jodła kalifornijska/jednobarwna/ concolor/ w wersji dwukolorowej od połowy jest srebrzysta(Argentea)
będzie konieczna korekta wierzchołka - pozostawienie jednego przewodnika
wysoka drabina , długi kij z sekatorem plus gościu który nie pęka na wysokościach i damy radę
Są fioletowe.
Tam są posadzona hortensje ' Limelight' pomiędzy czosnkami. Za nim się rozrosną było tam pusto, więc pomysł z czosnkami.
Paprocie to pióropusznik strusie, ruszają dopiero na początku maja. W tym zwariowanym roku troszkę wcześniej. Trzeba uważać, bo mogą być ekspansywne. Ale u mnie siedzą tam sobie grzecznie, chyba pod sosną mają sucho, a lubią mieć wilgotno.
Mam Soir de Paris, trzeci sezon, a drugi kwitnie, bo kupiłam już właściwie po kwitnieniu. Pod koniec maja 2015 r. Znalazłam Ci zdjęcia jak maleńka była, teraz i z Pisarzowic...jaka rośnie Jest jasno różowa, taka jak na zdjęciach i pachnie nieziemsko...
i u mnie tydzień temu. Już ma gęsto, czekam tylko aż przekwitnie żeby ją znowu w dziurkę w trawie zabrać.
Ratunku! Dziś przy podlewaniu znalazłam taka plagę na jednym małym bukszpanie. Tyle gąsienic z jednego krzaczka. Reszta bukszpanów czysta. Czym popryskać bukszpany? Czym tego zaatakowanego popryskać (podejrzewam, że jeszcze coś na nim się wykluje, bo pełno małych kuleczek na nim - jakby jajeczka)? A czym inne profilaktycznie?
Anitka, jak nazywa się ta roślinka, która tworzy obwódkę wokół płytek? Ten zielony pas między kolumną i płotem. Fajnie zadarnia ziemię Może to byłoby wyjście dla zakrycia ziemi w niektórych miejscach u mnie.
Izuniu nawet jakbym kogoś mijała, to chyba bym nie wiedziała kogo . Mało ludzi znam po twarzach z tego forum, ale miałam uczucie że kilka osób mi się przyglądało
Lubię zwiedzać inne ogrody, człowiek wiele z tego czerpie, uczy się i potem może coś wprowadzić u siebie
Bardziej mnie kręci kawałek angielski u Kapiasa, ale jak podjechaliśmy wczoraj nie było gdzie zaparkować, ludzi masa...i pojechaliśmy do domu. Innym razem tam zajrzę, ale chcę zdążyć w maju
U nas też sucho, choć ostatnio kilka razy popadało i staw mi się uzupełnił. Dziajaj sporo zrobiłam w ogrodzie , przesadzałam i dzieliłam rośliny, bo od jutra ma lać cały tydzień to ładnie się przyjmą. Zabodziszkowałam pól ogrodu i zrobiłam kąt krzewuszkowy, po przestawieniu płotu z przodu dosadzę jeszcze kilka
Wypieliłam też pół ogrodu i na jakiś czas mam spokój, chociaż jak popada to za tydzień od nowa...
Witam wszystkich forumowiczów,
Czy byłby ktoś tak uprzejmy i mógłby rzucić okiem na mój projekt nawodnienia i wypowiedzieć się czy jest w miarę poprawnie wykonany?
Zraszacze oznaczone R to rotacyjne, S to statyczne, zakładam 2 sekcje - jedna na rotacyjne, druga na statyczne. Północ to lewy-dolny naroż nik działki (tam gdzie punkt poboru wody).
Będę wdzięczny za Wszelkie uwagi i wskazówki
Pozdrawiam
Tak, muszę gdzieś wsadzić moje wysiewy, teraz już się nie mieszczą w skrzynkach na balkonie
Pochodziliśmy wszędzie, tylko do prywatnego nie zabrałam aparatu, leżał grzecznie w samochodzie...
Radziu wsadziłam gałązkę na ukorzeniaczu, zobaczymy co z tego wyjdzie?
Irysów mam sporo, bo kocham je nad życie. Teraz pięknie kwitną Germanica i zaczynają syberyjskie