Dziękuję bardzo za obszerną odpowiedź
Ja mam w donicy dużo mniej miejsca, bo szeroka wewnątrz jest na niecałe 60cm a długa na 3m. Nie wiem czy zmieściłyby się tam 3 buksiki?
Przepiękne masz też skarpety na froncie!!! Chętnie przeniosłabym ten pomysł do siebie, ale nie mam pomysłu gdzie, bo u mnie raczej na półokrągło
Ale zauważyłam, że niedawno siałaś trawę ... mogłabyś powiedzieć jaka wybrałaś?
Pozdrawiam
Beatko --- gratulki za setę .OOO nie do wiary że się stipa przetrzymała ona gadzina cudna ale u mnie zmarzła .O czosnkach też myślałam na początku że jadalne ale okazało się że to cudny Kwiat Mnie Ice dance zaczyma też wkurzać
Paulinka dobrze myślisz, berberysy są posadzone właśnie między trawkami carex ice dance. Może na zdjęciu ich tak wyraźnie nie widać,bo są jeszcze małe
Będę je cięła, żeby nie zasłoniły hortensji w ładne krzaczki
Gosiu, a ja się cieszę z tej zamiany
Mam zamiar tak je ciąć jak piszesz, żeby się rozkrzewiały Będę je cięła,chcę je prowadzić w formie krzaczka, żeby były nieco wyższe niż carex ice dance,a jednocześnie nie zakryły hortensji
Myślę, że będzie ok
Bardzo dziekuje za tak miłe slowa. to daje mega motywację
Donica ma 70 cm głębokości (znaczy sie od murka do murka).
Buksy posadzone co 2,2m. Po obu stronach bukszpanów rosną turzyce Ice Dance. Poza tym jest tam trzmielina Fortunea "Emerald gaiety" ale taka trochę nietypowa bo ma bardzo wiotkie gałązki (mam tez te trzmielinę w innym miejscu, kupioną z innego źródla i wygląda inaczej). Poza tym jest tam stipa PT, oraz niskie białe szławie, które rosna od jesieni i niestety połowa nie wyszła z ziemi po zimie.
Ja też lubie dośc tę kompozycję (to są zreszta pierwsze moje bukszpany kulki) tylko ten mur sprawia, że nie często ją fotografuje - może kiedyć da się coś z nim zrobić.
pozdrawiam i jeszcze inne fotki tego miejsca - może się przyda
Tak do tej pory robiłam ze swoimi na wiosnę. Ale potem słońce za mocno je przypala przez cały sezon, więc jest dużo suchych liści, nie same końcówki.
Zaraz sprawdzę, gdzie posadziłaś te zakupy
Fajnie wygląda ta rabatka z tymi berberysami, chociaż ja bym je dała bardziej w tył, żeby z czasem nie zasłoniły hortensji, a z przodu jakieś niskie trawki np turzyce ice dance', ale to ja tak sobie głośno myślę
Paula, a byłaś może w takiej nowej szkółce, w kierunku na Gorlice? Zaraz za Tesco w prawo, tak jak się jedzie do skansenu? Przejeżdżałam tamtędy w niedzielę, i muszę powiedzieć że ładnie i zachęcająco wyglądała Może warto by się tam rozejrzeć
Ostatnio kupiłam Ice Dance u producenta i były to sadzonki zeszłoroczne równo ścięte na ok. 10 cm od serca rośliny. Do tzw. "zielonego". Suche końcówki były usunięte.
sama nie wiem, łażę koło tej rabatki i nic mi nie pasuje.... chyba na razie zostawię ją po prostu taką, a jak coś wymyślę to wtedy dosadzę.
ale jeśli już cokolwiek to faktycznie ice dance jest najmniej ingerująca.