Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Ewa777 22:32, 26 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Ładne te Twoje szałwie- są gęściutkie, a nie wybujałe
I całe zakupy fajne super ice dance- też gęste, można je od razu podzielić....

Co do szałwi, to pani ze szklarni wiedziała tyle, że to bylina - ktoś im przywiózł nasiona i wysiali trochę na próbę nie wiedzieli, czy będzie zainteresowanie...teraz żałuję, że fioletowej nie wzięłam. Dziś tam będę , bo kwiaty na Dzień Matki będę odbierać i kupię trochę ...jak jeszcze będą

U mnie to samo na targach i w ogrodniczym stało kilka rodzajów szałwii, ale nie dowiesz się jak się nazywają. Jedyna odpowiedź, to "Szałwia"
ryska 23:31, 26 maj 2015

Witam
Spędziłam dziś trochę czasu u Ciebie. Piękne zdjęcia robisz i ciekawe zmiany na rabatach. Z przyjemnością będę zaglądać
lindsay80 23:50, 26 maj 2015

Ewa777 napisał(a)

U mnie to samo na targach i w ogrodniczym stało kilka rodzajów szałwii, ale nie dowiesz się jak się nazywają. Jedyna odpowiedź, to "Szałwia"

ja też do nazwy doszłam sama, w miejscu gdzie kupowałam były bezimienne, ale w innej szkólce spotkałam z podpisem i już sobie dopasowałam.
Świetna też jest odmiana kwitnąca na biało - chyba się skuszę przy najbliższej okazji.
A w ogóle z tym brakiem nazw to standard, szczególnie jeśli chodzi o żurawki.
BusyBee 16:07, 27 maj 2015

Zapowiadane ulewy pojawiły się już wieczorem.....pada i wieje aż do tej pory ...jest naprawdę okropnie
całe szczęście, że nie zasialismy tej trawy- chyba bym na zawał zeszła, jak ten deszcz tłukł w nocy o szyby....
Takie fotki zrobiłam teraz telefonem....
BusyBee 16:11, 27 maj 2015

Ewik napisał(a)
Wypasione te szałwie, bedzie slicznie jak zakwitną .Fajne zestawienie z aspirynami

Witam Cię w moim ogródku śliczne masz maleństwo

Szalwie fajne, ale urokliwy duet z aspirynką to może za rok aspirynki przybyły ledwo żywe i będę je reanimowac
BusyBee 16:15, 27 maj 2015

Ewa777 napisał(a)

Jak wybierałam szałwie, to przystanęła jakaś pani i pytała co to jest?? Wtedy właścicielka wskazała na mnie i mówi, żeby mnie spytala, bo jestem zorientowana! .......i tak wyszłam na fachowca
Kasya 16:17, 27 maj 2015

u mnie pogoda podobna
rosliny powykrzywiane od deszczu i wiatru
az piwonia drzewiasta zamknela kwiatki z zimna
BusyBee 16:21, 27 maj 2015

ryska napisał(a)
Witam
Spędziłam dziś trochę czasu u Ciebie. Piękne zdjęcia robisz i ciekawe zmiany na rabatach. Z przyjemnością będę zaglądać

Miło Cię poznać śliczny awatarek

Zmiany oczywiście pod wplywem O
.....idą powoli i mozolnie , bo jak większość z nas mam za mało czasu i wciąż niewystarczająco kasy na ogród; ) ale cieszą mnie wszystkie, nawet drobne ogrodowe sukcesy
Fajnie, że będziesz zaglądać
BusyBee 16:23, 27 maj 2015

Kasya napisał(a)
u mnie pogoda podobna
rosliny powykrzywiane od deszczu i wiatru
az piwonia drzewiasta zamknela kwiatki z zimna

Często się przekonuje, że jakimś cudem mamy podobne temperatury i pogodę
Teraz też łącze się z Tobą w niedoli
BusyBee 16:28, 27 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

ja też do nazwy doszłam sama, w miejscu gdzie kupowałam były bezimienne, ale w innej szkólce spotkałam z podpisem i już sobie dopasowałam.
Świetna też jest odmiana kwitnąca na biało - chyba się skuszę przy najbliższej okazji.
A w ogóle z tym brakiem nazw to standard, szczególnie jeśli chodzi o żurawki.

Zgadza się
Ostatnio moja koleżanka zachęcona moimi zurawkami , zakupila kilka do siebie.
Dumnie prezentowała mi te swoje 5 żurawek- każda była inna, ale kupowane jako jedna odmiama- zurawka bordowa