Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:52, 19 maj 2015

Do góry
szczerze to jak Genie będzie dorosła to nic nie będzie potrzebne pod niĄ, obwódkę wypełniłabym jeDnorodnym gatunkiem mało wymagającym lubiącym kwaśną ziemię np borówką do jedzenia albo posadziłabym turzycę ice dance, a na wiosnę kwitły by tam czochy i tyle...Na rabacie dużo się dzieje więc uspokoiłabym ją
tAK W OGÓLE PODOBA MNIE SIEM
Ogród wśród pól i wiatrów 21:31, 19 maj 2015

Do góry
Ja Nigrę kupowałam też za 190Drogo, ale jestem nią oczarowana.
Ja dzisiaj widziałam ice dance po 15zł.drożej o 5 zł niż w innym miejscu.Denerwuje mnie to podbijanie cen.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:43, 19 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

No taki los! U mnie na bukach zdobniczka, na reszcie mszyce. Żagwin, co miał kwitnąc trzy miesiące zdziczał i nie kwitnie, Ice dance nie może się zebrać i cały czas ma suchawe źdźbła, na evergoldach pełno brązowych plam, w rozplenicach pełno dzikiej trawy, berberysy bagatelle w połowie jakieś marne, wiąz Camperdownii po zakwitnięciu paroma kwiatkami raczej zdechł, jeden kulon cisowy pojechał do wymiany, stipa kupiona podpędzona pokłada się, jeden Rh Nova Zembla wypadł - jak żyć? Na zdjęciach jest tylko tak fajnie...

u mnie to samo..nie licząc chwastów przełazących zza płota w takiej ilości że 7 stronowa gazeta i 5 cm warstwa kory nic nie daje bo sie wysiewaja na niej...w trawie pełno perzu czy jakojśc dzikiej trawy...grusze mają po kilka listkow, mocno przeżyły widac podróż z niemiec.....nawet ich nie fotografuje bo stoja suche badyle a nie drzewa..i na dodatek eM przerwócił mi doniczki z marną ale własnym potem wychodowaną stipą...wrrrrrrr....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:35, 19 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

skrzydła podcina to dziadostwo..człowiek dopiero co zaczął przygode z ogrodem i już wszytsko zjedzone..

No taki los! U mnie na bukach zdobniczka, na reszcie mszyce. Żagwin, co miał kwitnąc trzy miesiące zdziczał i nie kwitnie, Ice dance nie może się zebrać i cały czas ma suchawe źdźbła, na evergoldach pełno brązowych plam, w rozplenicach pełno dzikiej trawy, berberysy bagatelle w połowie jakieś marne, wiąz Camperdownii po zakwitnięciu paroma kwiatkami raczej zdechł, jeden kulon cisowy pojechał do wymiany, stipa kupiona podpędzona pokłada się, jeden Rh Nova Zembla wypadł - jak żyć? Na zdjęciach jest tylko tak fajnie...
Ogród na górce w zakolu wiślanym 21:03, 18 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Będę szukała dalej tych serduszek

Tak, berberysy posadzę na rabatę hortensjową między-trochę przed trawami carex ice dance. Myślę,że te trawy by berberys admiration przykryły, więc wybrałam te i będę je ciąć w kolumny trochę powyżej traw

Pochodzę z Nakła, 28 lat tam mieszkałam Tęsknię za Nakłem rodzinnymi stronami.

Rabatę u Ciebie już widziałam.
Trzymam kciuki za efekt.
Oby te berberysy okazały się ok rozmiarowo.
No proszę, to Ty Kujawianka jesteś.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:01, 18 maj 2015

Do góry
Aga - czuję się jakbym oglądał ogród holenderski, a nie leżący na Dolnym Śląsku

Stół po prostu mega!

Ice Dance też ściąłem w tym roku nisko i na szczęście tez puszczają kły - chyba bym umarł, gdybym musiał kupić koło 70 sztuk...
Małymi kroczkami do celu... 15:52, 18 maj 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
O i na pierwszym zdjęciu szkodnika od kopania widać
Ja bym dała trawkę, ale nie ta brązową. Może być ice dance, kolejną plamkę w kolorze innym.

Ona tylko czeka, żebym ją samą zostawiła No to czekam na 'ice dance' jak liczyłam wejdzie mi tak 6 szt. jeszcze kora i koniec, trochę mi z nią zeszło, ale to tak cud, że dostałam prawie wszystko co było zaplanowane
Małymi kroczkami do celu... 15:44, 18 maj 2015

Do góry
O i na pierwszym zdjęciu szkodnika od kopania widać
Ja bym dała trawkę, ale nie ta brązową. Może być ice dance, kolejną plamkę w kolorze innym.
Małymi kroczkami do celu... 14:47, 18 maj 2015

Do góry
Udało się dokupiłam dzisiaj ostatnie 6 szt żurawek tej odmiany, już posadzone, rosną sobie Trochę mnie Pan ze szkółki zdenerwował, bo znalazłam 4 i pytam, czy są jeszcze, a on pokazuje mi zupełnie inne i mówi, że to są takie same, tylko większe, ale udało mi się znaleźć jeszcze 2 Albo pytam co to za trawa i dostaje odpowiedź " taka zielona albo brązowa, ona tak sobie rośnie" chyba coś dzisiaj temu Panu słonko za dużo przygrzało Ale mniejsza o to najważniejsze, że dostałam to po co pojechałam

Mam jeszcze dylemat z tym kawałkiem rabaty i proszę Was o pomoc Nie wiem co tam dać, czy te ' ice dance' jak kiedyś dostanę?, czy 3 kulki bukszpanowe?
czy pociągnąć obwódkę z tej brązowej turzycy?

