Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:57, 06 maj 2018

Do góry
widoczki z gory zamkowej. W dolewijaca se jak waz rzeka Saale
zobaczcie jakie zaketasy robi miedzy polami

W samym słońcu 12:54, 06 maj 2018

Do góry
Osiedlowy ogródek 12:48, 06 maj 2018

Do góry
Jeszcze z bzem mi się nasunęło pytanie...
Jest taki rozgałęziony, częściowo przechylony w stronę trawnika.
Kusi mnie, żeby wyciąć te odnogi z lewej strony , te przechylone pędy i zostawić ten w miarę prosty pień, co Wy na to?

Blaski i cienie nowego życia 12:47, 06 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
To jakies wariactwo tej wiosny. Z jednej strony sie ciesze, ze tak wszystko ladnie rosnie i kwitnie, a z drugiej zapie.... Taki jak nigdy. Robota goni robote.
Ide dalej robic pozdrawiam Bielsko.

W niedzielę odpoczywam najwyżej plany snuję

Tak widzę ogólnie rabatę

A wieczorem mój planik nabrał kolorów czekam na deszcz żeby zrobić roślinom przeprowadzki. Z moich notatek trudno się wyznać więc w skrócie: pod bukiem będą: zawciąg nadmorski i żurawki marmoladki. W najwęższym narożniku berberysy admirationy ( mam 3 sztuki ale zrobiłam dziś z 15 sadzonek). Potem będzie pas 3 lub 5 choin kanadyjskich Jeddoloh i trawy Red Baron. Pod klonem chyba dam hortensje mojego chowu ( jak się udadzą) A najwyżej będą rozplenice. Za klonem ma być pas kończący rabatę w postaci zimozielonego szpaleru.

Choroby i szkodniki modrzewia, modrzew - Larix 12:43, 06 maj 2018

Do góry
Ogród z rzeźbą 12:37, 06 maj 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Widze, ze mamy podobne problemy Ja tez zaczelam od bylin, bo najpierw malutkie dzieci, ciaze i nie bylo sily i czasu na zmienianie ogrodu, ktory odziedziczylam po poprzednich wlascicielach domu. Nie mieli zywoplotu, tylko male krzaczki przy plocie i tak pomalutku je usuwalam. Teraz zrobilabym inaczej, no ale juz za pozno Klony tez mam

U mnie z czasem notorycznie kiepsko, bo to ogród weekendowy jest. Z jednej strony ubolewam, że wszystko tak powoli u mnie idzie w tym ogrodzie, ale z drugiej strony ma to tę swoją zaletę, że co prawda walczę z już popełnionymi błędami, ale jednocześnie pozwoliło mi to uniknąć kolejnych. Jak sobie pomyślę jakie pomysły miałam kilka lat temu na ogród, to... oj wolę nie myśleć. Dopiero teraz klaruje mi się jakaś koncepcja, że chyba wiem co chcę (z naciskiem na "chyba").

Skoro zapraszasz na kawę to wpadnę, bo nie pamiętam czy byłam.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:30, 06 maj 2018

Do góry
Zawciągi w promieniach słońca

Azalia Silver slipper zaczyna z wolna

Końcówka tulipków - doszłam do wniosku, że to muszą być sapporo - była mowa, że one na początku nieco żółtawe są i potem bieleją - tak było u mnie, więc może faktycznie mam sapporo niechcący

A tu się będzie działo - peoniowy zawrót głowy się szykuje ku mojej olbrzymiej radości!

Rozwar późno rusza - już go przez to niechcący zdeptałam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:29, 06 maj 2018

Do góry
Miłej i słonecznej niedzieli życzę Wszystkim Ogrodomaniakom

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:27, 06 maj 2018

Do góry
Kurcze, przylatuje mi od pary dni jakiś ptaszorek i wyciąga mi z ziemi moje cenne dżdżownice! skubaniec jeden! Ja na ptakach się nie znam, a żadnego mi miastowego nie przypomina A moze on mi hakone podżera?

