Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:35, 14 maj 2018

Do góry

Kwiatowo 18:28, 14 maj 2018

Do góry
Pierwsi lokatorzy
Ogród do odnowy 18:23, 14 maj 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
A ja czekam na dostawę z amsonią - kupiłam na wypełnienie...
Dziewanny mi się ładnie sieją i chyba są bardziej wieloletnie niż dwuletnie. Mam 3 kolory. Dwa fiolety i taką jasną morelę.

ta fioletowa nie zostawiła siewek, chyba, że jeszcze się pokażą, wyrasta ta sama kępka tylko większa jest

trochę pokropiło ale zdecydowanie za mało

Ogród z łezką II 18:20, 14 maj 2018

Do góry
Część róż w takim stadium, inne jeszcze nie pokazują koloru...ale przecież zdjęcia są z 13.maja...

Mój zakątek - początki 18:20, 14 maj 2018

Do góry
Rozchodnikowo rozplenicowa wyglada mnie więcej tak. Na przodzie są róże the fairy, były to je zostawiłam narazie. Wygląda wszystko jak busz.

Ogród z łezką II 18:17, 14 maj 2018

Do góry
Dla Kasi, Hameln dla niej...za dwa tygodnie mi pewnie pawie pożrą...

Teraz kwasoluby, szybko przekwitają w tym roku. Georg Anders już brzydki, ale reszta do pokazania.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:16, 14 maj 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Anitka, jak nazywa się ta roślinka, która tworzy obwódkę wokół płytek? Ten zielony pas między kolumną i płotem. Fajnie zadarnia ziemię Może to byłoby wyjście dla zakrycia ziemi w niektórych miejscach u mnie.

To runianka japońska, świetnie się sprawdza w roli zadarniacza. I jest zimozielona.
Ona tam tworzy nie tylko obwódkę, ale pokrywa większa przestrzeń.

...uDany ogród 18:06, 14 maj 2018

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:04, 14 maj 2018

Do góry

jodła kalifornijska/jednobarwna/ concolor/ w wersji dwukolorowej od połowy jest srebrzysta(Argentea)

będzie konieczna korekta wierzchołka - pozostawienie jednego przewodnika
wysoka drabina , długi kij z sekatorem plus gościu który nie pęka na wysokościach i damy radę

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 17:56, 14 maj 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)

Śliczny ten rododendronjest raczej fioletowy czy różowy,bo zdjęcia czasem przekłamują?

A czosnki w czym masz posadzone? Bo coś tam widzę, hortensję?

Fajnie wygląda ten zakątek podsadzony pachysandrą i paprociami, chyba je zgapię, a co to za odmiana?

Zastanawiam się jak wiosną ukryć wielkie liście zimowitów ale paprocie je chyba zasłonią w porze kwitnienia, mam takie podziubane przez ptaki i teraz straszą, nie mam pomysłu jak je posadzić?

Są fioletowe.
Tam są posadzona hortensje ' Limelight' pomiędzy czosnkami. Za nim się rozrosną było tam pusto, więc pomysł z czosnkami.
Paprocie to pióropusznik strusie, ruszają dopiero na początku maja. W tym zwariowanym roku troszkę wcześniej. Trzeba uważać, bo mogą być ekspansywne. Ale u mnie siedzą tam sobie grzecznie, chyba pod sosną mają sucho, a lubią mieć wilgotno.
Ogród z łezką II 17:38, 14 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kasia, masz ponoć azalię 'Soiree de Paris' - napisz coś o niej, proszę. Jaki ona ma kolor właściwie?

'Alchymist' u Ciebie to znak rozpoznawczy.

Mam Soir de Paris, trzeci sezon, a drugi kwitnie, bo kupiłam już właściwie po kwitnieniu. Pod koniec maja 2015 r. Znalazłam Ci zdjęcia jak maleńka była, teraz i z Pisarzowic...jaka rośnie Jest jasno różowa, taka jak na zdjęciach i pachnie nieziemsko...

i u mnie tydzień temu. Już ma gęsto, czekam tylko aż przekwitnie żeby ją znowu w dziurkę w trawie zabrać.

Wymarzony sielankowy ogród..... 17:26, 14 maj 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

no i zdjęcia szczypiorku i cebulki siedmiolatki

Bardzo pokazowe i poglądowe: wszystko dla mnie jasne. Pamiętam siedmiolatkę więc z dzieciństwa. Siałaś swoją? Ładne ma kwiaty?
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:23, 14 maj 2018

Do góry
U mnie zaczęło padać...

zdążyłam obrobić warzywnik ...nie zdążyłam podwiązać irysa pewnie leży biedaczek

Do raju daleko - u Ewy 17:19, 14 maj 2018

Do góry
Ratunku! Dziś przy podlewaniu znalazłam taka plagę na jednym małym bukszpanie. Tyle gąsienic z jednego krzaczka. Reszta bukszpanów czysta. Czym popryskać bukszpany? Czym tego zaatakowanego popryskać (podejrzewam, że jeszcze coś na nim się wykluje, bo pełno małych kuleczek na nim - jakby jajeczka)? A czym inne profilaktycznie?

Dwa ogrody 17:10, 14 maj 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
[b]
A póki co walczę

Dobrze, że wieści oraz zdjęcia z Twojego frontu i pola walki dochodzą.

Zdjęcie rasowe! Cmokam nad tym otoczeniem i egzemplarzami.

U nas też kiedyś stanie budynek gospodarczy niedaleko szklarni i wtedy to dopiero będzie całość.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:53, 14 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Anitka, jak nazywa się ta roślinka, która tworzy obwódkę wokół płytek? Ten zielony pas między kolumną i płotem. Fajnie zadarnia ziemię Może to byłoby wyjście dla zakrycia ziemi w niektórych miejscach u mnie.
...uDany ogród 16:44, 14 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
widze, ze w Pisarzowicach bylo wiecej Ogrodomaniakow fajna relacja
rzeczywiscie wole te swojskie widoczki u Ciebie ale Taki spacer dobrze robi tez
ja bylam wczoraj w zdrojowym ogrodzie. Musze fotek troche wstawic. Troche zle trafilismy, bo po tej suszy z pieknych rabat zostala polowa, reszta sucha.

Izuniu nawet jakbym kogoś mijała, to chyba bym nie wiedziała kogo . Mało ludzi znam po twarzach z tego forum, ale miałam uczucie że kilka osób mi się przyglądało
Lubię zwiedzać inne ogrody, człowiek wiele z tego czerpie, uczy się i potem może coś wprowadzić u siebie
Bardziej mnie kręci kawałek angielski u Kapiasa, ale jak podjechaliśmy wczoraj nie było gdzie zaparkować, ludzi masa...i pojechaliśmy do domu. Innym razem tam zajrzę, ale chcę zdążyć w maju
U nas też sucho, choć ostatnio kilka razy popadało i staw mi się uzupełnił. Dziajaj sporo zrobiłam w ogrodzie , przesadzałam i dzieliłam rośliny, bo od jutra ma lać cały tydzień to ładnie się przyjmą. Zabodziszkowałam pól ogrodu i zrobiłam kąt krzewuszkowy, po przestawieniu płotu z przodu dosadzę jeszcze kilka

Wypieliłam też pół ogrodu i na jakiś czas mam spokój, chociaż jak popada to za tydzień od nowa...

Wczoraj kupiłam kolejny pachnący krzew Abelia

System automatycznego nawadniania 16:40, 14 maj 2018

Do góry
Witam wszystkich forumowiczów,
Czy byłby ktoś tak uprzejmy i mógłby rzucić okiem na mój projekt nawodnienia i wypowiedzieć się czy jest w miarę poprawnie wykonany?
Zraszacze oznaczone R to rotacyjne, S to statyczne, zakładam 2 sekcje - jedna na rotacyjne, druga na statyczne. Północ to lewy-dolny naroż nik działki (tam gdzie punkt poboru wody).
Będę wdzięczny za Wszelkie uwagi i wskazówki
Pozdrawiam

...uDany ogród 16:37, 14 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Warzywnik zakładasz
U Pudełków byłaś tylko w tym ogrodzie?
A w Ich prywatnym tym ogromnym, starym byłaś??? Tam warto, jest o niebo ciekawszy od tego

Tak, muszę gdzieś wsadzić moje wysiewy, teraz już się nie mieszczą w skrzynkach na balkonie
Pochodziliśmy wszędzie, tylko do prywatnego nie zabrałam aparatu, leżał grzecznie w samochodzie...

...uDany ogród 16:35, 14 maj 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
A ja chyba o nic nie prosiłem...To znaczy prosiłem, ale o ukorzenienie
brzozy (tej o zielono~białych liściach)

Ale o piętki jakiś irysów muszę się kiedys uśmiechnąć bo masz piękną kolekcję...Ale to dopiero jak się ogarnę w ogrodzie (bo nie wiem co mam, co gdzie musi jeszcze być itd.), a poza tym i tak teraz kwitną...

Radziu wsadziłam gałązkę na ukorzeniaczu, zobaczymy co z tego wyjdzie?
Irysów mam sporo, bo kocham je nad życie. Teraz pięknie kwitną Germanica i zaczynają syberyjskie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies