Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:49, 05 mar 2014

Do góry
Proszę bardzo

Zdjęcie z 2012, ale wtedy wyglądały najlepiej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:41, 05 mar 2014

Do góry
Sebek - test (maturalny) z pisowni nazwiska Chopin - zaliczony!!!....możesz zakuwać pozostałe przedmioty...ha ha

Sebuś mam prośbę...możesz wkleić zdjęcie żółtych żurawek przy twoim ciurkadełku...gdzieś schowałam, żeby się nie zgubiło ...i oczywiście się zapodziało.
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:47, 05 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetne są - stokrotki również

Sebek dzięki, ze zaglądasz
Miejsko & sielsko 17:46, 05 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Bukszpany teraz kupować to rzeczywiście ryzyko, nawet mimo tak łagodnej zimy - ale musi być OK - jak nie jak tak Ja kiedyś specjalnie zamówiłem bukszpany dopiero gdy wegetacja ruszyła, a przysłali mi przemarznięte... Jednakże Tobie tego nie życzę - tfu tfu tfuuuu co by dobrze rosły!!!
Te 6-paki z Obi i innych marketów nigdy nie wyglądały dobrze wg mnie - nie warto ich kupować....Skoro o 6-paku mowa idę wyrabiać swój z Chodakowską- fusy z kawy w tym przypadku nie pomogą

Czas zweryfikuje moje "dzieciaczki" aby... im na zdrowie wyszło pomieszkiwanie ze mną
Miejsko & sielsko 17:40, 05 mar 2014

Do góry
Bukszpany teraz kupować to rzeczywiście ryzyko, nawet mimo tak łagodnej zimy - ale musi być OK - jak nie jak tak Ja kiedyś specjalnie zamówiłem bukszpany dopiero gdy wegetacja ruszyła, a przysłali mi przemarznięte... Jednakże Tobie tego nie życzę - tfu tfu tfuuuu co by dobrze rosły!!!
Te 6-paki z Obi i innych marketów nigdy nie wyglądały dobrze wg mnie - nie warto ich kupować....Skoro o 6-paku mowa idę wyrabiać swój z Chodakowską- fusy z kawy w tym przypadku nie pomogą
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 09:55, 05 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Te rośliny tniemy przy samej ziemi - właściwie powinny mieć już nowe przyrosty, więc będziesz widzieć granicę cięcia

Dziękuję Sebek Czy mogę już je ciąć?czy jeszcze poczekać?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:32, 05 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Szczerze to chyba nie ma reguły - ale wg mnie lepiej jest wkopać te płyty przy etapie równania ziemi, bo można je od razu wyrównać, przesunąć itd. Przy założonym trawniku wycinasz tylko szpadelkiem kształt, jednak musisz nawieźć piasek lub ziemię, by siedziało to równo.

dokładnie tak.
Równaj, upewnij się czy ziemia siadła jak dowozisz świeżej większą ilość, wykrój miejsce, daj podsypkę i układaj.

Wg mnie można sadzić.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:42, 04 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Trawnik
to mój aktualny temat na tapecie
rozmyslam, czytam sprawdzam i nie wiem nic

moje pierwsze pytanie brzmi: na którym etapie zakładania trawnika robi się ścieżkę jak tu http://www.se.pl/kobieta/dom-wnetrza/dyskretne-przejscie_98419.html

Szczerze to chyba nie ma reguły - ale wg mnie lepiej jest wkopać te płyty przy etapie równania ziemi, bo można je od razu wyrównać, przesunąć itd. Przy założonym trawniku wycinasz tylko szpadelkiem kształt, jednak musisz nawieźć piasek lub ziemię, by siedziało to równo.
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:30, 04 mar 2014

Do góry
Sylwia - jedna z naszych forumowiczek obcięła całe pędy żurawek przy ziemi wraz z "nóżkami" i pięknie potem wyglądały latem Nie wiem czy nie zaryzykować i odmłodzić swoich w ten sposób - bo też wyglądają niezbyt dobrze....
Ogród w skali mikro :) 23:23, 04 mar 2014

Do góry
Ja się wstrzymuję z zakupami roślinnymi - przecież nie kupię kota w mroku
Ogród cioci 23:23, 04 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kurcze takie dwie kulki albo stożki przydałyby mi się przed wejście - ale chyba pocieszę się kffiatkami z marketów Przepięknie wyglądają w donicach, a co dopiero w rabatach!