A teraz kilka migawek z rana, choć operująca słońce słabe daje możliwości do focenia

Czosneczki coraz lepiej rozwinięte

I z drugiej "mańki"

Tu Krzysiek się otwiera powoli

Mój kocimiętkowy busz połknął Miriamy - już się zastanawiam czy ją ciąć jeszcze przed kwitnieniem, czy dać jej chwilę się zafiolecić i potem ciachnąć przód, żeby tył podtrzymywał co nieco
Ogród pod Górą 12:25, 06 maj 2018

Do góry
Tu ma być ogród :) 12:25, 06 maj 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mąż mi sprawił niespodziankę i przytargał cisy - będą zmiany na rabacie ze swidosliwami.
Trochę im młode przyrosty klaply, ale po podlaniu oprzytomnialy.
Dziś się moczą A jutro nie ma, że niedziela, trzeba sadzić.

Jakie cudne kulaski, chciałabym taką niespodziankę
Ogromne słowa uznania dla eMa
Ogród z rzeźbą 12:23, 06 maj 2018

Do góry
Basiu tą ruderą nikt się od lat nie zajmuje, więc to wszystko dziwne jest. Nowe ostrokrzewy kwitną, na zdjęciach są jeszcze przed przycięciem, już zaczynały puszczać nowe przyrosty, ale niestety ciachnęłam:

Aniu ale to jest TWOJE karczowisko i kiedyś po swojemu to ogarniesz. A tu to mam takie nie wiadomo co, działka nie moja więc trudno coś tam robić czy też posadzić.

Iwonka no, te maty trzcinowe to chyba będzie jak na razie TO. Chociaż nie przepadam za takimi rozwiązaniami to tu by się praktycznie sprawdziły.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:23, 06 maj 2018

Do góry
sarenka napisał(a)
Hej.
Duże zmiany u Ciebie z perspektywy czasu Ładnie
Na jednym zdjęciu widziałam u Ciebie płot lamelowy pomalowany na biało - mogłabyś mi pokazać jak on komponuje się z roślinami z większej odległości ?
Muszę swój pomalować i od roku decyzji nie podjęłam czy szary (jasny) tak jak jak dom czy brązowy ( jak ramy okien)
Dużo masz Jeżowek? Chce po niedzieli zamówić i nie wiem ile sztuk.
Pozdrawiam

Hej Megi Witam w moich skromnych progach Dziękuję za miłą opinię o postępach w moim ogródeczku

Zrobiłam Ci rano zdjęcia:
Na razie jeszcze rośliny w fazie wzrostu, więc nie jest bardzo bujnie, ale za to bluszcz już ładnie oplata i daje poczucie jakiejś zieloności

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:18, 06 maj 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Kurcze, to dziwne.

Patrz na delikwentkę...

a to z drugiej strony rosnąca pol metra dalej..
Ogród pod Górą 12:16, 06 maj 2018

Do góry
Teraz
ogród pod górą
Polarnacht

Nowa Zembla

Calsap

Zapomniałem nazwy
Ogród z rzeźbą 12:14, 06 maj 2018

Do góry
Kasiu a wiesz, że ktoś przypadkiem taki czyn już popełnił.

Iwonka i taką też mam nadzieję, że nie ma tego złego... Gdyby tuje były na całej długości to pewnie by się ostały, ale że ja je posadziłam z jakąś dziką fantazją tylko na kawałku to o wiele łatwiej było mi podjąć tę decyzję. I tu też mam nadzieję, że nie ma tego złego.... Fakt, tuj nie lubię. W płotek nie chce mi się inwestować, ale taka mata trzcinowa celem tymczasowego zacienienia to chyba byłoby optymalne rozwiązanie. Teraz mam ból głowy z tymi serbami, bo stoją cały czas w donicach a tu na przyszły tydzień jakieś masakryczne upały zapowiadają.

Paulinko dziękuję.

Jeszcze tulipanki, przypadkowa wesoła pstrokacizna:

Ogródkowe perypetie:) 12:14, 06 maj 2018

Do góry
miłej niedzieli wam życzę...

Ogródkowe perypetie:) 12:13, 06 maj 2018

Do góry
pisałam o moich jaszczurkach.. no to znalazłam brakujący ogon jednej z nich, który zrzuciła jakieś dwa dni temu uciekając przed kotem sąsiadów..

i po wyjęciu

a to sprawczyni całego zamieszania

Ogród pod Górą 12:09, 06 maj 2018

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 12:07, 06 maj 2018

Do góry

dołożyliśmy betonowe płyty, już można biegać na bosaka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies