Sylwio a skąd masz wodę na podlewanie, bo u nas jest staw to ne ma problemu?
Wiosna bez deszczu to trudny czas. Trudno coś przesadzić, podzielić bo wszystko więdnie. Dużo prac musiałam odłożyć na jesień a może przyszłą wiosnę.
W cieniu sytuacja trochę lepsza
Prawie rok mnie nie było, przyszłam zajrzeć do twojego warzywnika, czy nadal taki uporządkowany Nie zawiodłam się.
Ogród też, aż kipi roślinnością i kolorami. Cudnie!
Serduszka gigant! U mnie od lat wypuszcza jeden lub dwa pędy i na tym koniec. Muszę sprawdzić czego jej potrzeba.
Żeby dorównać choć troszeczkę tu obecnemu zgromadzeniu, donoszę, że też czytam zanurzyłam się w historii - Elżbieta Cherezińska "Harda"
Roboty nie da się przerobić, zawsze coś będzie do zrobienia. Muszę jeszcze uszyć poduchę na tą ławeczkę. Materiał już kupiłam, gąbkę też mam, tylko czasu na razie nie mam. Wszystko robię w zwolnionym tempie i wydłuża się czas każdego zajęcia. Teraz mam fachowca, robi remont kuchni, później em weźmie się za korytarz.
Tak Dorota to Palbin. Lilaki Majera Palbin tak brzmi piękna nazwa.
Konam że zmęczenia ale jeszcze coś wstawię.
Ta sciezka prowadzi do przyszlej rabaty rododendronowej pod sosnami.
Juz wszystko (trawa, liscie, wiory z rozdrabniacza, kompost oczyscilismy przewrocilam), teraz przykryje siatka od kretow nastepnie ziemia, nasadzenia i kora.
Prosze aby sie z tym wszystkim uporac w maju. Jeszcze mam jedna rabate do zrobienia rozana przy jukach ktore sie rozrosly bardzo tez potrzebuja rozsady.
Trawnika nie kosiłem 9 dni i takie grube łodygi trawy mam. Przy regularnym koszenie nie będzie takie? Czy to jakiś chwast jest, dużo tego wyszło :/ Dziwne, że z jednego korzenia idą i takie twarde i normalne.
Witam wszystkich i z góry dzięki za odpowiedź Czy do trawnika jak na zdjęciu 1 wystarczy tyle zraszaczy co na zdjeciu 2? Rura 25mm, 3 sekcje, zraszacze rotacyjne Rain Bird. Pozdraawiam