Oglądałam Twoje róże na telefonie, bez logowania bez komentarza.. w tym roku masz piękne róże
A susza to chyba jest wszędzie.. i upał.... teraz było po 26 to było znośnie, ale do dziś znów Afryka dzika
Kto to widział na początku czerwca rozkwitłe jeżówki??? Na początku lipca tak.. ale nie czerwca!!
Może jutro rano troszkę podleję, bo w dzień znów będzie Afryka.. a w tygodniu nie mam kiedy..... ale jak na taką suszę i takie upały (od Wielkanocy padło chyba 2 razy.. ) to i tak nie jest źle.. a nie podlewam.. czasami fragment trochę podleję..
Gęste nasadzenia maja zaletę, że woda tak szybko nie paruje..
Wieczorem ustawiłam podlewanie na skalniak.. i po laniu pół godziny.. nawodniło na ..centymetr!!
Wrzucam stare foty ale nowych brak..
I skłamałam ze jeżówki na początku czerwca.. to foto z 31 maja
U mnie trawnik czasami dostaje podlewanie.. bo rabaty jakoś sobie poradzą, a trawnik szybko reaguje na brak wody.. odrobina zieleni się przydaje.. jest beznadziejny ale trochę zielony.. bez podlewania jest pustynia..
Tego kwiatka dostałam w prezencie od Krysi.. a robi je syn koleżanki forumowej.. nie tylko kwiatki, wszytko robi cudne Biżuteria ogrodowa przez duże B.
Ja mam ważki i napis dla róży.. można kupić, tylko nie wiem czy wysyła.. '
Podpisana Pomponella.. jak bedę mieć kasę to zamówię więcej