Witaj Nikita
Obejrzałam sobie Twoja fotkę nieruchoma na całe 3 min 19 sek , maleństwo bukszpanowe, o 2500 km tygodniowo poczytałam.... Ja kiedyś robiłam 1500 km o to było o cale 1000 za dużo...
Zaznaczam wątek bo ma bardzo ciekawą i barwną właścicielke
Bo cytrynówka z cytryn mutantów nie wyszla.... Adam dodał po powrocie świeże cytryny i teraz jest ok... Więc się nie raczyłyśmy cytrynówką na stoku, zresztą zgodnie z najnowszymi trendami, jeżdżę nie piję
Aga ja bedę tworzyć drugie pietro z purpurowych róz dla moich baldoroźowych okrywowych. Muszę dodać intensywnego koloru.
W moim ogridzie będzie zawsze miejsce dla roż.
Aga ja już pelargonii nie zamówię przez net... Wyłacznie bedę kupować w ogrodnictwie. Byłam mocno rozczarowana..... Na zdjeciach wyglądały lepiej niż w realu...
Dziekuje za pochwaly.
Dokladne namiary na plantację podam Ci wiosną. Zwykle zaczynaja sprzedaż po 15 marca do 15 maja. Przypomnij mi sie na poczatku wiosny, dowiem sie od kiedy kopią i po ile mają w tym roku. Dla nikogo nie zabraknnie bo to olbrzymia plantacja. W ubieglym roku już sprzedawali po 10 zl ale to olbrzymie 30-40 krzaczowy, z ktorych łatwo uformowć kule lub wysokie obwódki.
Superowy ten gusiarz team!!
Aga świetnie bylo Cię poznać, szkoda że tak mało czasu byliśmy razem. Dzieciaki super i nie dziwię się że ojciec dumny jak paw
Na Gardenię przyjedziesz?
Noga w porządku ale głowa się boi upadku... Nie upadłam ale jeździłam bardzo żle... Bo warunki starszne a głowa sie nie odblokowuje tak łatwo... Ale coś mi się wydaje, ze na dobre warunki śniegowe w tym roku nie ma co liczyć
Ojoj.... Gwiazdzista to krzak i nigdy drzewem nie będzie... Ponadto widziałm magnolie Irenki i do trzech metrów to jej daleko.... Ma max 2-2,5 m. mój salon ma 2,7 m wiec mam miare w oczach
Gdy przyjrzalam sie twojej to mi jej pokrój na Nigrę nie pasuje, kwiaty a i owszem,... Ale to chyba jakaś hybryda bo pokrój ma drzewiastej a kwiaty nigry, ktora jest krzewem... Ewidentnie ma pokrój drzewiastej i bedzie szybko rosla a wówczas bedzie jej za ciasno, nie będzie miała ładnego pokroju, tak ładnego gdybys ją posadzila w odopowiednio wyeksponowanym miejscu....
Nie chcesz nie słuchaj ale Twoja magnolia to nie krzak jak gwiaździsta i nie ułozy się do muru to jest drzewo, ktore urośnie wielkie.... O korzeniach w fundamentach nie wspomne .... Ale Ty tu rządzisz....i zrobisz to co uznasz za stosowne. Jednak za kilka lat gdy uznasz ze miałam racje to bedzie za póżno na przesadzenie. I tak zrobisz jak uznasz za stosowne. Poczekam na opinię Agani. Mam magnolie od 10 lat i nie twierdzę, źe jestem specjalistka ale po prostu oglądam je z miłością i zainteresowaniem rownieź w innych ogrodach, ogrodzie botanicznym. Po 10 latach to bedzie po prostu duże, pieknie kwitnace drzewo ...
Będzie opowiadała wnukowi jak nie mogła dojechać na jego powitanie i biedak musial w brzuchu siedzieć i czekać na akcje ratunkową Kazka
I opowie że cala Polska kibicowała aby naprawili auto i wnuk mógł sie urodzic
buziaki dla prawiebabci