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:09, 18 maj 2015

Do góry
Odpowiadam wszystkim zainteresowanym (info od p.Tomka Grochowskiego):
turzyce "Ice Dance" można ścinać na wiosnę. Najstarsze liście nieścięte i tak zbrązowieją po wyrośnięciu nowych (w okolicy czerwca).
Oczywiście optymalnie jest ściąć same suche końcówki, a nie jak ja - prawie przy ziemi. Ale dobra informacja jest taka, że jednak nie udało mi się ich uśmiercić i rosną - ze środka wyrastają młode listki:

Rada (dla mnie) na taką ilość suszu w kępach jest jedna - posadzić je w bardziej cienistym miejscu, a nie na patelni
W przypadku ilości 60szt macierzystych + 2-3 razy tyle odrostów przesadzanie nie wchodzi w grę...
Ogród na górce w zakolu wiślanym 09:34, 18 maj 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)

Nie martw się, serduszka to popularna roślina, jak nie kupisz to dostaniesz.
Ty chcesz te berberysy z trawami posadzić, to kolumnowe będą ok. Gdzieś to widziałam i ładnie wyglądało.
Nakło znam, choć to po drugiej stronie Bydgoszczy, czasem przejeżdżamy w drodze na północ.

Będę szukała dalej tych serduszek

Tak, berberysy posadzę na rabatę hortensjową między-trochę przed trawami carex ice dance. Myślę,że te trawy by berberys admiration przykryły, więc wybrałam te i będę je ciąć w kolumny trochę powyżej traw

Pochodzę z Nakła, 28 lat tam mieszkałam Tęsknię za Nakłem rodzinnymi stronami.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:05, 18 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
W sobotę tak się natyram w ogrodzie że w niedzielę mam przymusowy odpoczynek.

Ice dance pod brzozą piękne

U Ciebie jest perfekt.. możesz odpoczywać .. należy się
Naoglądam sie u Ciebie, a potem doła łapię chodząc po swoim ogrodzie
Pokazywałam, ale to ich 5 minut..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:39, 17 maj 2015

Do góry
Śliczna kompozycja Ice Dance z brzozą i pięknie wygląda rh z czosnkami w tle.
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:49, 17 maj 2015

Do góry
W sobotę tak się natyram w ogrodzie, że w niedzielę mam przymusowy odpoczynek.

Ice dance pod brzozą piękne
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:47, 17 maj 2015

Do góry

Ice dance chyba najlepiej ucinać przy samej ziemi, już widać świeże przyrosty a w tych nieobciętych jeszcze sporo czasu minie zanim wyjdą.
Przy okazji widać jak się rozłazi.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:35, 17 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aleja ice dance bedzie piekna!

Już podzielona i rośnie.. mam nadzieję.. że tu nie uschnie..

Tu ma być ogród :) 13:07, 17 maj 2015

Do góry
i jeszcze trawki,

Carex Ice Dance.

Red Baron

Hakonechloa i szałwie

Ogród mały, ale pojemny;) 10:35, 17 maj 2015

Do góry
Aga- nie przypala nie mam nawadniania podlewam wężem rzadko ale dobrzenie zauważyłem przebarwień od słońca a rośnie w slonecznym miejscu.

Bożenko na razie bukszpany wsadziłem żurawki i hakone, musze kupić jeszcze ice dance i jeszcze coś na razie myśle coś dzisiaj wstawie a i najważniesze trzy brzozy chimalejskie kupie jedna będzie na środku tej rabatki.

Halinko zgapiaj
Ogród Mirelli 06:53, 17 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dziewczyny szybkie pytanie, potrzebuję Waszej rady.
Czy na moją rabatę hortensjową zamiast berberysów admiration mogę dać red pillar? Wiem, że pokrój wyprostowany i dorasta do 1,5 m, ale bym go cięła ponad wysokość trawy carex ice dance.
Berberys admiration trudno dostać, a jak już jest to cena wysoka. Potrzebuję 10 szt to trochę kosztuje.
Co o tym sądzicie?
Jutro wcześnie rano jadę na zakupy i bym je mogła kupić

Ja podobnie jak Polinka odradzam red pillar. Ja nie jestem z niego zadowolona, najpierw rósł dobrze, potem pousychały mu całe gałązki. On ma bardziej pokrój kolumnowy, rozszerza się ku górze i ma jaśniejsze liście niż admiration. Nadaje się bardziej do prowadzenia w żywopłocik niż w kulkę.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:05, 16 maj 2015

Do góry
Aleja ice dance bedzie piekna!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies