Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:10, 19 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kalina cuuuuudna

No i zastanawiam się czy pączki przetrwają bo kwitnienie cudne a zapach niesamowity ! jak nie masz to miej. Kalina anagielska.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:56, 19 mar 2018

Do góry
Kalina cuuuuudna
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:13, 16 mar 2018

Do góry
Ktoś rozpozna???

coś tam siedzi

Kalina zapowiada spektakl
Ogród w remoncie 09:42, 16 mar 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Asiu, wiesz, że osobiście nie jestem miłośniczką róż (za dużo roboty) i jestem ostatnią osobą (no, może oprócz Toszki), która by Cię do nich namawiała. Ale w tym miejscu mi pasują.

Spojrzyj na zdjęcia tego ogrodu.

Rzadko kiedy jest okazja zobaczyć ogród we wszystkich porach roku (poza forum). Zwłaszcza mało widać wiosennych zdjęć tych aktualnie modnych bylinowo-trawiastych rabat.
A właścicielka tak fantastycznie skomponowała ogród, że w każdym sezonie coś ciekawego się dzieje. A na przełomie wiosny/lata, najciekawsze są właśnie róże.

Więc tak sobie myślę, że ze dwie, trzy sztuki mogłabyś na tą rabatę dać. Jakieś wysokie pomiędzy okna. I do tego ze dwie, trzy niższe. Do tego szałwia, kocimiętka, czosnki, trochę buksów. Bliżej orzecha może kalina?

Tym sposobem, wiosną patrzyłabyś z okien na kwaśną rabatę pod ogrodzeniem, potem - pachnące róże pod samymi oknami, a potem - hortensje i trawy na okrągłej. Czy nie byłoby pięknie?

Podesłany ogród znam i często tam buszuję . Ja nawet lubię róże i nic do nich nie mam,fajnie się ogląda różane fotki u dziewczyn i nawet czasem mi było szkoda,że ja w tym czasie mam nie różano . Chyba mnie przekonałaś
Ogród w remoncie 09:03, 16 mar 2018

Do góry
Asiu, wiesz, że osobiście nie jestem miłośniczką róż (za dużo roboty) i jestem ostatnią osobą (no, może oprócz Toszki), która by Cię do nich namawiała. Ale w tym miejscu mi pasują.

Spojrzyj na zdjęcia tego ogrodu.

Rzadko kiedy jest okazja zobaczyć ogród we wszystkich porach roku (poza forum). Zwłaszcza mało widać wiosennych zdjęć tych aktualnie modnych bylinowo-trawiastych rabat.
A właścicielka tak fantastycznie skomponowała ogród, że w każdym sezonie coś ciekawego się dzieje. A na przełomie wiosny/lata, najciekawsze są właśnie róże.

Więc tak sobie myślę, że ze dwie, trzy sztuki mogłabyś na tą rabatę dać. Jakieś wysokie pomiędzy okna. I do tego ze dwie, trzy niższe. Do tego szałwia, kocimiętka, czosnki, trochę buksów. Bliżej orzecha może kalina?

Tym sposobem, wiosną patrzyłabyś z okien na kwaśną rabatę pod ogrodzeniem, potem - pachnące róże pod samymi oknami, a potem - hortensje i trawy na okrągłej. Czy nie byłoby pięknie?
Ogród w remoncie 14:03, 12 mar 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Asia, bo widziałam u Ewci pytanie odnośnie kaliny, kiedyś szukałam po internecie rzuciła mi się w oczy kalina wonna NANUM, rośnie podają 0,8-1,3 metra i podobna szerokość... może się przyda

Przydało się i to bardzo,dziękuję. Gdzieś mi umknęła ta kalina jak szukałam a będzie idealna
Ogród w remoncie 13:51, 12 mar 2018

Do góry
Asia, bo widziałam u Ewci pytanie odnośnie kaliny, kiedyś szukałam po internecie rzuciła mi się w oczy kalina wonna NANUM, rośnie podają 0,8-1,3 metra i podobna szerokość... może się przyda
...uDany ogród 16:55, 11 mar 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
To już wiem czemu u mnie ich nie ma, krokusy ledwo z ziemi mi powyłaziły i nie mają do czego się pchać, nic nie kwitnie u mnie. Nawet kalina New Dawn zmarzła i nie zakwitnie

Moja kalina tez zmarzła, ale reszta w te mrozy była przykryta śniegiem. Teraz kilka ciepłych dni i wszystko zaczyna żyć. Krokusy rozwinęły się wczoraj w południe. Dzisiaj było wręcz gorąco. Musiałam bezrękawnik ściągnąć, bo tak ciepło było
Widać kolejne łebki wystają, w zeszłym roku nasadziłam kilka setek cebul i nie mogę się doczekać tych widoków. Mam tez nadzieję, że nic im nie przeszkodzi
...uDany ogród 16:50, 11 mar 2018

Do góry
To już wiem czemu u mnie ich nie ma, krokusy ledwo z ziemi mi powyłaziły i nie mają do czego się pchać, nic nie kwitnie u mnie. Nawet kalina New Dawn zmarzła i nie zakwitnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:21, 03 mar 2018

Do góry
Ciekawe czy montany i kalina przeżyły

Ogród Nebel 21:39, 02 mar 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale Ty zdolna jesteś Fajnie Ci te rózne ozdoby wychodzą no i podziwiam pomysłów i cierpliwości Zapewne też Ci to pomaga w przeciwnościach losu. Ale kolorki a kalina jak porzeczka ma owoce Pozdrawiam i pokaż jak tam ozdoby wychodza?

