Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród u stóp klasztoru 23:16, 12 sty 2014

Do góry
Bananowe życie albo jak uśmiech na twojej twarzy
Buziaki przesyłam
Początki w Kruklandii 23:10, 12 sty 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Kasiek ale ja jestem
Tylko pisać u siebie nie mam co, bo ogrodowy zastój

He he nie obejrzymy się a wiosna nadejdzie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:05, 12 sty 2014

Do góry
Krys napisał(a)
To prawie jak wyprawa po rh do Bożenki wiosną

Dokladnie to samo mi się skojarzyło cala Polska czekala na info gdzie jest Ania
Uwielbiam te nasza szaloną Annę ostrojęzyczną vel Mala Mi
Szmaragdowy Zakątek 23:01, 12 sty 2014

Do góry
Witaj Nikita
Obejrzałam sobie Twoja fotkę nieruchoma na całe 3 min 19 sek , maleństwo bukszpanowe, o 2500 km tygodniowo poczytałam.... Ja kiedyś robiłam 1500 km o to było o cale 1000 za dużo...
Zaznaczam wątek bo ma bardzo ciekawą i barwną właścicielke

Ps ja też mam ogródek jako przedogórdek...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:35, 12 sty 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ale tak czy siak, sezon odpaliłas słynne piersiówki fota nie ma.

Bo cytrynówka z cytryn mutantów nie wyszla.... Adam dodał po powrocie świeże cytryny i teraz jest ok... Więc się nie raczyłyśmy cytrynówką na stoku, zresztą zgodnie z najnowszymi trendami, jeżdżę nie piję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 12 sty 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, fajnie prezentowałaś się na nartach. Słyszę, że nowe róże zamówiłaś, czyżbyś różankę poszerzała? Też mam chętkę na jakieś śliczne bordowo-fioletowe róże, ale nie mam ich gdzie wsadzić/wkomponować. Pozdrawiam cieplutko, odpocznij teraz po tych harcach

Aga ja bedę tworzyć drugie pietro z purpurowych róz dla moich baldoroźowych okrywowych. Muszę dodać intensywnego koloru.
W moim ogridzie będzie zawsze miejsce dla roż.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:29, 12 sty 2014

Do góry
jotka napisał(a)

Masz racje - nie będę ograniczać myślenia tylko wysiewy

To taka odp. na dobranoc

Jolu i tak trzymać oby do wiosny
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 12 sty 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Marzenko...z zamawiasz w tym roku jakieś pelargonie z "Fuchsia...".? ja się intensywnie zastanawiam ale ciężko teraz wyczuć kolory które mnie najdą wiosną...a potem będę znowu latać po giełdzie w poszukiwaniu koloru którego nie będzie....i nie wiem co robić....

Aga ja już pelargonii nie zamówię przez net... Wyłacznie bedę kupować w ogrodnictwie. Byłam mocno rozczarowana..... Na zdjeciach wyglądały lepiej niż w realu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 12 sty 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Marzenko – jak tam po szaleństwach w Białce…już ochłonęłaś….Widziałam Was na kamerce – super spotkanie. Aż żal, że ja niejeżdżąca na nartach jestem, w górach to tylko imprezy „okołonarciarskie” zaliczam – grzańce, herbatki na bani….

Ale czas do rzeczywistości wrócić…jak to Margarete napisała „…narciarzem się bywa od czasu do czasu, a ogrodnikiem jest się zawsze...”
Więc Marzenko piękny ten twój ogród. Zachwycam się rabatami, idealnie dobranymi kompozycjami i trawniczkiem podzielonym na geometryczne wzory. Mistrzostwo świata – ogród taki dopieszczony, poukładany – oooooch i aaaaach. Jestem pod ooooogromnym wrażeniem. Nawet nie wyobrażam sobie ile pracy włożyłaś w ten ogród, ale i satysfakcja bezgraniczna. Będę zaglądać i podziwiać… podziwiać…podziwiać…..

Marzenko mam jeszcze jedno pytanko, Sebek kazał zapytać ekipy wrocławskiej, więc pytam…..gdzie w okolicy Wrocławia można kupić ładne bukszpany?

Pozdrawiam i zapraszam do mojego (jeszcze bardzo skromnego) szmaragdowego….

