita w tempie ekspresowym.. coś okropnego. Śliczne masz te róże.. pachną?

nie
ale te pachną i przekwitają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies