Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewakatowice 20:51, 04 mar 2014

Luki napisał(a)
Niestety wpadłem w biegu między zajęciami do Obi i ceny nie były jeszcze wywieszone, a na latanie z buksikami za czytnikiem nie miałem czasu
ę

dla dobra ogółu trzeba będzie się poświęcić
Magda_ 21:01, 04 mar 2014

dziewczyny myślicie, że Limki mogłyby się ucieszyć z takiego kawowego podlewania????
Sebek 21:01, 04 mar 2014

Kawy nie piję, ale robię ją często, więc teraz fusy będę wykorzystywać w bardzo użytecznym celu - i wcale nie mam na myśli wcierania sobie go w różne części ciała
Majena 21:17, 04 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

cześć Majena gdzie Twój ogród !

Ewa witaj.. już niebawem się okaze!! ogrodem bym tego nienazwałahmmm tylko te wasze posty tak szybko leca ze nienadązam czytac heheh cały dzień na ogrodowisku siedze dzieci lataja buszuja robia co chcą..,Matka przepadła ,,mąż się nerwuje nic tylko oczy w ekran i podziwiam .. Zrobie pare fotek i od razu zakładam swój wątek) jak mi się uda
a na razie lece czytac dalej.
baraga1904 21:22, 04 mar 2014

...już od dawna wykorzystuję fusy z mojego ekspresu...tylko jakoś M dziwnie popatrzył jak przekładałam fusy do miseczki i dodawałam żel... ..no cóż...każdy sposób dobry na urodę...
monitka 21:25, 04 mar 2014

Ale się wyedukowałam Że kawa dobra na poślady i uda to wiedziałam ale że do ogrodu to jeszcze nie. Chyba przyczaję się na biurowe kawowe odpadki
A tak przy okazji to może polecicie mi jakiś ekspres ciśnieniowy bo już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna ale tyle tego jest że nie mam pojęcia co wybrać...
Majena 21:26, 04 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Witaj u mnie
Majenia nie marudż tylko zakładaj wątek, będziemy zagaladać , wspierać mentalnie, doradzać a gdy trzeba to i pocieszać

Melduję, ze donice firmy polnix z serii ecolite. Kto chce niech googla i kupuje, ale uprzedzam, że transport drogi z powodu wagi donic i dlatego lepiej znaleźć dystrybutora w swojej okolicy.

Dziękuje moja imieniczko licze na wasze wsparcie Jutro cyknę pare fotek i załoze te moje koszmarne podwórko...może za kilka lat będzie tak pięknie jak Uwas dziekuje ze tak ciepło mnie tu witacie i ja troche zagubiona w waszym swiecie ale szybko się oddnajdeSerdecznie dziekuje za namiary na donice jużż googlam i kukam Ja niestety mieszkam od ciebie ok 130 km ale chętnie wpadłabym te donice pomacać hehehe buziam i pozdrawiam
ewa004 21:28, 04 mar 2014

O dobrym ekspresie też chętnie poczytam ,bo skąd teraz tych fusów tyle naprodukować ..i na roślinki i na d....
Kasiek 21:36, 04 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
fusy to ponoć doczytałam, że zawierają dużo fosforu, potasu, magnezu i miedzi oraz azot, który wolno uwalnia się w miarę rozkładu, przez co kawa działa jak nawóz o przedłużonym działaniu. Jak widać więc, fusy zawierają dużo cennych substancji, które pozytywnie wpłyną na kondycję roślin. Ponadto intensywny i specyficzny zapach odstrasza robale i jakieś pasożyty. Nalezy dawać pod azalie, wrzosowate i pod róże i na d... ))

Ja zdobylam informacje ze odstrasza opuchlaki
Kasiek 21:37, 04 mar 2014

Sebek napisał(a)
Kawy nie piję, ale robię ją często, więc teraz fusy będę wykorzystywać w bardzo użytecznym celu - i wcale nie mam na myśli wcierania sobie go w różne części ciała

Sebastian, wciernij sobie wciernij...w koncu miedzy babami jestes