Wyglądają zdrowo. Mam nadzieję że nie padną
Ogród cioci 23:20, 04 mar 2014

Do góry
Kurcze takie dwie kulki albo stożki przydałyby mi się przed wejście - ale chyba pocieszę się kffiatkami z marketów Przepięknie wyglądają w donicach, a co dopiero w rabatach!
Szmaragdowy Zakątek 23:14, 04 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

Sebek – już się wszystko wyjaśniło i masz rację, że obydwie formy w języku polskim są prawidłowe, ale niektórym nie podoba się takie spolszczanie i musisz przyznać, że raczej śmiesznie wyglądałaby
ulica Marii Kury – Skłodowskiej. Ja osobiście uważam, że nazwisko to nazwisko i nie powinno się go zmieniać, przekształcać ani spolszczać, lecz zapisywać zgodnie z jego oryginalną pisownią.

Norwid widać uważał inaczej, skoro napisał Fortepian Szopena
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:45, 04 mar 2014

Do góry
Próbne matury dawno za mną, kolejne przede mną - do tych właściwych mam dwa miesiące....
Ale z wieści ogrodowych to mocno rozkwitły fioletowe krokusy wielkokwiatowe, pojawia się coraz więcej przebiśniegów. W sobotę posadzę trawy z przechowalnika na front i przytnę róże oraz lawendy - i jeszcze coś tam porobię
Szmaragdowy Zakątek 22:35, 04 mar 2014

Do góry
Kasik – jeszcze raz dzięki za info

kitek81, paniprzyroda – większością głosów wygrywa nr 1…będzie „jajo”

Robertop – Witam Robert, gdzieś ty się podziewał? Ja już od połowy lutego z zawiniętymi rękawami czekam na sygnał od Pani Wiosny, by ruszyć do zmasowanego ataku na moje rabatki

Margarete – Małgoś nie znalazłaś mnie w „szmaragdowym”, bo ja dziś inne rejony odwiedzałam…w Nowym Sączu byłam.
A fotorelacja z ogródkowania na pewno będzie… niech no tylko Pani Wiosna wróci, bo na razie to jakoś zimno i ponuro

Sebek – już się wszystko wyjaśniło i masz rację, że obydwie formy w języku polskim są prawidłowe, ale niektórym nie podoba się takie spolszczanie i musisz przyznać, że raczej śmiesznie wyglądałaby
ulica Marii Kury – Skłodowskiej. Ja osobiście uważam, że nazwisko to nazwisko i nie powinno się go zmieniać, przekształcać ani spolszczać, lecz zapisywać zgodnie z jego oryginalną pisownią.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 04 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sebek.. baba jestem ale wcierać sobie nie będę Trzymam z Tobą

Noooo....Wy jeszcze macie czas....na te...kawe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:21, 04 mar 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Sebastian, wciernij sobie wciernij...w koncu miedzy babami jestes

Sebek.. baba jestem ale wcierać sobie nie będę Trzymam z Tobą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:15, 04 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kawy nie piję, ale robię ją często, więc teraz fusy będę wykorzystywać w bardzo użytecznym celu - i wcale nie mam na myśli wcierania sobie go w różne części ciała
dlaczego ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:37, 04 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kawy nie piję, ale robię ją często, więc teraz fusy będę wykorzystywać w bardzo użytecznym celu - i wcale nie mam na myśli wcierania sobie go w różne części ciała

Sebastian, wciernij sobie wciernij...w koncu miedzy babami jestes
Ogród w Tarnowie 21:19, 04 mar 2014

Do góry
Prze tujami posadziłbym ekran z cisów, a na pozostałej powierzchni może po prostu kontynuację frontu - czyli kilka stożków i kulek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies