Widzę, że udało Ci się kupić bardzo ładny wrzeciądz do bramki Ile ja się naszukałam! Są "srebrne", "złote", ale czarne rzadko I tak ładnego niestety nie znalazłam. Miłego dnia
Muszę jeszcze zagospodarować ten kawałek rabaty. Miejsce prawie cały dzień nasłonecznione. Nie mam pomysłów co na obwodke a co do środka.
Moze bukszpany na obwodke, ale co proponujecie do środka? Przy tej pergoli rosną dwa powojniki a one nogi muszą mieć w cieniu. Myślałam żeby na tą rabatę dać tylko bergenie i obłożyć kamieniami. Proszę Was o sugestie.
Ja przycinałem. Był rozłożysty o szerokości ok. 5 metrów. Mocno przyciąłem go w ostatnich dwóch latach. Dodatkowo stracił dwie solidne gałęzie w czasie wichury. Po cięciu nie zauważyłem żadnych problemów. Ciąłem oczywiście wiosną w stanie bezlistnym. Obecnie wygląda jak na zdjęciu.
Rabata już oczyszczona z zasuszonych tulipanów
I póki co niewiele oprócz kosodrzewiny na niej widać. Dzielone śmiałki słabo się zbierają z seslerią też szału nie ma... ale trzeba mieć nadzieję
Za miłe słowa dziękuję
Tym kąciekiem jestem oczarowana. Od godziny zbieram się do roboty i nie mogę, tyle pięknych fotek wrzuciłaś Ta jasność bijąca od domku urzeka. Mam ochotę zburzyć moją altanę i zacząć wszystko od nowa Serio, proszę o adopcję Będziesz leżeć na leżaczku ile tylko będziesz chciała, w pozycji wygodnej, a nie umarlaka, który padł po iluś godzinach pracy i tylko paluszkiem pokazywać, co mam robić
Cudne Co to za bylinka? Ta pośrodku, taka delikatna. Ja jestem chora po ogrodzie Sylwii i Abiko na byliny. Do ciebie to już wogóle boję się przyjedżać, czuję, że w lipcu będę prosić o adopcję Albo chociaż o wynajem do plewienia