Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Kasik 11:34, 02 mar 2014

Nikita jadę dzisiaj do Przytoku - wieczorkiem zdam relację
kitek81 21:43, 02 mar 2014

jak dla mnie to też nr 1! jeśli głosowanie nadal aktualne
pozdrawiam
paniprzyroda 22:13, 02 mar 2014

Głosowanie rozstrzygnięte pozdrowienia zostawiam
Robertop 20:03, 03 mar 2014

Nikita, Pozdrawiam. U Ciebie na wiosnę to chyba Wielka Rewolucja będzie Trzeba jej wymyśleć nazwę
Margarete 12:54, 04 mar 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia, iwonaal, ivvvona, Alisonek – a częstujcie się do woli…jeszcze kilka zostało

Magda70 – a co będziesz sobie żałowała…częstuj się…dieta dopiero jutro

Zmiana tematu....pokażę wam co wprowadziło mnie dzisiaj w totalne osłupienie…
Mamy XXI wiek…roboty najnowszej generacji…ludzie lada chwila wylądują na Marsie…a tu jakiś analfabetyzm wtórny…
Adres…ulica Szopena 3......to tak jakby napisać ulica Marii Kury - Skłodowskiej

Dobre, dobre.... .......a już z Kry-skłodowkiej to sie poplułam ze smiechu.

A' propos Skłodowskiej- ja w Darłowie kiedys przed laty zapamiętałam nazwę ulicy jej imienia napisaną tak : ul. M.C. Skłodowskiej.....co wygladało jakby miała na pierwsze Maria a na drugie może Celina,...może Cesia....albo inna "Cleopatra".... .......

Pozdrawiam Magdo !
Dawno do twojego watku nie zaglądałam, nie jestem na bieżąco ale na swoje usprawiedliwienie dodam że dzis rano jechałam z P-c do sieradza i z powrotem i szukałam wzrokiem twojego ogrodu i twoich szmaragdów.... i chyba znalazłam ( wg instrukcji od ciebie gdzie on mógłby sie znajdować..) !!!!

Ale ciebie w nim nie było...........
Buziaki zostawiam !
Margarete 13:00, 04 mar 2014

Juz nadrobiłam zaległości
Oddaje głos na kształt rabat o nr 2.

Czekam na fotorelacje z ogródkowania , urody szmaragdów zazdroszczę, jeszcze raz pozdrowienia zostawiam i spadam... bo ja tak oficjalnie to teraz w pracy jestem... ale miałam przerwe na kawusie i......2 wielkie pączki..!!!!
szok.........!!!! .......ale były pycha.............
Sebek 14:50, 04 mar 2014

Widzę to zdjęcie i chyba wymaga ono wyjaśnienia Zarówno forma Chopin jak i Szopen jest poprawna - choć tej drugiej dość rzadko się używa Nie raz nam to tłukli do głowy w szkole
Nikita 22:35, 04 mar 2014

Kasik – jeszcze raz dzięki za info

kitek81, paniprzyroda – większością głosów wygrywa nr 1…będzie „jajo”

Robertop – Witam Robert, gdzieś ty się podziewał? Ja już od połowy lutego z zawiniętymi rękawami czekam na sygnał od Pani Wiosny, by ruszyć do zmasowanego ataku na moje rabatki

Margarete – Małgoś nie znalazłaś mnie w „szmaragdowym”, bo ja dziś inne rejony odwiedzałam…w Nowym Sączu byłam.
A fotorelacja z ogródkowania na pewno będzie… niech no tylko Pani Wiosna wróci, bo na razie to jakoś zimno i ponuro

Sebek – już się wszystko wyjaśniło i masz rację, że obydwie formy w języku polskim są prawidłowe, ale niektórym nie podoba się takie spolszczanie i musisz przyznać, że raczej śmiesznie wyglądałaby
ulica Marii Kury – Skłodowskiej. Ja osobiście uważam, że nazwisko to nazwisko i nie powinno się go zmieniać, przekształcać ani spolszczać, lecz zapisywać zgodnie z jego oryginalną pisownią.
kitek81 22:54, 04 mar 2014

cieszę się, że mój głos się liczył
buziaki :*
ewalm 23:14, 04 mar 2014

Nikita napisał(a)

Sebek – już się wszystko wyjaśniło i masz rację, że obydwie formy w języku polskim są prawidłowe, ale niektórym nie podoba się takie spolszczanie i musisz przyznać, że raczej śmiesznie wyglądałaby
ulica Marii Kury – Skłodowskiej. Ja osobiście uważam, że nazwisko to nazwisko i nie powinno się go zmieniać, przekształcać ani spolszczać, lecz zapisywać zgodnie z jego oryginalną pisownią.

Norwid widać uważał inaczej, skoro napisał Fortepian Szopena