Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 13:48, 03 cze 2018

effka napisał(a)
Aha no i cudne ujęcia ogrodowe, front bucha zielenią!

Dzięki kochana, front coraz bardziej mi się podoba .
mrokasia 13:51, 03 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jesoo! Dać jej tylko łopatę, to niczemu nie przepuści.
Podziwiam wszelką aktywność w te upalne dni. Sama przy tych temperaturach padam jak przecinek na wietrze i stać mnie jedynie na omiatanie wzrokiem. Omiotłam i u Ciebie.

Twój ogród pięknieje w oczach.

Oj tam, oj tam . Po prostu miałam wenę a mój eM jakoś nawet chętnie zabrał się za robotę więc żal było nie wykorzystać.
Poza tym chciałam mieć już za sobą roboty ziemne, które samej byłoby mi ciężko wykonać. Teraz mam już gotowe rabaty i mogę dalej działać sama.

Dziękuję pięknie za pochwałę .
mrokasia 13:53, 03 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Nooo! Ale się działo przez tydzień! Nadrobilam czekam na fotki po rewolucji ściąganie darni zawsze mi daje satysfakcję, choc to trzepanie z ziemi faktycznie najgorsza część pracy.. a do tego większa rabata się robi

Podoba mi się jak zmieniasz sukcesywnie swoj ogród, fajny kierunek obrałaś świetne te szalwie masz! Mnie swierzbią rączki do roboty, ale poza czysyo kosmetycznymi pracami nic nie zrobię-zostaje mi pielenie i przycinanie przekwitniętych kwiatów

Niestety na razie żadne wyjazdy po serek nie wchodzą w grę a takie miałam plany...

Kachna, dziękuję bardzo za miłe słowa. Staram się zrealizować swoje marzenie .
A Ty to szalona jesteś - z jednym dzieckiem przy piersi, drugim przedszkolakiem jeszcze myślisz o ogrodzie. Widziałam przelotem u Ciebie, że zakupy różane zrobiłaś!!!
mrokasia 13:54, 03 cze 2018

lindsay80 napisał(a)
jak klimatycznie jest u Was na froncie, siedzenie pod parasolem musi być przyjemnie, śliczne rabaty i krajobraz zapożyczony z brzozami.

Miło mi, że Ci się podoba . Rzeczywiście miło jest pod tym parasolem, no i widoki mamy coraz ładniejsze .
zoja 13:55, 03 cze 2018

Wspanialy front
chyba nikt za tujami olbrzymami nie teskni?
Super dzialacie
mrokasia 13:58, 03 cze 2018

Johanka77 napisał(a)
O Ja! Jeżówki Ci zaraz zaczną!!

Ślicznie masz. Podoba mi się ta duża kula rozchodnika koło szałwii. Co to za odmiana?

To prawda, jeżówki zapączone ładnie .
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Ten rozchodnik to nn, chyba taki najzwyklejszy, bezodmianowy. Rośnie jak wściekły, jestem z lekka przerażona tym jaki wielki urósł. Miał być w nogach limki, a jej zza niego nie widać...

Byłam na chwilkę u Ciebie i widziałam plany. Wpadnę później popatrzeć dokładniej.
mrokasia 14:01, 03 cze 2018

zoja napisał(a)
Wspanialy front
chyba nikt za tujami olbrzymami nie teskni?
Super dzialacie

Zojka, usunięcie tych olbrzymów to była jedna z lepszych decyzji, choć dla eMa trudna bardzo. Całe szczęście, że znalazła się chętna na część z nich, inaczej eM nie dałby ich usunąć albo upierałby się, by je przesadzić w inne miejsce (tylko gdzie?????).
Teraz uwielbia tam siedzieć .
mrokasia 14:05, 03 cze 2018

Pokażę placyk pod stojakami z drewnem i przylegającą rabatę - tak właśnie wygląda u mnie poszerzanie rabat, nic specjalnego .
Jeszcze nie skończone - trzeba dosypać żwiru, dokończyć czyszczenie rabaty itd.

mrokasia 14:37, 03 cze 2018

I rabata tawułowa pod garażem - to ta po prawej . Nic specjalnego, ale cieszy . Zmieszczą mi się tam 3 bergenie: jedna z przodu i po jednej w luki pomiędzy tawułami - dosadzać?
Ps. Kratka stoi tymczasowo.

BKosimkArt 15:26, 03 cze 2018

Ja chyba bym nie dosadzała nic, jak tawuły się rozrosną to fajnie będzie jakby poduchy...