Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

malinia 22:37, 29 cze 2018

marba napisał(a)

Mam identyczną beczkę, tylko kolor trochę inny. Woda wpada do niej bezpośrednio z rynny dachowej. Dopiero teraz widzę ile deszczówki zmarnowałam w poprzednich latach. Świetny zakup, Elu.

Mam dwie takie podobne beczki 210 litrow w kazdej i w tym tygodniu w dwa dni byly pełne musisz rynne podstawic pod beczke bezposrednio sa tez takie specjalne klapki ze wpuszcza się wode do beczki lub zamyka doplyw do beczki jak jest pełna zakup pierwsza klasa!
Twoja duzo ladniejsza ta beczka niz moja imasz piękny ogrod!!!!!
malinia 22:37, 29 cze 2018

marba napisał(a)

Mam identyczną beczkę, tylko kolor trochę inny. Woda wpada do niej bezpośrednio z rynny dachowej. Dopiero teraz widzę ile deszczówki zmarnowałam w poprzednich latach. Świetny zakup, Elu.

Mam dwie takie podobne beczki 210 litrow w kazdej i w tym tygodniu w dwa dni byly pełne musisz rynne podstawic pod beczke bezposrednio sa tez takie specjalne klapki ze wpuszcza się wode do beczki lub zamyka doplyw do beczki jak jest pełna zakup pierwsza klasa!
Twoja duzo ladniejsza ta beczka niz moja imasz piękny ogrod!!!!!
Adela 22:51, 29 cze 2018

Beczka 360l połączona jest z rurą spustową za pomocą wpustu kupionego w komplecie. Tak, że chyba dobrze. Szkoda tylko, że nie kupiliśmy jej w poniedziałek, jak chciałam. Wczoraj dopiero mój M dał się namówić i kupił. Po zainstalowaniu trochę jeszcze wieczorem po południu i wieczorem popadało. Wody mało, ale kiedyś się napełni

marba 07:29, 30 cze 2018

Nie martw się, Elu, jeszcze nie raz zdąży się napełnić.
Kamcia 20:15, 30 cze 2018

Beczka pierwsza klasa i bardzo trafiony zakup Elu. Uwielbiam takie ekologiczne rozwiaznia.

Ja moj zbiornik tez bede zamieniac na beczke bo wyglada bardziej 'reprezentatywnie'... hihi
gogo 22:13, 30 cze 2018

Witaj, jam mam zbiornik 1000 l, typu mauzer. Niestety nie jest ładny, stoi z boku budynku, ale przecież najważniejsze, że gromadzi deszczówkę. Myślę o kupnie drugiego, bo mam drugą rynnę i tam stoi tylko 100 l beczka. A jeśli lata będą takie suche, to zakup będzie dobrą inwestycją.
Adela 22:52, 30 cze 2018

Kamilko, też uważam, że to dobra inwestycja. A u Ciebie, jeśli zbiornik nie jest reprezentacyjny, to może go pomaluj? Najważniejsze, żeby spełniał swoje zadanie.
Ja mam jeszcze jeden koło warzywnika. Stoi pod domkiem narzędziowym - a jest to zwykły kubeł na śmieci I właśnie myślałam, żeby go pomalować.

Grażynko, no Ty to wielkością deszczownicy przebijesz wszystkich
Widziałam w internecie duże, ale nadające sie do wkopania do ziemi. Tylko wtedy chyba powinna być jakaś pomka?

U nas narazie jest dość wilgotno - aura sprzyja rozwojowi grzybów. Jakiś czas obejdzie się bez podlewania.
Choć ja dzisiaj podlewałam cisy z Previcurem przeciw fytoftorozie.
anabuko1 12:32, 01 lip 2018

Adela napisał(a)
I jeszcze parę frontowych kadrów:

Frontowe kadry ładne Hotki, tuż tuż i wypięknieją.
Świetna beczka
Urszulla 13:21, 01 lip 2018

Zakup piękny
Adela 16:43, 01 lip 2018

anabuko1 napisał(a)

Frontowe kadry ładne Hotki, tuż tuż i wypięknieją.
Świetna beczka

Aniu, miło, że zajrzałaś limlajtkom rzeczywiście niewiele brakuje do pełnej krasy. A beczka, jak beczka - szkoda, że nie zdążyła się napełnić, a zapowiadaja powrót lata.

Urszulko, doczytałaś się, że oferowałam Tobie hosty (jesienią lub wiosną), bo będe niektóre dzielić?