Dziekuje za pochwaly.
Dokladne namiary na plantację podam Ci wiosną. Zwykle zaczynaja sprzedaż po 15 marca do 15 maja. Przypomnij mi sie na poczatku wiosny, dowiem sie od kiedy kopią i po ile mają w tym roku. Dla nikogo nie zabraknnie bo to olbrzymia plantacja. W ubieglym roku już sprzedawali po 10 zl ale to olbrzymie 30-40 krzaczowy, z ktorych łatwo uformowć kule lub wysokie obwódki.
Ogród do kwadratu 22:24, 12 sty 2014

Do góry
Superowy ten gusiarz team!!
Aga świetnie bylo Cię poznać, szkoda że tak mało czasu byliśmy razem. Dzieciaki super i nie dziwię się że ojciec dumny jak paw
Na Gardenię przyjedziesz?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:18, 12 sty 2014

Do góry
Zgadżam się w 100% w ogrodzie musi być magnolia a nawet kilka !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:01, 12 sty 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...ładne różyczki Marze zamówiłaś...wygooglałam i wiem jakie to... bo na różach się nie znam przyznaję chociaż niektóre bardzo mi się podobają...ale u mnie to jeszcze nie ten etap...
...widziałam że jeździsz w ortezie? mam nadzieję że noga w porządku mimo wszystko... pozdrawiam cieplutko....

Noga w porządku ale głowa się boi upadku... Nie upadłam ale jeździłam bardzo żle... Bo warunki starszne a głowa sie nie odblokowuje tak łatwo... Ale coś mi się wydaje, ze na dobre warunki śniegowe w tym roku nie ma co liczyć
Ogród w skali mikro :) 19:58, 12 sty 2014

Do góry
Hi hi ja spałam nawet w drodze do domu
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 19:56, 12 sty 2014

Do góry
Czyli jadą? Kazek jest cudotwórcą? Wnuk może się szykować do przyjścia na świat?
Ogród cioci 19:50, 12 sty 2014

Do góry
Czy warto takie cudo wciskać pod mur?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&p=2212797
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:45, 12 sty 2014

Do góry
Hi hi trochę cięzki ten sen, sztuczny śnieg przewalał się między nartami
Ogród cioci 19:44, 12 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

No właśnie mam wrażenie że u mojej gałązki tez się odsuwają od muru Jeśli chodzi o linię rabaty to kosi się dosyć dobrze a za bardzo poszerzac też nie ma gdzie bo trawnika już niewiele. Po drugiej stronie prosta rabata a w ogrodzie powtarzają mi się co jakis czas takie łuki więc chyba kształt zostawię

Ojoj.... Gwiazdzista to krzak i nigdy drzewem nie będzie... Ponadto widziałm magnolie Irenki i do trzech metrów to jej daleko.... Ma max 2-2,5 m. mój salon ma 2,7 m wiec mam miare w oczach
Gdy przyjrzalam sie twojej to mi jej pokrój na Nigrę nie pasuje, kwiaty a i owszem,... Ale to chyba jakaś hybryda bo pokrój ma drzewiastej a kwiaty nigry, ktora jest krzewem... Ewidentnie ma pokrój drzewiastej i bedzie szybko rosla a wówczas bedzie jej za ciasno, nie będzie miała ładnego pokroju, tak ładnego gdybys ją posadzila w odopowiednio wyeksponowanym miejscu....
Nie chcesz nie słuchaj ale Twoja magnolia to nie krzak jak gwiaździsta i nie ułozy się do muru to jest drzewo, ktore urośnie wielkie.... O korzeniach w fundamentach nie wspomne .... Ale Ty tu rządzisz....i zrobisz to co uznasz za stosowne. Jednak za kilka lat gdy uznasz ze miałam racje to bedzie za póżno na przesadzenie. I tak zrobisz jak uznasz za stosowne. Poczekam na opinię Agani. Mam magnolie od 10 lat i nie twierdzę, źe jestem specjalistka ale po prostu oglądam je z miłością i zainteresowaniem rownieź w innych ogrodach, ogrodzie botanicznym. Po 10 latach to bedzie po prostu duże, pieknie kwitnace drzewo ...

Ups uciekam i juz nie zrzędze
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:29, 12 sty 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Może tak źle nie będzie? Fajnie, że wróciliście cali i zdrowi, no i pełni wrażeń. Gdyby nie było przygód, to co byś wnukom opowiadała, no co???

Będzie opowiadała wnukowi jak nie mogła dojechać na jego powitanie i biedak musial w brzuchu siedzieć i czekać na akcje ratunkową Kazka
I opowie że cala Polska kibicowała aby naprawili auto i wnuk mógł sie urodzic
buziaki dla prawiebabci
ogrodoweimpresjejolki 19:27, 12 sty 2014

Do góry
JOlu myśl o jednorocznych, nie ograniczaj sie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:26, 12 sty 2014

Do góry
Gdy zobaczyłam Aganię tak sobie pomyślałam od razu Bociusiu
Kasi my się razem na desce mozemy uczyć jeżdzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies