No a szary taras?
Ja wiem, że przemalować to nie taka prosta... i tania sprawa...ale nie musicie przecież robić tego już
Może ja jakoś źle odbieram te Twoje kolory elewacji...ale myślę, że szary by chyba pasował?
A jak nie.... to może kolorowy żwirek? Pasuje do wszystkiego
Każda z nas widzę już odlicza dni do eksplozji wiosny
Co do ścieżki... żwirek to faktycznie nienajlepszy pomysł. Jak wiesz, u mnie nie ma jeszcze kostki, a to co go zastępuje przemieszcza się bez jeżdżenia po tym wężem
Od rozchlapującej się wody będzie ślisko i to chyba przede wszystkim należy wziąć pod uwagę przy doborze materiału.
Z kamieniami na zdjęciu chodzi mi o to że duże wygodne dość ciasno ułożone co do kształtu to mogą być inne ale prostokątny nawiązują kształtem do desek na których Ci zależy no i ładny wachlarz by tworzyły
Czy jesteś pewna że warzywnik ma być tuż przy trawniku? Skrzynie po za sezonem są niezbyt widowiskowe dałabym przed nimi obwódkę
Szczerze zazdroszczę zielonego u mnie jeszcze zima
Nie, betonowa kostka w kolorze tej na froncie odpada.
Będzie od węża napstrzone żwirkiem dookoła.
A co Ty na to, żeby nie włączać studni w rabatę, tylko zrobić wokół niej płyty kamienne w trawniku, w kolorze podobnym do obudowy studni?
Żwirek przy tarasie zmień koniecznie na jakiś bardziej beżowy, żeby lepiej grał kolorystycznie ze wszystkimi elementami.
A tuż przy samej studni kępy host - widziałam coś takiego, bardzo ładnie wygląda.
I jeszcze w kwestii warzywnika - on będzie bardzo na widoku i rzeczywiście nie jest najpiękniejszy przez cały sezon. Chyba, że Ci to nie przeszkadza
Ależ masz kanciki!
nie myślałam w ten sposób o skrzyniach
napewno nie może być nic wysokiego, bo zasłoni słońce
no i nie bardzo mam gdzie wcisnąć jakąś osłonę,
a może wrzucisz mi jakąś inspiracje co masz na myśli?
bo ewidentnie masz w głowie coś konkretnego
płyty w trawniku to rozwiązanie wymagające najmniej nakładów pracy
ale jeśli tak, to wogóle nie potrzebuję tam płyt, wystarczy że zostanie trawa
ale chodziło o to, że wsadzam studnię w rabatę, bo bez tego wychodzi pod płotem jakaś cienka grządka i śmieszne wywijasy się robią
powtórzę rysunki
1 wersja z trawnikiem wokół studni, to jeszcze inna, wcześniejsza koncepcja
2. Ostatnia wersja ze studnia w rabacie, ale dojście do kraników jest potrzebne, no i o tym dojściu właśnie rozprawiamy. Widać też kamienną ścieżkę do śmietnika
Wieloszka daj jakąś inspirkę do zasłoniętego warzywnika.
Toż ja chcę go właśnie wyeksponować.
Hosty przy studni odpadają. Tam jest patelnia i właśnie miejsce na krzewy i krzewinki owocowe, warzywa, bo potrzebują słońca. No i to strona najbardziej oddalona od ulicy. Jedyne miejsce na taką funkcję.
pomyślę o tym żwirku, żeby znowu za kolorowo nie było
a co do płyt w trawniku, to trochę wyżej napisałam o nich
a poza tym być może w przyszłości będą takie płyty w trawniku w większej ilości, coś jak Danusia robi, ala ścieżki, ale narazie się za to nie zabieram, bo rabaty jeszcze niezrobione