Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Pawlus 20:00, 26 maj 2015

Juzia napisał(a)
Pada dziś u Ciebie?
U mnie w końcu podlewa

A gdzie, nic a nic. Nawet nie wychodziłem do ogrodu, zimno do tego wszystkiego się zrobiło. Mam już powoli dość...Nic nie cieszy.

Asiuniaa napisał(a)
U mnie też deszczu jak na lekarstwo , piękne rododendrony

A inni mają w nadmiarze...Rododendrony jakoś sobie radzą choć bardzo szybko przekwitają. Nie nacieszę się nimi w tym roku.

proximka napisał(a)
Pawlus jak się cieszę że tu trafiłam. Pięknie wszystko komponujesz. U mnie dopiero początek mojej przygody z ogrodem i chętnie do ciebie zaglądam. Chyba czas żebyś założył wizytówkę. Masz już co pokazać

Dziękuję Nad wizytówką myślałem już zimą, teraz czas się za to zabrać i wklejać aktualne zdjęcia.

Fuksja napisał(a)
Jak u Ciebie pięknie i czysto!!!!!!!!!!

Taka susza, że nawet chwasty nie rosną. Choć ja zawsze na bieżąco pielę.

mateuszmichn napisał(a)

Czosnki są świetne, moje to odmiana Purple Sensation. Szukaj jesienią w Lidlu.
mateuszmichn 20:03, 26 maj 2015

Czosnki są świetne, moje to odmiana Purple Sensation. Szukaj jesienią w Lidlu.

No to jesienią będę buszował po Lidlu xD

Zapraszam wszystkich do Lidla i do odwiedzania mojego ogrodu. Taka mała kryptoreklama
jolka 20:10, 26 maj 2015

Pawlus napisał(a)
Wszystkich odwiedzających pozdrawiam
Potrzebuję jakiegoś deszczowego wieczoru żeby do wszystkich pozaglądać, teraz nie daję rady tego ogarnąć.

Może pożyczyć deszczowego wieczoru??
U mnie nadmiar, leje już chyba od tygodnia codziennie.

Edit: Z powodu deszczu mam więcej czasu na oglądanie ogrodów.
Pięknie u Ciebie, super Ci kwitną rh i piękne masz piwonie. Staw rewelacyjny. Możesz agroturystykę otwierać Z ciekawością podglądnęłam Twoje postępowanie z ice dance, bo namnożyłam tej trawy i teraz z nią eksperymentuję. W dodatku masz kicię identyczną jak my, tylko nasza po wypadku bez ogona

Pozdrawiam i będę zaglądać
IzaK 09:49, 27 maj 2015

obłędnie u Ciebie Pawlus... mogłabym tak oglądać i oglądać
Pawlus 21:07, 27 maj 2015

mateuszmichn napisał(a)

No to jesienią będę buszował po Lidlu xD

Zapraszam wszystkich do Lidla i do odwiedzania mojego ogrodu. Taka mała kryptoreklama

Koniecznie, ja wykupię wszystkie u siebie

jolka napisał(a)

Może pożyczyć deszczowego wieczoru??
U mnie nadmiar, leje już chyba od tygodnia codziennie.

Edit: Z powodu deszczu mam więcej czasu na oglądanie ogrodów.
Pięknie u Ciebie, super Ci kwitną rh i piękne masz piwonie. Staw rewelacyjny. Możesz agroturystykę otwierać Z ciekawością podglądnęłam Twoje postępowanie z ice dance, bo namnożyłam tej trawy i teraz z nią eksperymentuję. W dodatku masz kicię identyczną jak my, tylko nasza po wypadku bez ogona

Pozdrawiam i będę zaglądać

Teraz nie dość że sucho to zimno...Ice dance namnożyłem sporo, wszystkie się przyjęły i rosną.

