Lawendę w ogrodzie mam od Sasa do Lasa. Tak to już bywa, kiedy pozyskuje się ją z różnych źródeł. Szpalerów z niej nie mam, więc aż tak nie rzuca się w oczy.
Oglądałam Twoje róże na telefonie, bez logowania bez komentarza.. w tym roku masz piękne róże
A susza to chyba jest wszędzie.. i upał.... teraz było po 26 to było znośnie, ale do dziś znów Afryka dzika
Kto to widział na początku czerwca rozkwitłe jeżówki??? Na początku lipca tak.. ale nie czerwca!!
Moniś , dziękuję.Tak już jest ,że lubię te różne kwiatuchy.
One i pomagają w życiu , i na różne sytuacje lekarstwem sa dla mnie
Moje parzydło 2 razy juz było przesadzane.Ale rośnie dobrze i cieszy
I oto moja babcina dama
Prawdopodobnie -chińska Peonia lactiflora Comte d'Osmont.
Podlej swoje parzydło biohumusem lub podsyp granulowanego obornika.
Ależ cuda pokazujecie, będzie co czytać jesienią
U mnie cała w pąkach Bouqet Rose, Preziosa, Togheter i Europa(o ile nią jest). Owa Europa przez dwa lata nabrała ponad 1,2 h i ponad metr szerokości, a jak rozkwitnie. Oj będzie się działo...
A z tegorocznych w garze siedzą i przy porannej kawie nastrój poprawiają niebieska Bela, biała Vanilla Sky i różowa Gertrud Glahn
Gosia powiedz Krzysiowi, że jak w Polsce zalegalizują bigamię to pierwsza się mu oświadczę . Jak mogę chcieć to pewnie, że chcę, mogę parkę?.
Czy ja obok hakonek widzę sałaty?
Inka ma intensywny kolor taka cytrynka ok porobię jej zdjęcia
Cieszę się, że mnie odwiedziłaś ja u Ciebie ciągle siedzę bo masz suuper róże i inne rośliny
Kasiu uwielbiam takie klimaty. Mój Syn właśnie podbija Anglię i bombarduje mnie fotkami ogrodów, a mnie skręca i marzę żeby to zobaczyć. To dla mnie jest raj pod każdym względem wnętrza i ogrody sś absolutnie w moim stylu.
Dziękuję!!
Bardzo Ci dziękuję za fotkę. A apropo podlewania nawozem z pokrzywy to właśnie to wczoraj zrobiłam. Tylko, że ja je dopiero wsadziłam w tym roku więc muszą się zadomowić.
Alu, dziękuję
Te białe kwiatki to podagrycznik variegata.
Rośnie pod winogronem,Trochę ekspansywna.
Tam też hosty rosną i musiałam je sporo powyrywać.
Ale trochę zostawiłam.Jutro cyknę fotkę z kiściami, ok ?
powojnik Etoile Violette
I polecam Powojnik Ville de Lyon.Klasyka piękna.
Obficie kwitnie.
U mnie dopiero ten zaczyna.
Jutro cyknę zdjęcie mu w większej perspektywie.