Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

Aurelllia 17:08, 26 cze 2018

Ta róża ma niesamowicie duże i okazałe kwiaty
kerii 14:21, 27 cze 2018

Aurelllia napisał(a)
Ta róża ma niesamowicie duże i okazałe kwiaty

Dostałam ją w prezencie, mam tylko nadzieję że powtarza kwitnienie.

kerii 14:40, 27 cze 2018

Dziewczyn w tamtym roku zakupiłam różę Lawender Ice oczywiście w fazie kwitnienia. Posadziłam ją na rabacie no i sobie rosła, choć może miejsce nie było najszczęśliwsze.
W tym roku nawet zakwitła jednym, jedynym kwiatkiem ale na więcej jakoś się nie zanosiło, po za tym mała jakaś taka, szałwia ją przerosła i prawie zagłuszyła.
Postanowiłam przesadzić.
Jakie było moje zdziwienie gdy po wykopaniu krzaczka okazało się, że składa się on z trzech oddzielnych hmmm... korzonków z czego jeden całkiem był zdechły, na drugim zakwitłą jednym kwiatem a trzeci tylko zielona gałązka.

I teraz się zastanawiam czy coś z tego będzie. Na razie każdą część posadziłam do doniczek i czekam czy coś z tego będzie.

Tak wyglądała w tamtym roku po zakupie.

a tak kwitłą w tym roku

Czy jest możliwe że na cały jeden krzaczek składały się trzy pojedyncze ???
Kasiolaaa 17:16, 27 cze 2018

Fajniuchna ta zolta roza i co fajne to czesto nieznana hihi
kerii 18:00, 27 cze 2018

Ha niemiaszki do domu , Portugalia ledwo, ledwo się prześlizgnęła to nam tak troszkę mniej wstyd do domu wracać z tego Mundialu ))

A ja właśnie wróciłam z ogrodu podlewałam wrotyczem i innymi śmierdzącymi sprawami ) a teraz pada deszczyk super... będzie rosło )
kerii 21:15, 28 cze 2018

I deszczyk nadal pada cały dzień. Ogród w końcu odżył po tych upałach a trawę to aż w domu słychać jak rośnie )

Trochę deszczowych fotek.

kerii 21:36, 28 cze 2018

kerii 23:08, 28 cze 2018

kerii 00:00, 29 cze 2018

Mój przed ogródek, kadr po kadrze )

I na końcu jeszcze samotna phantom ale pewno jej coś dokomponuje ))

Mam jeszcze z góry ale może to innym razem)
kerii 15:22, 29 cze 2018

Mokro wszędzie i co chwila polewa, wczoraj to normalnie lało cały dzień, trawa jak głupia rośnie i nie bardzo jest kiedy skosić.
Dzisiaj trochę przejaśniało i zabrałam się za przycinanie żywopłotu. Wszystko było fajnie dokąd nagle nie ni z gruszki ni pietruszki lunął rzęsisty deszcz, padało całe 15 minut. I po robocie wszystko mokre a żywopłot w połowie wycięty a w połowie nie. Mam nadzieję, że jeszcze do wieczora obeschnie i skończymy z tym przycinanie bo jak nie to taki na niedziele wyskubany zostanie )

eM jutro do pracy idzie i nie będzie mi miał kto drabiny trzymać, żebym nie spadła A sprzątać obciętych gałęzi też mi się nie bardzo uśmiecha dwa razy, bo obcięte tylko boki a góra jeszcze do cięcia więc sprzątanie to głupiego robota.
Ehhh,gorąco źle ale jak mokro też nie dobrze

A horteczka sobie kwitnie jej mokro i deszcz nie przeszkadza tylko kwiaty od hosty leżą zamiast stać )