IzaK napisał(a)
obłędnie u Ciebie Pawlus... mogłabym tak oglądać i oglądać

Dziękuję
mateuszmichn 01:40, 28 maj 2015

Pawlus napisał(a)

Koniecznie, ja wykupię wszystkie u siebie

Jak szaleć to szaleć
martaibartek 23:28, 01 cze 2015

Paweł piękne zdjęcia cudownego ogrodu.
Rabata nad stawem zachwyca!

Napisz mi cos proszę o berberysie orange dream_ czy szybko rośnie, czy jesienią się przebarwia. Co masz za nim sadzone?
proximka 09:16, 02 cze 2015

Witaj Pawlus. Chodzę trochę po ogrodowisku szukając inspiracji ze względu na to, iż nie stać mnie na projekt ogrodu i znalazłam Twój. Super dobór roślin i trawki, które powoli także u mnie zaczynam stosować.
Widziałam że masz też czosnki, które też chcę wsadzić na jesień. Powiedz mi tylko co później się robi z liśćmi czosnków gdy kwiaty przekwitną, czy one usychają czy trzeba je ściąć. Jestem początkująca w tym temacie?
anka_ 19:02, 02 cze 2015

Pawle trafiłam do twojego rancza z powodu stawu. Fajnie wyszły te brzegi, choć zapewne ogrom pracy to kosztowało. Mnie dopiero to czeka.

Pawlus napisał(a)
...A sadzenie drzew i krzewów ozdobnych rozpoczęło się około 10 lat temu, kiedy mama zaczęła pracować na szkółce u znajomych, po sąsiedzku. Co roku dosadzała to co jej się spodobało. I wyszło teraz to co wyszło..... Gdyby teraz nie było nic...Wszystko było by łatwiejsze.

Powinieneś dziękować mamie a nie narzekać. Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała takie 10-letnie nasadzenia.

Wspaniałe zmiany, podziwiam za zapał i z ciekawością będę śledzić kolejne poczynania ogrodowe.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pawlus 22:18, 02 cze 2015

martaibartek napisał(a)
Paweł piękne zdjęcia cudownego ogrodu.
Rabata nad stawem zachwyca!

Napisz mi cos proszę o berberysie orange dream_ czy szybko rośnie, czy jesienią się przebarwia. Co masz za nim sadzone?

Witam Odnośnie berbeysa Orange Dream za dużo powiedzieć nie mogę bo sam mam go od jesieni. Przebarwił się pięknie, teraz listki ma bardzo delikatne i drobne.

Za nimi posadzone są budleje i miskanty Zebrinus. Danusia zaproponowała taki zestaw w Ogrodzie z lustrem.

proximka napisał(a)
Witaj Pawlus. Chodzę trochę po ogrodowisku szukając inspiracji ze względu na to, iż nie stać mnie na projekt ogrodu i znalazłam Twój. Super dobór roślin i trawki, które powoli także u mnie zaczynam stosować.
Widziałam że masz też czosnki, które też chcę wsadzić na jesień. Powiedz mi tylko co później się robi z liśćmi czosnków gdy kwiaty przekwitną, czy one usychają czy trzeba je ściąć. Jestem początkująca w tym temacie?

Jest mi bardzo miło, że ktoś się u mnie inspiruje.
W temacie czosnków też jestem początkujący. Te nad stawem sadzone były jesienią. Liście zaczęły zasychać przed kwiatami. Ściąłem je nisko zanim zakwitły. Teraz zasychają do reszty.

anka_ napisał(a)
Pawle trafiłam do twojego rancza z powodu stawu. Fajnie wyszły te brzegi, choć zapewne ogrom pracy to kosztowało. Mnie dopiero to czeka.

Powinieneś dziękować mamie a nie narzekać. Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała takie 10-letnie nasadzenia.

Wspaniałe zmiany, podziwiam za zapał i z ciekawością będę śledzić kolejne poczynania ogrodowe.

Pracy rzeczywiście było bardzo dużo a efekt i tak nie do końca mnie zadowala. W przyszłości na pewno to dopracuję

Z tymi nasadzeniami mamy rzeczywiście nie jest tak tragicznie. Wystarczy coś podosadzać i od razu lepiej.