Danusiu, dziękuję za miłe słowa.
Zimą szukam sobie po prostu jakiegoś zajęcia...
Pozdrawiam z zimowego Gdańska
Ogród Nebel 14:53, 22 lut 2018

Do góry
Ale Ty zdolna jesteś Fajnie Ci te rózne ozdoby wychodzą no i podziwiam pomysłów i cierpliwości Zapewne też Ci to pomaga w przeciwnościach losu. Ale kolorki a kalina jak porzeczka ma owoce Pozdrawiam i pokaż jak tam ozdoby wychodza?
Ogród Basi 23:08, 18 lut 2018

Do góry
Dzisiejsze zdjęcia z ogrodu. Irga i kalina koralowa mają jeszcze owoce. A kalina sztywnolistnawa taka jak w lecie.
Mój zielony salonik :) 18:32, 12 lut 2018

Do góry
Sylwia, Fasolka, witajcie
Zapisuję świdośliwę, lubię rośliny ozdobne cały rok, stąd ta kalina, która cudnie kwitnie wiosną i przebarwia się jesienią, tylko owoców nie zawiązuje. A miało być pięknie cały rok
Niestety musiałam usunąć wiąza drobnolistnego, bardzo duży urósł, zaczął się pokładać na brabanty, zdominował salonik. Przycinałam go ale niewiele to dało.
Może spróbuję z klonem, a wokół niego jakieś kępki karmnika ościstego, niskich traw, trochę kamieni
Późnym latem - klon nadal w donicy...
wieeem, muszę popracować nad trawnikiem

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:21, 10 lut 2018

Do góry
Basiu troche kolorow juz mam, krokusy u mnie juz kwitly (teraz zamknely platki i czekaja na slonko, ranniki kwitna i oczar i bratki i kalina zaczyna (z miesiac nie moze sie zdecydwoac ale paki maja taki piekny rozowy kolor. Mysle, ze za miesiac bedzie tych kwitnacych wiecej. Deren ma juz napuchniete paki wiec lada dzien zacznie. Teraz tylko roche slonka i are cieplejszych dni.
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 23:24, 09 lut 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Hejka potrzebuję porady co mam posadzić w miejscu lekkiego nachylenia działki i tam jest pod trawnikiem mokro a czasami po obfitych opadach pod wierzcnia warstwą jest niecka z wodą .
Może znajde fotkę to pokażę zaraz

Drzewa na tereny podmokłe, okresowo zalewane np.:
- olsza pomarszczona, piłkowana lub czarna
- bez czarny
- brzoza omszona lub drobna
- cypryśnik błotny
- sosna błotna
- dąb błotny
- dereń świdwa
- kalina koralowa
krzew - dereń biały
...uDany ogród 20:47, 08 lut 2018

Do góry
Widoki będziesz miała bajeczne bo już takie są Kurs Ci nie potrzebny bo zdjęcia robisz cudowne
A czy ta kalina nie łapie Ci mszycy???

Chciałabym podglądać ogród z bliska, jednak dojazdowo to nie to samo, ale to wiesz prawda?
Miło mi bardzo, ale wielu rzeczy nie wiem a jak Ktoś wytłumaczy to człowiekowi od razu łatwiej. Ja próbuję wszystkich ustawień sama i zdjęcia robię wyłącznie na manualu ale chciałabym wiedzieć wszystko , fotografia to wiedza tajemna
W sumie nie zauważyłam, pryskam na wiosnę zapobiegawczo i z reguły to wystarcza w zeszłym sezonie musiałam powtórzyć ale kwitły cudowanie. Ciekawa jestem co będzie w tym roku

...uDany ogród 20:34, 08 lut 2018

Do góry
Widoki będziesz miała bajeczne bo już takie są Kurs Ci nie potrzebny bo zdjęcia robisz cudowne
A czy ta kalina nie łapie Ci mszycy???
...uDany ogród 20:06, 08 lut 2018

Do góry
Kalina aż ugina się od kul kwiatowych

Sylwuś kocham kaliny, a Roseum szczególnie. Ona jest taka polska.
Nie wyobrażam sobie ogrodu bez niej mam 5 sztuk w ogrodzie i myślę o kolejnych

W każdej fazie jest piękna

...uDany ogród 19:56, 08 lut 2018

Do góry
Kalina aż ugina się od kul kwiatowych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies