Ogród Mirelli
17:38, 30 sty 2015
To zrób niziutki

W obwódce nie polecam ice dance, bo to spora roślinka i się nei zmieści w tej obwódce (jesli dobrze rozumie Twe pytanie)
Ja miałam w obwódce szafirki ale po tegorocznym kwitnieniu je eksmituję, będzie po prostu sama kostka, bo pokach może się coś paletać. Aby cokolwiek donrze roslo w korzeniach drzewa i bukszpanów musi mieć sporo miejsca. Moje obwódki mają 2x2 m to sie mieszczą rosliny
A i tak nie wiem czy kiedyś nie odwrocę kolejności, kostka będzie w nogach drzewa a na obwódce lawenda. Bo przecież bukszpany podrosną, lub je grzyb zje..... Cięgle mam przed oczami Monty Dona, ktory wykopuje swoje cudowne obwódki bukszpanowe (chyba mialy ok 80 cm wysokości z powodu grzyba.....
Andziurku z dachu mojego domu nie dam rady bo z okien połaciowych nie widać, a z bloku nie zobacze bo stoi za domem. Z okien tesciowej widać kiepsko. Pozostaje drabina
Ta kostka która widzisz musi zostać bo choiaz jest to prowizoryczne to lada chwila będzie tam kostka brukowa jako podejście pod schody a do niej będzie prowadził chodnik azurowy, który będzie łączył się z parkingiem dla samochodów.
Rozumiem. Z tym blokiem żartowałammam ten sam problem, bo mam parterowy dom i też wchodziłam na drabinę, na płot i na drzewo
![]()
A czy wiesz już jaki styl ogrodu byś chciała? Rabaty proste czy pofalowane? Czy chciałabyś się odgrodzić od tej wyjeżdżonej drogi jakimś żywopłocikiem w miejscu gdzie położyłaś kostki granitowe? Naszkicuj sobie rzut podwórka z góry i kombinuj. Ja sobie wyrysowałam plan w skali, potem skserowałam go kilka razy i na tych kserówkach ołówkiem i kredkami malowałam i gumkowałam aż mi pasowało.